Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Fresh Forest, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Hota Telescopica
Tehnologia No Frost este o inovatie reala in universul frigiderelor. Aceasta tehnologie reduce timpul si energia investite in intretinerea frigiderului si ofera de o serie de avantaje incontestabile. Procesul de formare a ghetii intr-un frigider porneste de la vaporii de apa care se formeaza de la alimente si in timpul deschiderii usii.
Acesti vapori se depun pe bobina care raceste, rezultatul fiind un strat de gheata din ce in ce mai gros. Acest strat de gheata trebuie inlaturat manual, fiind necesara oprirea si scoaterea din priza a frigiderului.
Tehnologia No Frost aduce numeroase avantaje, atat economice cat si calitative. In termeni de timp si energie, tehnologia No Frost reuseste sa reduca timpul folosit pentru dezghetarea unui frigider conventional la un minimum. De asemenea, costurile energetice sunt cu mult reduse, combinele frigorifice care beneficiaza de aceasta tehnologie avand de cele mai multe ori un consum cel putin echivalent cu clasa energetica A+.
Beneficiind de un management mai bun al temperaturii, tehnologia No Frost aduce si alte avantaje: Alimentele nu se mai lipesc intre ele iar etichetele sunt mereu vizibile, datorita lipsei ghetii. De asemenea, consumul de energie electrica poate creste odata cu acumularea de gheata, ceea ce nu se intampla in cazul unui congelator No Frost.
Ce inseamna no frost?
Tehnologia No Frost are la baza un mecanism format din trei elemente: Un temporizator, o bobina care incalzeste si un senzor de temperatura. Temporizatorul are rolul de a porni periodic – o data la sase sau mai multe ore – bobina care incalzeste si care este asezata pe vaporizatorul frigiderului (bobina ce raceste). Astfel, gheata este topita inainte de a se depune in strat gros, iar apa obtinuta se scurge intr-un compartiment special printr-un canal colector. Senzorul de temperatura are rolul de a mentine fluxul normal de racire din interiorul frigiderului, oprind incalzirea bobinei in momentul in care temperatura este de 0 grade Celsius.
Cum se formeaza gheata in frigider?
Gheata incepe sa se depuna in interiorul frigiderului din cauza vaporilor de apa pe care ii formeaza alimentele si din cauza aerului care intra odata cu deschiderea usii. Printre componentele frigiderului se numara o bobina ce raceste, dar pe care se depun vaporii de apa ce formeaza, ulterior, stratul de gheata.
Mentinerea ghetii in frigider reduce capacitatea de racire a produsului, astfel incat este recomandat ca acesta sa fie eliminata inainte de a depasi grosimea de 2-3 milimetri. Procesul poate fi indelungat si necesita timp. Trebuie sa scoti frigiderul din priza, sa muti alimentele, sa astepti ceva timp pana gheata devine usor de indepartat. Apoi, dupa curatarea ghetii, urmeaza reasezarea alimentelor si in sfarsit, frigiderul poate fi repus in functiune.
Dar, daca ai un frigider care functioneaza pe baza tehnologiei No Frost, nu mai este nevoie sa parcurgi toate aceste etape.
O combina frigorifica este acel frigider ce este impartit in 2 zone : frigiderul pentru pastrare in partea superioara si zona de congelare in partea de jos impartita in trei sau mai multe sertare. In primul rand trebuie sa stii exact unde amplasezi combina frigorifica. Masoara cu atentie spatiul ( latime, adancime si inaltime) ca sa te asiguri ca produsul pe care il alegi se potriveste.
Volumul interior te intereseaza la fel de mult. In functie de cati membri are familia ta, trebuie sa optezi pentru o capacitate mai mare sau mai mica a combinei frigorifice. Stii cat e de frustrant sa ai un recipient mai mare pe care sa nu ai unde sa il mai pui in frigider. Cand alegi o combina frigorifica uita-te atent la interior. Gandeste-te la ce vei depozita si daca spatiul corespunde cu ce iti doresti.
Aparatele frigorifice evolueaza, iar producatorii concureaza cu ingeniozitate pentru a veni cu noi optiuni, unele dintre ele nefiind vitale, de altfel. O combina frigorifica No Frost, cu rafturi din sticla securizata poate fii o alegere buna pentru o mai buna stabilitate a recipientelor si o intretinere mai usoara.
O prima conditie pentru a limita consumul este sa cumperi un produs adaptat nevoilor tale, si nu unul prea mare. Ai posibilitatea de a alege intre diferitele clase de energie, de la A+++ la A. Atentie insa la etichete. Daca cineva poate fi tentat sa creada ca o combina frigorifica No Frost de clasa A+ consuma automat mai putin decat una A, nu trebuie sa uite sa ia in considerare si alti parametri, cum ar fi volumul, modelul etc. De exemplu, o combina frigorifica side-by-side de tip A va consuma intotdeauna mai mult decat una mai mica din aceeasi clasa.
Diferentele intre A+ si A+++ sunt de cateva zeci Kw anual, asadar vorbim de economii minore. Daca gasesti o combina frigorifica no frost care iti place cu adevarat dar are o clasa energetica inferioara decat A+++, o poti cumpara fara probleme – diferenta de valoare la factura de energie electrica nu va fi foarte mare.
Nivelul de zgomot este foarte important pentru unii dintre noi. Cei care au bucatarii open space sau care dorm in bucatarie vor fi deranjati de o combina frigorifica zgomotoasa. Nivelul de zgomot il regasim tot pe eticheta produsului si este exprimat in decibeli. O combina frigorifica buna va avea un nivel de zgomot sub 40 db, dar valoarea medie se invarte intre 40 si 50 dB. Daca te afli in una din situatiile de mai sus, cauta un model cu un nivel de zgomot cat mai redus.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.