Cel Mai Bun Aparat De Aer Conditionat Multisplit 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Laptop

Ad

Cum sa alegi cel mai bun aparat de aer conditionat multisplit?

Aparatele de aer conditionat multi-split asigura o racire eficienta a aerului la un consum redus de energie. Afla din acest ghid cum sa alegi un aparat de aer conditionat, tinand cont de consum, putere, functii si alti parametri de functionare.

Aparat aer conditionat inverter sau clasic

  • Aparat de aer conditionat Clasic - aparatele de aer conditionat clasice functioneaza tot timpul la parametri maximi, iar la coborarea temperaturii compresorul se opreste. Atunci cand temperatura incepe sa creasca din nou si depaseste cu 2 grade nivelul setat, compresorul este repornit. La variantele clasice termostatul intrerupe si reporneste compresorul de cateva ori pe zi, in functie de temperatura din camera, reducand astfel durata de viata si determinand facturi mai mari la curent.
  • Aparat de aer conditionat Inverter - inverter este tehnologia care sta la baza functionarii unei parti a aparatelor de aer conditionat. Tehnologia prevede un bloc de control ce regleaza functionare compresorului. La pornirea aparatului de aer conditionat, compresorul functioneaza aproape de parametrii maximi, ca dupa coborarea temperaturii pana la nivelul dorit, compresorul sa functioneze in continuare, dar la parametri redusi, astfel incat sa fie pastrata temperatura dorita.

Capacitate de racire

Indiferent de tipul de aparat de aer conditionat, cel mai important criteriu pe care sa il verifici mereu este capacitatea de racire. Acest indice este notat cu BTU, si cu cat incaperea este mai mare, cu atat vei avea nevoie de un aparat cu un indice BTU mai mare.

Vei deduce cu usurinta ca, in functie de suprafata camerei pentru care achizitionati produsul, vei calcula si un numar de BTU corespunzator.

Exemplu de calcul pentru locuinte cu inaltime obisnuita (2,5 m):

  • 9000 BTU/h – pentru maxim 35 m²
  • 12000 BTU/h – pentru maxim 55 m²
  • 18000 BTU/h – pentru maxim 85 m²

BTU/h sau kW?

Daca indicatorul BTU este folosit doar la unele versiuni, puterea exprimata in kilowati va fi prezenta pe toate ambalajele si fisele tehnice. Ca regula generala, ai nevoie de aproximativ 150W pe mp sau 50W pe metru cub, deci aproximativ 3.75kW pentru un spatiu 25mp. Pentru situatiile in care vrei sa compari doua aparate de aer conditionat, caracterizate prin indicatori diferiti iti putem spune ca 1 W = 3.412BTU.

Functii

Daca vrei ca modelul pe care-l achizitionezi sa fie cat mai usor de utilizat, urmareste urmatoarele detalii:

  • Timer – iti ofera posibilitatea de a programa cand sa porneasca sau cand sa se opreasca dispozitivul.
  • Incalzire – utila in timpul sezonului rece, deoarece iti permite sa incalzesti incaperea simplu si rapid. Nu e insa suficient de eficient pentru a fi sursa de incalzire de baza.
  • Ventilatie – prin prezenta acestei functii, temperatura din interior este uniformizata, astfel incat consumul de energie sa fie minim. Ea nu foloseste compresorul, ci doar ventilatorul unitatii.
  • Dezumidificare – Orice potential utilizator stie ca umiditatea excesiva poate fi foarte inconfortabila, ducand la aparitia mucegaiului. De aceea, dispozitivul nu numai ca trebuie sa mentina temperatura constanta, ci sa si controleze nivelul de umiditate din incapere.
  • Ajustarea automata – e o caracteristica utila, ce face posibila reglarea automata a debitului si temperaturii, astfel incat sa se realizeze un nivel maxim de confort.
  • Autocuratare – functie ce te scapa de grija curatarii permanente a aparatului de aer conditionat si asigura un mediu lipsit de impuritati.
  • Control de la distanta – daca vrei sa iti pornesti/opresti dispozitivul oricand iti doresti, ai aceasta posibilitate, daca modelul tau e doatat cu aceasta caracteristica. Astfel, cand te intorci din vacanta gasesti racoare in casa, poti setat totul in asa fel incat sa le fie bine copiilor cand vin de la scoala si asa mai departe.

Sistem de filtrare

Variantele ceva mai complexe si mai inovatoare au o functie de ionizare a aerului si curatarea acestuia. In plus, datorita filtrelor de la interior, ele pot fi bune si la eliminarea aromelor mai putin placute. Acesta ar trebui sa ofere eficienta maxima si asta nu doar prin recircularea aerului ambiental.

Cele mai bune modele, prezinta un sistem de filtrare performant care permite purificarea aerului nu doar racirea sa, impiedicand praful, alergenii si chiar unele microorganisme sa treaca de el. Filtrele existente trebuie sa fie simplu de schimbat, aceasta operatiune facandu-se periodic pentru mai multa eficienta.

Consum

Pentru ca este folosit des si pentru timp indelungat, aparatul de aer conditionat portabil trebuie sa consume energie electrica in cantitati rezonabile, care sa nu incarce cu mult factura de curent. De aceea, iti recomanam, ca in alegerea pe care urmeaza sa o faci, sa tii cont si de clasa energetica din care aparatul de aer conditionat face parte. Iti recomandam modele din clasa A, A+ sau A++.

Zgomot

Zgomotul unitatii de la interior este produs de aerul ce trece prin ventilator si se masoara in decibeli (dB). De exemplu, 20 – 30 dB este o valoare inofensiva pentru urechea umana. Un zgomot care trece ca intensitate sonora de 60 dB poate fi tolerat pentru o perioada de timp, insa este destul de stresant. La cele mai performante sisteme de clima, valoarea acestui coeficient poate ajunge si la 16 dB.

Majoritatea dispozitivelor includ cel putin doua moduri de functionare, dintre care unul este cel pentru noapte sau somn (Sleep, Night, Silent) conceput pentru a reduce turatiile si implicit nivelul de zgomot, astfel incat sa nu deranjeze.