Cea Mai Buna Lada Frigorifica 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Ulei De Masline

Ad

Cum sa alegi cea mai buna lada frigorifica?

Lazile frigorifice sunt ideale pentru familiile numeroase care obisnuiesc sa-si faca provizii de carne, legume sau alte alimente care necesita inghetare. Mult mai incapatoare si de cele mai multe ori, mai performante decat congelatoarele obisnuite, lazile frigorifice te ajuta sa ai parte mereu de produse proaspete. Daca ai nevoie de o varianta de congelare rapida a unor volume mari de alimente, optiunea unei lazi frigorifice este cea mai buna.

Lazile frigorifice continua sa fie foarte cautate, datorita capacitatii de stocare ridicate si unor optiuni de congelare din cele mai rapide. Lazile frigorifice, la fel ca si frigiderele sau combinele frigorifice se impart in mai multe tipuri. Pentru inceput ar trebui sa stabilesti pentru tine ce tip de lada frigorifica iti doresti.

Avantaje

Partea cea mai avantajoasa pentru o lada frigorifica este faptul ca nu necesita plasarea neaparat in bucatarie, ci poate fi depozitata si la subsol, in garaj sau in alte incaperi conexe, astfel incat sa nu ocupe inutil suprafata de locuit utilizata mai frecvent. Sunt foarte robuste si rezistente in timp, dar au nevoie de spatii generoase si bine aierisite pentru a putea elimina caldura produsa.

Pretul de achizitie a unei lazi frigorifice este destul de accesibil, in comparatie cu un congelator vertical. Un alt avantaj pe care il prezinta este faptul ca permit pastrarea unor alimente portionate in bucati compacte mult mai mari, sarcina ce nu poate fi atribuita unui congelator vertical. De asemeni, interiorul poate fi utilizat in mod economic, fara rafturi sau compartimente, in functie de preferinte.

Volum

Incearca sa estimezi cat mai exact cantitatea de alimente pe care consideri ca ai nevoie sa o depozitezi. Volumul ales, trebuie sa fie in corelatie cu nevoie le care le aveti, pentru a obtine o eficienta maxima. Spre exemplu, magazinele si restaurantele, utilizeaza lazi frigorifice cu o capacitate de stocare evaluata la 400l – 500l.

Selectarea capacitatii potrivite nu depinde neaparat de numarul de membri ai familiei, ci de modul de a face aprovizionarea si depozitarea. Daca sunteti doar doi si aveti nevoie de mult spatiu pentru legume si carne, un model de 150 – 300l este foarte potrivit. Utilizatorii cu familie mai numeroasa se vor orienta catre lazi frigorifice de capacitate medie, 200 – 350l.

Autonomie (fara curent)

Se mai intampla uneori sa ai o cadere de curent. Pentru aceste cazuri, este bine sa ai o lada frigorifica bine termoizolata, ca sa iti ofere o autonomie fara curent cat mai mare. Daca stii ca reparatiile la retea se realizeaza rapid, te vei descurca fara probleme cu o versiune cu autonomie medie, de 30 – 40 ore, care inseamna deci maxim 2 zile fara alimentare.

Pentru zonele in care accesul echipelor de interventie este dificil, recomandam insa cautarea unui model cu autonomie extinsa, care poate ajunge si pana la 60h. Aceasta autonomie este de fapt timpul in care lada frigorifica poate sa mentina o temperatura scazuta in lipsa energiei electrice.

Randamentul unei lazi frigorifice este definit pe baza a doua coordonate: clasa climatica si clasa de eficienta energetica.

Clasa climatica

Clasa climatica reprezinta un indicator care va spune in ce parametri de temperatura poate functiona optim un congelator. Cunoscand acest lucru, puteti crea conditiile cele mai confortabile pentru modelul selectat.

  • Clasa I ( SN – de la +10°C pana la +32°C)
  • Clasa II (N – de la +16°C pana la +32°C)
  • Clasa III ( ST – de la +18°C pana la +38°C)
  • Clasa IV ( T – de la +18°C pana la +43°C).

Eficienta energetica

Aici aparatele pot fi repartizate pe diferite trepte de economie, denumite pe litere intre A si G. Cele mai economice apartin clasei ( A, A+, A++, A+++). Daca ai posibilitatea sa alegi si bugetul iti permite, atunci elege un congelator vertical cu clasa energetica A++ sau chiar A+++

Zgomot

Exista multe electrocasnice mici si electrocasnice mari la care zgomotul reprezinta un factor aparte de selectie. Poate ca in prima instanta suneti tentat sa treceti cu vederea acest aspect, insa uneori un nivel de zgomot prea mare va poate crea probleme. De aceea cea mai buna lada frigorifica face un zgomot foarte mic, la un nivel de sub 60 dB.