Cea Mai Buna Hota Telescopica 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Antibiotic Pentru Infectii Urinare

Ad

Cum sa alegi cea mai buna hota telescopica?

O hota buna de bucatarie trebuie sa elimine mirosurile, aburul, fumul, grasimea si alte particule din aer in timpul gatirii. Hota trebuie aleasa in functie de dimensiunile aragazului sau ale plitei, adica sa aiba o latime cel putin egala cu cea a suprafetei de gatit. Distanta dintre suprafata de gatit si hota ar trebui sa fie de aproximativ 65-75 cm, in functie de tipul hotei. Exceptie de la aceasta regula fac hotele incorporabile in blatul de bucatarie.

In cazul in care ai o bucatarie de dimensiuni nu foarte mari este cel mai bine sa iti indrepti atentia spre nisteo hota telescopica, deoarece acest tip de hota se va integra perfect, fara a face vreun compromis pe partea de eficienta. Hota telescopica este acea hota care are elemente in componenta sa care ne permit sa ii extindem suprafata, astfel incat sa o putem integra cat mai usor in cadrul bucatariei noastre / in mobilier.

Tipuri

  • Hota cu evacuare - cea mai eficienta forma de utilizare este pe evacuare. Folosita astfel hota este mai puternica. Hotele telescopice cu evacuare sunt optiunea preferata a multor persoane deoarece toate mirosurile, aburii si grasimile produse in bucatarie sunt inlaturate complet si evacuate in exteriorul locuintei prin intermediul unui tub instalat in perete. O hota de bucatarie cu evacuare ar trebui montata cat mai aproape de o fereastra sau de un perete exterior, pentru o performanta cat mai buna.
  • Hota cu recirculare - sunt mai putin populare decat cele cu evacuare, insa sunt un mijloc eficient de aerisire si curatare a aerului din bucatarie. Partea buna a acestui tip de hote este ca pot fi instalate aproape oriunde deoarece nu necesita decat cateva prinderi.
    O hota de bucatarie fara evacuare recirculeaza aerul: atrage fumul si mirosurile in sistemul de filtrare si, dupa ce il curata, il elibereaza inapoi in bucatarie. Desi este singura optiune in absenta accesului la o gura de ventilare, hota fara burlan are o eficienta mai scazuta comparativ cu una cu evacuare, iar filtrul acesteia trebuie inlocuit cu o frecventa mai mare. Folosita pe modul recirculare hota necesita 1 sau 2 filtre de carbon (in functie de numarul de motoare existente). Filtrele sunt consumabile si nu sunt incluse in pretul hotei.

Capacitate de absorbtie

Atunci cand vine vorba de o hota telescopica, conventionala sau ori care alt tip, cea mai importanta caracteristica este reprezentata de capacitatea de absorbtie pe care o are aceasta, ea fiind masurata in metri cubi de aer filtrat intr-o ora si putand avea valori care variaza destul de mult, in functie de care este categoria de pret din care face parte modelul respectiv.

Formula de calcul pentru capacitatea de absorbtie minim necesara este: Capacitate absorbtie hota = (Lungimea x latimea x inaltimea bucatariei) x 10. De exemplu, pentru o bucatarie de 5 metri lungime, 4 metri latime si 3 metri inaltime, hota potrivita trebuie sa aiba cel putin o capacitate de absorbtie de:

(5 x 4 x 3) x 10 = 600 m³/h

De asemenea, iti recomandam sa optezi pentru hote cu trepte de viteza reglabile, pentru a putea face ajustari in functie de mancarea pe care o prepari, si cat mai silentioase, cu un nivel de zgomot in jur de 50 dB.

Filtre

Aici avem de ales intre doua optiuni principale, si anume intre un filtru de unica folosinta ( trebuie schimbat periodic – de obicei la cateva luni, in functie de cat de des gatesti) si un filtru lavabil (care poate fi curatat usor, iar aici de obicei avem parte de filtre din aluminiu).

Toate hotele sunt prevazute cu filtre pentru grasimi, care capteaza particulele de grasime din aer. Filtrele pentru grasimi trebuie curaţate in mod regulat. Unele hote indica momentul cand trebuie curaţat filtrul. Altfel, daca hota face zgomot mai mare decat de obicei este un semn clar ca trebuie sa acţionaţi. Filtrele metalice permanente pentru grasimi pot fi inmuiate si spalate manual sau la masina de spalat vase pe program intensiv (60-70°C).

Ventilator

Multe hote vin si cu cateva functii care te lasa sa alegi viteza ventilatorului in functie de nevoie. Ai nevoie de o hota cu 4-5 viteze in cazul in care esti mereu in bucatarie, gatind de zor. In caz contrar, una cu 3-4 viteze va fi perfecta.