Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Fresh Caps, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Autobronzant
Daca esti frustrat adesea din cauza semnalului WiFi care devine slab in unele zone ale locuintei tale, trebuie sa stii ca solutia nu este neaparat cumpararea unui router aditional.
Tehnologia a dus la dezvoltarea unui dispozitiv mic, dar foarte eficient, care are rolul de a prelungi semnalul routerului.
Acestea se pot gasi pe piata sub denumirea de amplificator WIFI sau Range Extender Wireless.
Pentru a te putea bucura de toate avantajele acestuia si a fi sigur ca investitia ta este una cat mai echilibrata, este nevoie sa te informezi despre ele inainte de a porni la cumparaturi.
Piata este destul de ofertanta si exista mai multe dispozitive asemanatoare, care insa nu fac acelasi lucru.
De aceea, va trebui sa fii sigur ca ceea ce cumperi, este exact ceea ce ai nevoie si nu altceva. Compatibilitatea cu routerul existent precum si alte detalii tehnice, trebuie verificate inainte de a plati pentru orice.
Cel mai probabil nu cunosti toate detaliile, de aceea vi le vom prezenta noi mai jos.
Am conceput acest ghid de cumparaturi deoarece ne dorim sa cumperi cat mai bine informat. De asemenea, nu vei mai pierde timp important bajbaind prin magazine sau online in cautarea celui mai bun dispozitiv.
La finalul acestui articol vei avea suficiente informatii la dispozitie pentru a putea cumpara rapid cel mai bun amplificator WIFI.
In plus, vei gasi si o lista cu cele mai bune branduri si oferte de pe piata, disponibile chiar acum la cel mai bun raport calitate/pret. Iata asadar, tot ce trebuie sa stii:
Daca ai o casa mare, cu multi pereti, ai mai multe case in aceeasi curte si ai vrea sa nu te mai confrunti cu lag-uri din cauza semnalului slab WIFI sau sa nu mai ramai fara acces la internet din aceasta cauza, un amplificator WIFI poate fi cea mai ieftina si la indemana solutie.
Mult mai accesibil si mai avantajos decat un al doilea router, acest dispozitiv micut este capabil sa extinda semnalul de la unitatea WIFI, in toata casa, atata timp cat il plasezi in cel mai optim loc.
Frecventa amplificatorului este un aspect care conteaza atunci cand trebuie sa te asiguri ca acest dispozitiv va fi compatibil cu routerul tau.
Routerul poate fi single band sau dual band. Asta inseamna ca acesta poate functiona la o frecventa a semnalului de 2,4 GHz (single band), sau poate functiona la o frecventa aditionala de 5GHz (dual band).
Un range extender wireless, poate la randul lui sa fie single sau dual band. Cele dual band sunt mai performante si costa mai mult.
Totusi, acestea trebuie alese doar daca si routerul este unul de tip dual band. In caz contrar, amplificatorul nu va functiona niciodata la capacitatea maxima, iar investitia ta nu va fi una justificata.
La fel ca in cazul frecventei, trebuie sa te asiguri ca extenderul WIFI are acelasi standard ca routerul tau.
Dar ce este acest standard? Este un indice stabilit de compania care detine si trademark-ul WIFI, care te ajuta sa intelegi cat de rapid este routerul, mai exact viteza acestuia de operare.
In cazul amplificatoarelor WIFI, acestea apar in descrierea produsului sub forma IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac SAU IEEE 802.11ax.
Ce trebuie sa stii tu este sa ai grija ca standardul existent pe routerul tau, sa fie suportat de extender.
Daca acest standard este inferior, viteza de operare a routerului in camera in care este amplificat semnalul prin acest dispozitiv ar putea fi mai mica.
Ierarhia standardelor este aceasta in functie de viteza de operare: b,a,g (o combinatie intre b si a), n si ac, n si ax, acesta din urma fiind cel mai nou si cel mai rapid.
Cu cat standardul WIFI este mai nou, cu atat amplificatorul poate fi mai scump.
Acest aspect poate influenta puterea amplificatorului, dar este posibil ca alegerea sa tina pur si simplu de spatiul pe care il ai la dispozitie.
Amplificatoarele WIFI tip Desktop vor fi plasate pe un blat de masa sau de birou. Acestea sunt cel mai adesea dotate cu doua sau chiar trei antene, reusind sa prinda si sa redirectioneze mai simplu semnalul.
De cele mai multe ori acestea se aseamana foarte mult cu un router normal, atat la aspect cat si la dimensiune. Deci va trebui sa te asiguri ca nu te va deranja faptul ca ocupa mai mult spatiu.
Modelul care se baga direct in priza este ideal daca nu te deranjeaza sa sacrifici spatiul unei prize de perete special pentru acest dispozitiv.
De indata ce acesta este conectat la o sursa de curent, ar trebui sa poata prinde si sa extinda semnalul routerului in spatiul ales de tine. Cel mai bine este sa il conectezi la o priza mai inalta pe perete.
Si in cazul acestor tipuri de amplificatoare pot exista antene. Acestea pot fi externe (la vedere) sau interne. Daca vrei un aparat cat mai discret care sa nu deranjeze estetica incaperii, unul cu antene interne este recomandat.
De asemenea, datorita dimensiunii limitate, acest tip de extender wireless are un singur port LAN si nu are un port USB. Asta le face mai putin versatile dar mai ieftine decat o varianta desktop.
Nu cu mult timp in urma, instalarea unui amplificator WIFI necesita unele cunostinte tehnice si destul de multa rabdare, deoarece trebuia sa gasesti locatia optima, de preferat la jumatatea drumului dintre router si zona fara semnal.
Comabtibilitate router amplificator WiFi Din fericire, cele mai multe modele de routere si extendere de pe piata suporta WPS (Wi-Fi protected setup) ceea ce faciliteaza realizarea conexiunii intre cele doua aparate.
Va trebui sa apesi cateva butoane, sa dai un nume retelei extenderului si sa creezi o parola pentru aceasta.
Mai mult, aproape toti producatorii ofera instructiuni cu ilustratii si un program de instalare care te va ajuta sa configurezi rapid setarile wireless de baza.
Cele mai bune amplificatoare WIFI sunt dotate si cu luminite LED care pot indica daca extenderul se afla intr-o pozitie optima sau daca este prea departe de router.
Desi sunt usor de configurat, aceste dispozitive au totusi unele limitari. Adesea, acestea folosesc o retea separata de tip SSID in care trebuie sa te loghezi pe masura ce te plimbi prin casa.
De asemenea, viteza WIFI este, in general, jumatate din cea a routerului.
O alta problema apare la banda de unda pe care o folosesc ambele dispozitive. Majoritatea amplificatoarelor dual band folosesc ambele frecvente (2,4 GHz si 5 GHz) pentru a transmite date catre si dinspre router.
Asta inseamna ca aparatele conectate la amplificator concureaza pentru frecventa cu routerul, ceea ce poate ingreuna transferurile.
Pentru a rezolva aceasta problema de aglomerare, unii producatori iti permit sa dedici o banda, doar pentru comunicarea dintre router si extender. Exemple bune ale acestor tehnologii sunt Netgear Fastlane si Amped Wireless BoostBand.
Daca rulezi aplicatii business in reteaua ta, vrei un router bun pentru gaming sau un router WI-Fi 6, atunci ai nevoie de cea mai rapida comunicare dintre router si extender.
De aceea trebuie sa verifici calitatea conexiunii dintre routerul dorit si extenderul pe care il vrei, pentru a te asigura ca vei beneficia de viteze de trafic cat mai mari.
Sistem WiFi Mesh acoperire extinsa. Daca locatia in care ai nevoie de mai mult semnal WIFI este una foarte mare, atunci un sistem WIFI Mesh, ar putea fi mai potrivit pentru tine. Acesta are rolul de a cuprinde intreaga casa, printr-o retea formata din mai multe componente.
Adica va exista o unitate WIFI de baza si mai multe module satelit sau noduri pe care le vei plasa prin casa sau cladire.
Acestea sunt toate parte ale aceleiasi retele si impart acelasi SSID si parola, ceea ce inseamna ca vei putea sa te plimbi peste tot fara sa fie nevoie sa te loghezi in reteaua amplificatorului.
In timp ce amplificatorul WIFI comunica cu routerul prin frecventele 2.4 GHz sau 5 GHz, majoritatea sistemelor WIFI folosesc tehnologia MESH pentru a comunica cu routerul si intre ele.
Fiecare nod serveste ca o punte de legatura pentru celelalte componente din sistem, ceea ce ajuta modelele mai indepartate de router sa livreze un semnal WIFI puternic in timp ce comunica cu alte noduri si nu se bazeaza pe comunicarea directa cu routerul.
Aceste sisteme sunt ideale pentru utilizatorii care nu au cunostinte tehnice. Pot fi instalate in cateva minute si vin insotite de aplicatii mobile care te ghideaza prin procesul de instalare, avand ilustratii pentru instructiuni.
In plus, preturile acestora sunt in scadere, deci ar putea fi o varianta buna pentru tine.
Daca vrei sa te protejezi de cei care pot folosi fraudulos WIFI-ul tau, atunci ai nevoie de un router si un extender cu un standard de securitate foarte puternic.
Acesta este un aspect pentru care este bine sa scoti ceva mai multi bani din buzunar, deoarece te vei asigura ca banda nu este, in realitate, aglomerata de utilizatori nepoftiti, reusind sa te bucuri astfel de o functionare optima a acestor dispozitive.
Cel mai nou si mai performant standard de securitate este WPA3-PSK (AES). Pe piata vei gasi si varianta TKIP pentru acest standard, dar aceasta din urma ar trebui sa fie evitata, deoarece doar AES iti garanteaza ca va bloca orice tentativa neautorizata de conectare la WIFI.
Va trebui sa verifici daca routerul tau suporta WPA. Daca raspunsul este nu, cel mai probabil ai un model depasit din mai multe puncte de vedere si este timpul sa il inlocuiesti.
Daca bugetul tau este unul limitat si cauti cel mai ieftin amplificator WIFI, nu poti avea mari asteptari din partea lui la capitolul functii speciale.
Partea buna este ca s-ar putea sa nici nu ai nevoie de multe dintre ele daca esti un utilizator conventional.
Totusi, daca iti doresti ceva mai performant si esti pregatit sa investesti mai mult, iata ce te-ar putea atrage:
Pana acum am vorbit despre amplificatoarele care multiplica semnalul provenit de la router, putand fi plasate in alta camera.
Totusi, vei putea gasi si amplificatoare care se ataseaza la unitatea WIFI principala.
Acestea amplifica semnalul, dar nu sunt eficiente in cazul spatiilor mai largi. In continuare, semnalul se poate intrerupe.
Este important sa te interesezi si in ceea ce priveste producatorii.
Uneori este chiar mai bine sa cumperi de la brandul producator al routerului pe care deja il ai, daca esti multumit de acesta, deoarece este posibil ca producatorul sa fi dezvoltat caracteristici speciale care face comunicarea dintre cele doua dispozitive mai facila si mai performanta.
Nu in ultimul rand, reputatia brandului conteaza, deoarece cele renumite tind sa aiba o atentie mai mare la calitatea produselor lansate pe piata. Cele mai apreciate sunt: TP-Link, Edimax, Netgear.
Poti cumpara cel mai bun amplificator WIFI online. Acum ca ai parcurs aceste informatii, vei putea sa iei mai usor o decizie de cumparare avantajoasa, chiar si online.
In plus, nu uita sa consulti si parerile altor utilizator. Acestia pot sa spuna daca au fost sau nu multumiti de produs, cu ce ar putea fi imbunatatit sau daca au fost pacaliti de descrierea din magazin, protejandu-te astfel de o achizitie paguboasa.
Speram ca acest articol sa te fi ajutat sa alegi mai rapid si mai usor cel mai bun amplificator WIFI.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.