Cea Mai Buna Centrala Termica 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Fier De Calcat

Ad

Cum sa alegi cea mai buna centrala termica?

In era moderna in care traim, ai putea sa vrei sa stii care este cea mai buna centrala termica in condensare pe gaz. Din capul locului iti spunem ca nu este unicul tip de centrala din piata, astfel poti alege intre o centrala pe gaz electrica murala, in condensatie, conventionala, pe combustibil solid (lemne, peleti si carbuni).

Combustibil

Combustibilul folosit de centrale este primul criteriu ce trebuie luat in calcul pentru ca el reprezinta un element major de selectie. Distingem astfel centrale pe gaz, centrale electrice, centrale pe peleti, centrale pe lemne si centrale pe carbune.

  • Centralele pe lemne pot fi folosite pentru incalzirea spatiilor amplasate pe pamant. Au dimensiuni mari si pentru ele vei avea nevoie de o camera speciala care sa le asigure si ventilatia corespunzatoare. Lemnul si carbunele au nevoie de un spatiu mare in care sa fie depozitate.
  • Centralele termice pe peleti au o putere calorica mai mare decat cele pe lemne si sunt mai eficiente. De asemenea, un avantaj major este faptul ca sunt autonome si sunt prevazute cu sisteme de auto alimentare.
  • Centralele termice pe gaz sunt cele mai practice si cele mai bune centrale termice. Ele pot fi montate si in apartamente dar si in case sau in spatii comerciale si respectiv in spatii de productie.
  • Centralele termice electrice sunt eficiente si foarte sigure si sunt ideale pentru mediul urban fiind singurele care nu au nevoie de instalatii de evacuare a fumului speciale.

Putere

Puterea unei centrale este masurata in kW si este calculata tinand cont de volumul de aer care va trebui incalzit. La acest parametru se adauga si existenta unei izolatii termice a cladirii sau a apartamentelor precum si nevoia de apa.

Apa de la robinet este in general incalzita tinand cont de model si de combustibili si acest lucru presupune un consum mai mare si o putere mai mare. De asemenea, acest sistem de incalzire este important si exista diferente considerabile intre sistemul de incalzire prin podea si cel prin calorifere.

Volum

Centralele termice asigura incalzirea efectiva a casei si incalzirea apei menajere utilizate pentru baie si bucatarie. De aceea pentru alegerea acestor centrale trebuie sa se tina cont de numarul de locatari. In momentul in care este pornita incalzirea apei la robinet se opreste incalzirea din calorifere sau podea. Acesta este un dezavantaj cand sunt mai multe persoane care utilizeaza apa calda asa cum se intampla seara sau dimineata.

Boiler

In cazul in care centrala este montata intr-o casa sau intr-un spatiu care consuma multa apa calda atunci se recomanda alegerea unei centrale cu boiler special pentru apa calda. Acesta are o capacitate variata si va fi mai practic in sensul ca nu va permite oprirea incalzirii pentru a comuta pe apa calda menajera.

Consum

Fiecare centrala are mai multi parametri legati de consumul de combustibil. De obicei modelele mai noi au si o tehnologie integrata care va reduce consumul si costurile vor ajunge mai mici. In momentul in care este ales un astfel de bun de folosire indelungata cum este si o centrala termica aspectul acesta conteaza foarte mult si va trebui facuta o comparatie reala intre cele doua modele.

Eficienta

Calitatea centralei termice este generata de eficienta sa. Centrala va trebui sa fie foarte eficienta, adica sa foloseasca cel mai bine respectivul combustibil avand pierderile duse spre zero. Centralele termice pe carbune si pe lemn sunt cel mai putin eficiente chiar daca in cazul lor au fost facute modificari care au marit in mod considerabil eficienta. Centralele pe gaz au o tehnologie inovativa in sensul acesta care a generat cresterea randamentului in mod considerabil.

Senzori

In cazul in care centrala este montata intr-o cladire cu un numar de incaperi mare atunci diferenta de temperatura intre ele poate fi semnificativa si variatiile apar in functie de apropierea de usa si de numarul de geamuri din incapere. Prezenta senzorilor de temperatura in fiecare camera permite omogenizarea temperaturii in intreg spatiul. Termostatul poate fi reglat pentru mentinerea unei anumite temperaturi intr-o incapere independent de restul locuintei.

Afisaj

Cele mai multe centrale au afisaj electronic LCD. Prezenta unui afisaj si a informatiilor de pe el este un atu pentru ca starea centralei poate fi verificata mult mai usor asa. Pe afisaj poti sa vezi atunci cand temperatura este prea mare, cand centrala se suprainlzeste sau cand presiunea este prea mare.

Cum pot intretine corect centrala?

Intretinerea este foarte importanta si centrala are nevoie de verificari periodice si de curatarea de cenusa care rezulta, a vetrei, a peretilor sau a cosului de fum in functie de caz. Toate aceste interventii se vor face de catre persoane specializate. Centralele pe gaz au nevoie de verificarea instalatiei o data la 2 ani doar de catre firme avizate.

Cat de important este nivelul de zgomot?

Centralele pentru interior nu au nevoie de o camera speciala si produc mai multe sunete in momentul in care pornesc si functioneaza. Arzatorul si pompa acestuia pot sa genereze un zgomot deranjant caz in care se recomanda alegerea unui model care sa produca un sunet sub 45 db.

De ce sisteme de protectie am nevoie?

Chiar daca normele legislative existente in domeniu sunt foarte restrictive este recomandat sa te asiguri ca modelul pe care l-ai cumparat intruneste absolut toate cerintele si ca are accesoriile necesare incluse. Sistemele anti inghet de exemplu reprezinta un sistem de protectie pe care ar trebui sa il aiba toate centralele.