Cea Mai Buna Statie De Calcat 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Motocultor Ruris

Ad

Cum sa alegi cea mai buna statie de calcat?

Statiile de calcat puternice pot face din calcatul hainelor o experienta mult mai placuta. Acest ghid de cumparare va va ajuta sa identificati cateva dintre principalele lucruri pe care ar trebui sa le cautati atunci cand alegeti o statie de calcat. Atunci cand cumparati o statie de calcat, este util sa intelegeti terminologia utilizata in mod obisnuit. Acest lucru va asigura ca sunteti pe deplin informat cu privire la caracteristici. Exista cateva numere care masoara puterea si viteza de iesire a aburului.

Gama tipica de presiune pentru o statie de calcat abur este de 4-6 bari, desi veti vedea si unele statii de calcat in afara acestor valori. Cu cat numarul este mai mare, cu atat statia de calcat va fi mai puternica. O alta masura importanta este volumul constant de abur. Acesta se masoara in grame pe minut. Din nou, cu cat este mai mare numarul, cu atat mai bine.

Multe statii de calcat vor avea doua numere separate g / min, unul pentru eliberarea continua de abur si un al doilea pentru modul de jet puternic cu abur. Modul jet puternic va permite sa oferiti o rafala suplimentara concentrata de abur si este deosebit de util pentru cutele mai adanci din tesaturile mai groase.

Fier de calcat cu aburi sau Statie de calcat

Exista o conceptie gresita, ca fierul de calcat cu abur si statia de calcat sunt aceleasi lucru. In timp ce ambele produse folosesc abur intr-o anumita capacitate, sunt foarte diferite. Iata o prezentare rapida a principalelor diferente ale acestora:

 • Fier de calcat cu aburi - acesta este un fier de calcat traditional care are unele capacitati limitate. Fierele de calcat cu aburi tind sa aiba un rezervor foarte mic pentru apa si pot produce abur numai in cantitati limitate si la niveluri limitate de intensitate. Unele fiare de calcat cu abur permit obtinerea continua a aburului (desi acest lucru este limitat de cantitatea de apa disponibila), in timp ce altele va permit sa utilizati abur doar in scurte rafale. Fierele de calcat cu abur ofera unele dintre avantajele aburului, dar nici pe departe acelasi nivel de putere ca o statie de clacat.
 • Statie de Calcat - o statie de calcat are un rezervor mare de apa si produce un jet de abur continuu. Aburul foarte presurizat duce la rezultate mult mai bune si reduce semnificativ timpul de calcare. Statiile de calcat pot fi vazute ca un upgrade serios la fiarele cu aburi traditionale. Pur si simplu – daca calcati mult, atunci o statie de calcat ar fi cea mai buna optiune.

Dimensiune rezervor

Cantitatea de apa este un alt numar important la care trebuie sa acordati atentie. Aceasta este de obicei masurata in mililitri sau litri. Veti vedea statii de calcat cu abur cu rezervoare de la 500 mililitri la 1,5 litri.

Cu cat rezervorul retine mai multa apa, cu atat veti putea calca mai mult, fara a fi nevoie sa adaugati apa. Daca aveti foarte multe haine de calcat, este intelept sa alegeti un produs cu un rezervor mai mare, astfel incat sa nu fie nevoie sa va opriti in mod constant pentru a adauga apa in rezervor.

Talpa

Talpa este partea de jos a statiei de calcat, care se conecteaza direct cu tesatura pe care o calcati. Materialul din care este fabricata sau acoperita poate afecta performanta statiei de calcat. Unele materiale comune pentru talpa sunt:

 • Aluminiu - distribuie bine caldura, dar este usor de zgariat si poate fi greu de curatat.
 • Otel inoxidabil - destul de durabil, are o alunecare excelenta si distribuie caldura uniform.
 • Ceramica - foarte durabila, antiaderenta, alunecare excelenta, distribuie caldura uniform.
 • Paladiu - un metal antiaderent avansat, care ofera durabilitate, alunecare buna si o distributie uniforma a caldurii.

Alti termeni pe care ii veti intalni sunt:

 • Antiaderant - la fel ca o tigaie cu o suprafata antiaderenta, o talpa antiaderenta va asigura ca statia de calcat are o alunecare neteda frumoasa si ca nu se va lipi de tesaturi.
 • Rezistent la zgarieturi - de obicei datorita unei acoperiri speciale, va exista o sansa mult mai mica ca talpa sa se zgarie pe parcursul utilizarii normale.
 • Autocuratare - acest lucru minimizeaza riscul ca rugina sau depunerile sa se acumuleze pe talpa si sa afecteze performanta generala a statiei de calcat.

Termeni suplimentari

Exista mai multi termeni legati de setari si caracteristici la statiile de calcat cu abur. Multe se explica de la sine, dar intotdeauna ajuta sa fii sigur ca intelegi ce inseamna fiecare.

 • Anti-picurare - aceasta setare previne scurgerea sau scurgerea suplimentara de apa din orificii.
 • Anti-calcar - aceasta setare minimizeaza riscul depunerilor de minerale, cum ar fi calcarul si calciu.
 • Sistem de curatare decalcifiant - unele statii de calcat au o functie de curatare automata pentru a scapa de orice depozite minerale.
 • Oprire automata - aceasta este o setare de siguranta care inseamna ca statia de calcat se va opri automat dupa o perioada de neutilizare.
 • Putere - cantitatea de energie necesara pentru a folosi statia; statiile de calcat cu o putere mai mare se vor incalzi mai repede si de multe ori vor avea o performanta mai buna.
 • Utilizare verticala - o optiune care va permite sa calcati tesaturile pe verticala, cum ar fi perdele sau articole de imbracaminte.

Sfaturi

Cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati o statie de calcat au fost discutate mai sus, dar exista o serie de alti factori la care merita de asemenea sa va ganditi. Unele dintre sistemele de curatare incluse in anumite modele necesita sa cumparati produse suplimentare, cum ar fi filtre si cartuse. Acestea pot fi necesare pentru a elimina depozitele minerale daunatoare.

Exista persoane care prefera sa cumpere apa dedurizata pentru a utiliza in loc de apa de la robinet, ca o modalitate alternativa de a minimiza aceasta acumulare.

Depozitare: statiile de calcat cu abur sunt mult mai mari decat fierele de calcat traditionale din cauza rezervorului mare de apa. Unele statii de calcat au un sistem usor de stocare a cablurilor sau chiar o functie de derulare automata. Este un detaliu simplu, dar un cablu dezordonat poate fi o durere de cap atunci cand aveti spatiu de stocare limitat.

Zgomot

Puterea unui sistem de abur sub presiune nu este întotdeauna silențioasă. Fără îndoială, statiile de călcat cu abur sunt mai puternice decât fierele de călcat tradiționale, dar zgomotul nu este niciodată scăpat de sub control.

Cu toate acestea, dacă zgomotul vă deranjează sau dacă aveți tendința de a călca în timp ce alții dorm, este recomandat să alegeți o statie de călcat, care este cunoscuta ca fiind mai silensioasa decât celelalte, cum ar fi Philips GC9550 PerfectCare Silence.