Cea Mai Buna Pompa De Stropit 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Banda De Alergat

Ad

Cum sa alegi cea mai buna pompa de stropit?

Pulverizator, pompa de stropit, vermorel sau atomizor, toate acestea denumesc o grupa de aparate folosite in gradinarit, horticultura, legumicultura, pomicultura, viticultura dar si in lucrari de deratizare sau dezinfectare, avand rolul de a distribui cat mai uniform, prin pulverizare, substante lichide pentru combaterea bolilor, daunatorilor sau pentru fertilizarea plantelor.

Cea mai buna pompa de stropit cu siguranta are mai multe moduri de stropit: ceata, praf, jet, picaturi etc care pot fi setate manual. In functie de ceea ce vrei sa stropesti, fiecare mod de stropit are rolul lui la care este cel mai indicat a fi folosit.

Tipuri

Exista doua tipuri de pompe de stropit disponibile in general:

  • Manuala - O pompa manuala este ideala pentru tratarea infestarilor noi aparute la un anumit tip de planta. Specialistii recomanda alegerea unei pompe manuale care sa permita schimbarea modului de operare, de pe stanga pe dreapta si invers deoarece dupa un timp poate deveni incomoda de folosit in aceeasi pozitie.
  • Electrica - O pompa de stropit electrica iti va usura si eficientiza enorm munca. Este ideala pentru stropirea de insecticide a florilor, lanurilor de cereale, gradinilor, pentru curtarea spatiilor publice. Acest tip de pompa te va ajuta sa termini munca de 3-4 ori mai rapid decat in cazul folosirii unei pompe manuale. Poate sa functioneze in continuu timp de aproximativ 9 ore si poate stropi in jur de 400-480 de kilograme, dupa o incarcare prealabila.

Capacitate

Capacitatea rezervorului pompei de stropit se alege in functie de marimea suprafetei terenului astfel incat sa se evite opririle dese pentru realimentare care ar diminua eficienta lucrului.

Pentru plantele din apartament sau din balcon, chiar si un pulverizator de mana cu capacitatea rezervorului de 0,5 litri poate fi suficient.

Tineti cont ca un rezervor voluminos necesita si un loc de depozitare pe masura. Trebuie avut in vedere si faptul ca un rezervor de capacitate mare inseamna implicit o greutate mare a aparatului si o perioada de lucru prelungita de utilizare. Iata de ce sunt importante si urmatoarele caracteristici luata in discutie, modalitatea de transport si modul de actionare.

Performante

Performantele tehnice unei pompe de stropit sunt foarte importante, iar in multe cazuri sunt factorul care determina cumpararea unei pompe. Cateva exemple:

  • Bateria tine pana la minim 5 goliri ale rezervorului;
  • Are o presiune de minim 5 bar;
  • Are cele 4 tipuri de stropire importante;

Greutate

Cand alegi capacitatea pompei de stropit trebuie sa ai in vedere si greutatea pompei de stropit goala. In functie de materialele folosite pentru confectionarea acesteia, o pompa de stropit poate avea intre 3 si 7 kg goala.

O pompa usoara de stropit probabil are in compozitie mai mult plastic, de multe ori foarte slab calitativ. O pompa de stropit calitativa ar trebui sa aiba in jur de 4-5 kg.

Mod de utilizare

Prin miscarea repetata a bratului de actionare a pompei sus-jos se va obtine presiunea necesara jetului de solutie. Debitul si forma jetului se vor regla in functie de nevoie, dupa dorinta, prin reglarea duzei pozitionate pe tija de stropit a pompei. Aparatul este extrem de usor de folosit si permite obtinerea unei presiuni suficient de mari cu un efort minim. Eliberarea jetului se realizeaza prin actionarea usoara a parghiei pozitionate pe tija. Materialul pompei de stropit nu este in nici un fel afectat de solutiile folosite, asigurandu-se astfel o durata mai lunga de viata.

In cazul in care ai ales o pompa manuala trebuie sa te familiarizezi cu cativa termeni precum: camera de presiune, rezervor pentru solutie, pompa, furtun, valva sau maner sau parghie de pompare. Rezervorul in care se afla solutia de pulverizat nu este presurizat drept pentru care exista acea camera de presurizare care, odata folosita, forteaza lichidul cu solutie sa ajunga din rezervor in camera respectiva. Valvele au rolul de a mentine lichidul in interior si de a pastra acea presiune pana cand valva este eliberata si solutia este pompata prin furtun si prin duza de stropire. In general, rezervorul pentru solutie vine cu un volum mediu de 15 litri. Fiecare 3-4 litri de solutie sporesc greutatea aparatului cu aproximativ 4 kilograme.

Dupa despachetare iti recomandam sa verifici daca ai toate componentele conform listei de componente. Deschide apoi capacul rezervorului pentru solutie si amesteca usor pentru omogenizare. Inchide apoi capacul si asigura-te de etanseitatea intregului sistem. Se va actiona apoi parghia pompei pana la obtinerea presiunii dorite. Eliberarea jetului se face prin actionarea parghiei de pe brener. Daca este nevoie, exista posibilitatea blocarii in pozitia deschis, prin actionarea butonului rosu de pe maner. Dupa utilizare se va goli rezervorul complet, se va spala intreaga instalatie precum si accesoriile demontate iar mai apoi se va efectua remontarea acestora. Sistemul de actionare al pompei necesita gresare la fiecare 50 de ore de functionare pentru a se evita blocajele.