Cea Mai Buna Drujba Electrica 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Ceas Barbatesc

Ad

Cum sa alegi cea mai buna drujba electrica?

Drujbele electrice sunt accesibile la pret, cu greutate redusa si motor potrivit, drujbele electrice reprezinta combinatia optima de eficienta, costuri si putere. Daca inclini spre optiunea unei drujbe electrice, vei avea suficiente beneficii, printre care mentionam manevrabilitate crescuta si lipsa noxelor eliminate rezidual in urma functionarii motorului. In cazul in care te grabesti si nu ai timp sa citesti tot articolul, iata mai jos un top al celor mai bune modele de drujbe electrice spre care sa iti poti indrepta atentia.

Tipuri

  • Drujba electrica cu fir - Sunt cele mai bune, iti ofera in general suficienta putere pentru a trece dincolo de simpla curatare a copacilor de crengi uscate sau prea joase si pentru a putea taia arbori tineri sau cu trunchi de grosime mica sau medie.
  • Dujba electrica cu baterie - Modelele cu baterii iti ofera libertate ridicata de miscare, dar mai putina putere, asigurand in general o autonomie de pana la 1 – 2 ore si fiind recomandate pentru cosmetizarea arborilor si arbustilor si taierea crengilor subtiri.

Putere

Puterea unei drujbe electrice este situata ca valoare in intervalul dintre 1600W si 2200W. Daca ai nevoie de o drujba electrica pentru acasa, se considera ca e suficienta o putere de 1600 – 1800W. Utilizand aceste valori vei putea sectiona lemn dur sub forma de crengi cu diametru moderat si mic. Cu alte cuvinte, piesa selectata iti va permite sa tai lemne pentru iarna.

Pentru profesionisti si pentru cei care stiu ca planuiesc sa intrebuinteze drujba mai des, solicitandu-i capabilitatile frecvent, este nevoie de un motor mai performant de mare putere. Acesta trebuie sa ofere cel putin 2000 – 2100W si sa fie asigurat de un sistem de protectie la supra-incalzire.

Lungime lama

Modelele de drujbe electrice cu lungimea lamei cuprinsa intre 25 si 50 cm, sunt ideale pentru utilizare ocazionala in sarcini de rutina ( curatat pomi, sectionat trunchiuri subtiri etc).

Pentru cei care isi cumpara asa ceva prima data, recomandam o lama de 35 cm, deoarece va ofera suficienta putere de taiere, iar dispozitivul nu va fi obositor sau foarte greu de folosit. Daca ai mai folosit un fierastrau electric pana sa ti-l achizitionezi pe al tau, te poti incumeta sa alegi si unul cu lama mai lunga, insa ai nevoie si de brate puternice ca sa il manevrezi.

Lungime lant

Lantul folosit pentru a taia lemne poate avea lungimea cuprinsa intre 20 si 60 cm, cele mai mici fiind dedicate cosmetizarii arborilor, care au crengile subtiri. Regula spune ca lungimea lantului este direct proportionala cu puterea dispozitivului.

Opteaza pentru o versiune de peste 40 cm, doar daca lucrezi cu copaci cu crengi groase. In rest, pentru sarcinile de rutina care tin de ingrijirea pomilor, o varianta de 30 – 40 cm te va ajuta sa rezolvi orice problema.

Greutate

Greutatea drujbelor electrice de calitate buna se incadreaza de regula intre 3 si 5 Kg. Acest tip de drujbe sunt insa mult mai usoare decat cele care au motoare alimentate pe benzina. Un model mai greu va fi dificil de utilizat o perioada mai lunga. In plus, o drujba grea va fi dificil de controlat atunci cand o tineti mai departe de corp pentru a taia ramuri si crengi aflate la inaltime.

Siguranta

Pentru a folosi dispozitivul in cele mai bune conditii, iti recomandam sa cauti o drujba electrica cu frana pentru lant, care opreste motorul la impact, sistem low-kickback, care previne fierastraul sa sara inapoi si in spate catre utilizator si manere cu design ergonomic, care ofera aderenta buna si sustinere confortabila.

Intretinere

Intretinerea asigura functionarea corecta a unei drujbe electrice la fiecare utilizare. Prin intretinerea drujbei veti evita uzura timpurie sau deteriorarea unor componente si mecanisme ale acesteia. Iata care sunt principalele lucrari de intretinere pe care le puteti face:

  • Tensionarea lantului – Unele druje sunt furnizate impreuna cu un instrument care permite reglarea tensiunii lantului, in timp ce la alte modele aceasta se poate face manual. Tensiunea este perfecta atunci cand lantul este intins si se poate deplasa cu usurinta prin ghidaj. Asigurati-va ca lasati lantul sa se raceasca inainte de a regla tensiunea acestuia;
  • Ascutirea lantului – este necesara pentru a va asigura ca dispozitivul taie eficient. Un lant care nu este bine ascutit va taia mai greu, ducand la supraincalzirea motorului. Cu cat un lant este mai ascutit cu atat rumegusul rezultat in urma taierii este mai fin;
  • Curatarea drujbei – curatati drujba si lantul de particulele fine de lemn dupa fiecare utilizare. De asemenea curatati periodic si filtrul pentru a evita supraincalzirea motorului;

Drujbele electrice sunt scule puternice care va pot ajuta sa economisiti timp atunci cand efectuati diferite lucrari care implica taierea lemnului. Indiferent daca doriti sa pregatiti lemnele pentru soba sau semineu sau sa taitati un copac uscat pentru gradina, o drujba electrica este una din cele mai bune optiuni pe care le aveti la dispozitie.