Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Fresh Forest, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Troler Pentru Copii
Daca suferi de o deficienta de auz sau ingrijesti pe cineva care se afla in aceasta situatie, cu siguranta ca iti doresti sa gasesti cel mai bun aparat auditiv.
Acesta poate sa te ajute sa auzi mult mai bine decat o faceai inainte, desi niciodata auzul nu va mai fi ca unul normal.
Pentru o persoana cu deficiente de auz, un astfel de aparat, nu doar ca o va ajuta sa depisteze mai repede pericolele care se apropie pentru a le putea evita la timp, dar calitatea vietii ii va fi major imbunatatita.
Bineinteles, un medic specialist te va putea ajuta mai bine sa alegi un aparat auditiv in urma unui consult.
Totusi, este intelept sa te informezi cat mai bine inainte pentru a te asigura ca medicul iti sugereaza cea mai buna varianta pentru tine. De aceea trebuie sa stii care sunt criteriile de selectie care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie din prima.
Tipul de aparat auditiv, dar si functiile speciale ale acestuia, pot influenta mult experienta ta cu el, dar si suma pe care o vei plati pentru achizitia lui.
De aceea, te indemnam sa citesti acest ghid de cumparaturi in care vei gasi informatii importante pe care oricine trebuie sa le stie inainte de a decide ce aparat auditiv sa aleaga. La final iti vom arata si cateva oferte foarte avantajoase de pe piata, care te pot ajuta sa iei mai usor o decizie buna.
Obiectivul acestor dispozitive medicale este acela de a reduce efectul pierderii auzului, facand sunetele sa se auda mai puternic si cuvintele sa fie mai usor de inteles.
Acestea sunt dotate cu un microfon care capteaza sunetele, un amplificator care le mareste volumul, si un difuzor care transmite sunetul amplificat in canalul auditiv.
Modelele moderne, cele digitale, sunt dotate si cu un cip computerizat care ajusteaza sunetul captat de microfon, amplifica volumul si ajusteaza frecventele sonore pentru un sunet de calitate superioara.
Un profesionist ORL poate programa proteza auditiva digitala pentru a filtra sunetul de fundal si sunetul vantului, precum si sa calibreze aparatul astfel incat sa fie adaptat problemei tale auditive specifice.
Tot mai multe modele moderne iti permit sa conectezi aparatul la telefonul mobil. Astfel poti prelua apelurile si asculta materiale multimedia direct prin aparat. Cu ajutorul unei aplicatii speciale poti chiar sa reglezi singur setarile aparatului pentru rezultate optime de pe telefonul personal.
Chiar daca au in comun o disfunctie a auzului, nu toate urechile sunt create la fel.
Suntem diferiti, de aceea este important ca aparatul auditiv sa fie ales in asa fel incat sa i se potriveasca cel mai bine utilizatorului: sa fie confortabil de purtat, sa fie eficient, sa se potriveasca cu stilul de viata si preferintele estetice ale utilizatorului, dar si sa se incadreze in limitele bugetului acestuia.
Aparatele auditive sunt disponibile pe piata sub mai multe forme. Principalul criteriu de diferentiere este modul in care sunt purtate. Cele mai comune se poarta in spatele urechii. Altele insa sunt mai discrete si se poarta in interiorul canalului auditiv. Iata mai jos ce trebuie sa stii despre fiecare tip in parte.
Acesta mai este cunoscut in termeni de specialitate ca aparat auditiv Retro-Auricular, sau BTE dupa denumirea din engleza „behind-the-ear”. In cazul acestui model, toate componentele electronice sunt situate intr-o carcasa din plastic care va fi asezata in spatele urechii. Sunetul ajunge in ureche printr-un tub care conecteaza carcasa de difuzor si o oliva speciala plasata in canalul auditiv.
Este un aparat care are multe caracteristici ajustabile si ofera posibilitatea de a amplifica semnificativ atat frecventele joase cat si cele inalte, ceea ce le face foarte potrivite pentru persoanele care sufera de o pierdere severa a auzului. Oliva aparatului poate fi foarte usor de curatat. In plus ai posibilitatea de a folosi baterii mai mari cu o autonomie mai mare.
La dezavantaje, mentionam faptul sa sunt destul de voluminoase si usor observabile, iesind in evidenta destul de mult. Sunt vulnerabile la transpiratie si depuneri de ceara, dar se curata usor. Oliva trebuie sa intre confortabil in canal si sa il umple total pentru a functiona, de aceea utilizatorul ar putea avea senzatia de urechi infundate.
Tot un model Retro Auricular foarte asemanator cu cel pe care tocmai l-am mentionat. Diferenta este ca, tubul este inlocuit cu un fir mai subtire, extrem de sensibil, care face ca sunetul sa fie mai bine transmis, dar utilizand mai putine resurse, ceea ce inseamna ca bateria va avea o autonomie mai mare.
Este confortabil si foarte discret. Utilizatorul nu va avea senzatia de ureche infundata si sunt usor de inserat.
Ceara si umezeala pot limita durata de functionare a difuzorului, de aceea trebuie curatat foarte bine mereu. De asemenea, amplificarea frecventelor joase nu este foarte buna.
Cunoscut si sub denumirea de aparat auditiv IntraAuricular sau ITE (In-the-Ear). In cazul acestuia, toate componentele electronice sunt continute de o carcasa care se asaza la intrarea spre canalul auditiv.
De regula acestea ofera mai multe functii precum: telecoil, microfon directional si alte functii de conectivitate wireless. Sunt usor de inserat, iar senzatia de urechi infundate este redusa.
Totusi, unele persoane sunt deranjate de faptul ca acest aparat este vizibil, iar unele functii nu sunt la fel de eficiente care in cazul aparatului auditiv BTE.
Acesta este tot un tip de aparat IntraAuricular, acronimul ITC venind de la denumirea in engleza „in-the-canal”. Au avantajul de a fi foarte discrete, iar senzatia de urechi infundate este redusa deoarece aparatul sta adanc in canal. Modelele mai mari sunt dotate si cu functia de microfon directional.
Cu toate acestea, multii au spus ca este inconfortabil sa porti un asemenea aparat auditiv. In plus, sunt sensibile la umezeala, iar difuzorul se poate infunda de la ceara. Bateria tinde sa fie mai mica, deci autonomia acesteia este mai scurta. De asemenea, este mai greu de manevrat si ajustat.
Tot un timp de aparat Intra Auricular, a carui denumire vine la „completely in the canal”, adica inserat complet in canal.
Acesta se insereaza in canalul auditiv adanc si foarte etans. Deoarece este pozitionat astfel, nu se vede aproape deloc si poate fi scos cu ajutorul unui fir. Este mai putin sensibil la sunetul vantului, decat alte aparate.
Totusi, acestea sunt prea mici pentru a include un microfon directional, desi adesea sunt dotate cu o functie de sensibilitate directionala. Daca aparatul nu este dotat cu un sistem de ventilatie, vei avea senzatia ca urechea este foarte infundata. Sunt vulnerabile la umezeala si la depunerile de ceara.
De asemenea, bateria va fi una mica ce va avea si o autonomie mai redusa. In plus, acestea pot fi destul de greu de scos si inlocuit. Aparatul poate fi dificil de manevrat si ajustat.
Multe aparate auditive moderne au incorporat un microfon directional, care ajuta utilizatorul sa poarte conversatii in zone cu mult zgomot. Functioneaza prin amplificarea semnalului sonor din fata, spatele sau lateralele celui care il poarta. Aceasta tehnologie functioneaza cu atat mai bine cu cat esti mai aproape de sura sunetului.
Majoritatea aparatelor care sunt dotate cu aceasta functie au capacitatea de a comuta automat intre modul directional si cel omnidirectional, in functie de mediul inconjurator. Dar acestea sunt si cele mai sensibile aparate la sunetul vantului.
Feedback-ul este acel sunet de frecventa inalta care este emis uneori de aparatele auditive. Unele sunt dotate cu un mecanism special care are rolul de a suprima acest sunet, unele aparate fiind mai eficiente ca altele.
Este eficient in a minimaliza acest sunet daca utilizatorul aproprie telefonul de aparat sau daca aparatul nu sta chiar fix atunci cand isi misca maxilarul. De asemenea, permite o ventilatie mai buna, un confort sporit si o calitate a sunetului imbunatatita pentru ascultatorii care aud bine frecventele joase.
Aceasta functie imbunatateste confortul si comunicarea utilizatorului in mediile foarte zgomotoase prin blocarea intr-o anumita masura a receptarii zgomotului de fundal. Astfel va fi mai usor ca el sa auda si sa inteleaga cuvintele care i se adreseaza. Totusi, aceasta functie nu este eficienta in toate cazurile.
Unele aparate auditive sunt livrate cu baterii reincarcabile. Asta poate face intretinerea aparatului mai usoara, deoarece nu va fi nevoie sa schimbi bateriile cu regularitate, ci doar sa le pui la incarcat.
Din ce in ce mai multe proteze auditive pot fi conectate la dispozitive compatibile prin Bluetooth. Aceste dispozitive pot fi telefoane, televizoare, sau sisteme de redare audio.
Unele aparate auditive vin cu o telecomanda care ii permite utilizatorului sa ajusteze functii sau valori, fara a fi nevoie sa atinga sau sa scoata aparatul.
Exista modele care vin dotate cu programe presetate utile pentru a ajusta automat valorile aparatului auditiv pentru a functiona optimizat in diferite situatii si medii.
Cand ai ocazia este bine sa intrebi un expert in legatura cu cei mai de incredere producatori de pe piata. Incearca sa cumperi doar din surse sigure, deoarece aparatele de la branduri no-name pot fi chiar periculoase si pot agrava starea auzului tau. Chiar daca sunt mai ieftine, pretul pe care ajungi sa il platesti va fi mult mai mare.
Pe langa costul de achizitie, trebuie sa ai in vedere ca va trebui sa suporti si costul bateriilor, daca acestea nu sunt reincarcabile. De asemenea, daca a iesit din garantie, va trebui sa suporti costurile de reparare a aparatului, de aceea este recomandat sa alegi o garantie cat mai mare, acesta fiind un indiciu al calitatii.
Un aparat auditiv va fi cu atat mai scump cu cat va avea mai multe functii speciale sofisticate si eficiente. Nivelul de discretie va influenta, de asemenea pretul final, cu cat aparatul va fi mai greu de observat, cu atat, va fi mai scump.
Poti gasi cel mai bun aparat auditiv online. Decizia de cumparare ar trebui luata impreuna cu un specialist, dar este posibil sa obtii mai rapid produsul dorit online si chiar la un pret mai bun. Aici ai si posibilitatea de a studia mai pe larg detaliile produsului si poti cere informatii, de cele mai multe ori, direct producatorului.
Inainte de a face o comanda online, nu uita sa verifici si parerile altor utilizatori. Incearca ca le iei in considerare doar pe acelea marcate cu atributul „Achizitie verificata”, pentru a putea fi astfel sigur ca recenziile pe care le citesti nu sunt fals pozitive sau negative.
Produsul va fi livrat la tine acasa si vei avea posibilitatea de a-l returna in termen de minim 14 zile, in cazul in care nu esti multumit de produs. Astfel poti achizitiona cel mai bun aparat auditiv.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.