Cea Mai Buna Tastatura 2024

Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Erbicid Pentru Buruieni

Ad

Cum sa alegi cea mai buna tastatura?

Atunci cand achizitionam un calculator (desktop pc) nou, alegerea perifericelor este pusa mereu pe ultimul loc. Totusi, chiar daca acestea sunt niste dispozitive suplimentare, practic este imposibil sa interactionezi cu calculatorul tau fara mouse si tastatura.

Primul pas in alegerea unei tastaturi, este sa stabilim scopul principal de utilizare a acesteia. Si asta deoarece, fiecare tip de tastatura a fost creat pentru un anumit grup de utilizatori, in functie de scop si modul de utilizare. In general, putem clasifica tastaturile in doua categorii: gaming si pentru birou (munca).

Tipuri

Un alt detaliu important, la care merita sa atragem atentia este tipul de mecanism al tastelor. Anume de acesta depinde feedback-ul tastelor si senzatiile tactile in timpul utilizarii. Astfel, deosebim urmatoarele mecanisme:

Tastaturi cu membrana

Cel mai popular si ieftin mecanism. Tastaturile de acest tip au la baza o membrana din trei straturi. Atunci cand actionam tasta, respectiv se apasa si membrana, asigurand contactul dintre straturile superioare si inferioare. Dezavantajul acestor tipuri de tastaturi este ca nu au un feedback imediat, iar pentru o functionare eficienta, tastele trebuie apasate pana la sfarsit.

Tastaturi mecanice

Ceva mai scumpe, dar mult mai comode si eficiente. In loc de membrana, mecanismul are la baza un intrerupator mecanic, care mareste feedback-ul tactic al tastelor. In acest caz, nu e nevoie sa apesi butonul pana la sfarsit. Aceste tastaturi sunt foarte comode si durabile in utilizare. Cu toate acestea, sunt si destul de zgomotase. Astfel, fii pregatit sa auzi mereu sunetul de taste, asemenea unei masini de scris.

Tastaturi mecanice cu membrana

Acestea intrunesc avantajele ambelor mecanisme: mecanic si cu membrana. Practic se foloseste acelasi tip de membrana, care este completata cu un intrerupator, pentru un contact mai stabil. La fel ca si in cazul tastaturilor cu membrane, tastele trebuie actionate pana la sfarsit. Tastaturile hybrid sunt destul de populare printre utilizatori, fiind folosite mai ales pentru laptopuri.

In general, cea mai buna varianta raman a fi tastaturile mecanice, atat pentru job, cat si pentru gaming. In jocurile video, acestea sunt un must-have, datorita feedback-ului imediat. Dar, dupa cum am mentionat sunt destul de zgomotoase si cer si o investitie mai mare.

Tehnologie

Tastatura poate folosi doua tipuri de tehnologii in ceea ce priveste conectarea la dispozitive. Mai precis, vorbim despre modele cu fir si modele wireless.

 • Cu fir – reprezinta uele dintre cele mai vechi si populare tipuri folosite, mai ales cand vine vorba de sisteme Desktop. Ele sunt alegerea gamerilor, deoarece au marele avantaj al faptului ca nu se deconecteaza, ci permit o conexiune stabila si un timp de raspuns foarte scurt. Sunt compatibile cu toate sistemele de operare si au de obicei interfata USB.
 • Fara fir – presupune conectarea prin unde radio sau printr-un receptor special livrat de producator. Cu ajutorul tastaturilor de acest fel vei scapa de cablurile inutile care te pot incurca mereu pe birou. Ele pot fi intrebuintate chiar si pentru Smart TV-uri si sunt evitate de catre gameri, deoarece nu exceleaza la semnal.

Functii

 • Iluminare - daca vorbim despre dispozitive dedicate gamingului, atunci cu siguranta majoritatea dintre modele vor fi dotate cu taste iluminate. Recomandam functia de iluminare RGB, deoarece vei fi capabil sa schimbi culoarea luminilor.
 • Touch Pad - este o dotare cautata mai ales pentru persoanele care vor o tastatura pentru Smart TV. Ele sunt insa de folos chiar si pentru PC-uri sau laptopuri, nefiind necesara si intrebuintarea unui mouse.
 • Rezistenta la apa - este o caracteristica importanta mai ales daca ai obiceiul de a bea diverse lichide atunci cand stai la PC/laptop etc. si esti o persoana mai neatenta. Si unele modele care nu au aceasta functie pot fi salvate de defectiuni, daca le dezasamblezi rapid, le stergi si le lasi sa se usuce.
 • Sprijin pentru incheieturi - este sub forma unui suport ce iti va permite sa tii mainile intr-o pozitie cat mai confortabila atunci cand folosesti computerul pentru o perioada mai lunga de timp.
 • Anti-Ghosting - termenul acesta este frecvent intalnit si face referire la posibilitatea de a apasa simultan pe mai multe taste. Da, exista aceasta functie pe toate tastaturile, daca vorbim de 3-4 butoane. Insa, gamerilor, de exemplu, le va fi de ajutor daca vor putea sa apese in acelasi timp chiar si 10 taste.
 • Conectare cu alte dispozitive - unele modele vin cu sloturi ce iti vor oferi ocazia de a conecta la ele stick-uri de memorie, receiver-uri pentru mouse sau casti.

Caracteristici

Caracteristicile importante pe o tastatura moderna:

 • Culoarea literelor din alfabetul latin si chirilic
 • Prezenta unei unitati digitale
 • Distanta optima dintre taste
 • Feedback tactil si sunetul in timpul actionarii tastelor
 • Prezenta butoanelor: Inchidere si Repornire
 • Dimensiunile si greutatea