Cea Mai Buna Trambulina Pentru Copii 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Congelator

Ad

Cum sa alegi cea mai buna trambulina pentru copii?

Trambulina pentru copii garanteaza ore intregi de distractie in aer liber. In acest timp, musculatura este antrenata, inima este pusa la treaba, circulatia sangvina sunt mult imbunatatite, motricitatea si simtul echilibrului sunt antrenate, iar specialistii au realizat niste studii care dovedesc ca si capacitatea de concentrare a copilului este mult imbunatatita.

Avantaje

O trambulina ajuta copilul sa:

 • isi imbunatateasca echilibrul si coordonarea
 • sa se pozitioneze in spatiu
 • sa isi intareasca muschii
 • sa isi imbunatateasca rezistenta fizica
 • sa isi imbunatateasca puterea de concentrare
 • sa isi intareasca oasele
 • sa isi intareasca muschii inimii
 • sa petreaca timp de calitate cu familia si prietenii in natura

Un alt mare avantaj este acela adus de faptul ca trambulina poate fi folosita in toate anotimpurile. Niste sosete mai groase sunt suficiente pentru ca distractia sa inceapa chiar si iarna.

Tipuri

 • Trambulina rotunda - Trambulina rotunda este cea mai populara alegere a celor care isi doresc montarea unei trambuline in gradina. De cele mai multe ori suprafata de sarit este protejata catre exterior de o plasa, pentru preintampinarea accidentelor. Trambulinele rotunde sunt preferate de cumparatori intrucat suprafata de sarit este mare si se gasesc multe dimensiuni disponibile. Acest tip de trambulina are arcurile distribuite uniform, ceea ce face ca la orice saritura utilizatorul sa fie impins catre mijloc.
 • Trambulina dreptunghiulara - Modelele dreptunghiulare sunt potrivite mai ales pentru spatiile mai mici. Acestea ofera posibilitatea unor sarituri puternice, insa trebuie folosite cu atentie, intrucat arcurile functioneaza individual, ceea ce inseamna ca utilizatorul nu va mai fi directionat catre partea centrala. Tine cont si de faptul ca o trambulina dreptunghiulara se recomanda sa fie folosita de cate un utilizator, pe rand, in vreme ce pe trambulinele rotunde sau ovale pot sari pana la 4-6 utilizatori concomitant (in functie de dimensiune).
 • Trambulina ovala - O trambulina ovala are avantajul de a oferi mai mult spatiu de sarit, la acelasi diametru maxim ca si varianta rotunda. Daca doresti insa sa fie vorba despre un produs semiprofesional sau profesional, alege una rectangulara : arcurile lucreaza mai bine si raspund mai repede.
 • Trambulina patrata - Trambulina patrata nu este la fel de populara precum modelele precedente, insa spatiul disponibil pentru sarituri este generos. In plus, forma specifica o face sa fie extrem de versatila, potrivita pentru numeroase jocuri ale copiilor.

Materiale

 • Cadrul trambulinei - Cadrul trambulinei trebuie sa fie confectionat din otel, preferabil galvanizat, ceea ce ofera o durabilitate mai mare in ciuda actiunii apei sau a razelor solare.
 • Plasa de protectie - Plasa de protectie este cea care asigura siguranta, impiedicand caderea copiilor in afara trambulinei in timpul sariturilor. Cele mai bune plase de siguranta sunt fabricate din polietilena, material rezistent la umezeala si praf.
 • Suprafata de sarit Suprafata de sarit este facuta fie din nylon, fie din polipropilena. In cazul straturilor de nylon, acestea permit aerului sa circule, se usuca repede dupa ploaie si ajuta ca saritura sa fie cat mai inalta; dezavantajul lor este ca suprafata sa este ceva mai rugoasa si poate produce iritatii superficiale ale pielii in zona coatelor sau a genunchilor.
  Daca alegeti varianta din polipropilena, nu veti avea atata elasticitate in sarituri si nici circulatia aerului, dar suprafata sa va fi mult mai neteda si mai sigura pentru orice tip de piele, chiar si pentru cea sensibila.

Dimensiune

Aceasta variaza de la un diametru de 1 metru sau chiar mai mic, pana la produse cu dimensiuni de peste 4 metri sau mai mult. Cu cat dimensiunile sunt mai mari, cu atat forta, respectiv inaltimea sariturii vor fi mai mari. De asemenea, dimensiunile trambulinei pentru copii depind de locul unde va fi amplasata aceasta: in interior alegeti modele mai mici, iar pentru exterior modele mai mari pentru siguranta copiilor.

Greutate

La achizitia oricarei trambuline trebuie sa urmaresti doi parametri esentiali: greutatea maxima suportata si numarul maxim admis de persoane.

Daca doresti o piesa mica si ieftina, nu te lasa inselat: exista modele mici care sustin maxim 50 kg, dupa cum exista si modele cu acelasi diametru, dar care sustin 100 kg. Piesele mai mari au in general marje mai mari legate de greutate: 120 sau 220 kg pot fi valori obisnuite.

In ceea ce priveste numarul maxim de persoane, exista recomandari diferite. Unii specialisti spun ca daca suprafata de sarit e suficient de mare, se pot juca 2 sau 3 copii simultan. Copiii nu ar trebui lasati sa sara pe trambulina daca nu au implinit inca varsta 5 ani, chiar si la copiii mai mari e important ca un adult sa supravegheze joaca.

Spatiu

Trebuie sa indeplineasca cateva conditii pentru a fi un spatiu adecvat pentru montarea unei trambuline. O trambulina va putea fi instalata pe o suprafata plana, care nu se va afla in apropierea unor copaci, alte lucruri de prin curte, borduri, zone betonate. Incercati sa asezati foarte bine trambulina pentru a nu cadea intr-o parte, iar in partea de sus asigurati-va ca este loc destul pentru a sari, fara ca cel mic sa se loveasca.

Scara

Trebuie sa iei in calcul cu mare atentie utilitatea unei scari si daca copilul are varsta adecvata pentru a o folosi. Desigur, sub directa supraveghere a unui adult, ea poate usura urcarea si coborarea de pe trambulina, insa atunci cand dispozitivul nu este folosit, ea ar trebui indepartata.