Cel Mai Bun Aparat De Cafea 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Epilator IPL

Ad

Cum sa alegi cel mai bun aparat de cafea?

O ceasca de cafea – un elixir al claritatii gandurilor, o doza generoasa de buna dispozitie sau un fel de bagheta fermecata care iti permite sa iti revii literalmente la viata. Pentru cei care sunt pregatiti sa isi asume o noua profesie, si anume cea de barista, sfaturile noastre despre cum sa alegi un aparat de cafea vor fi cat se poate de actuale.

Espressoare

Complet automate. Singurul efort pe care trebuie sa-l depuna un fan al cafelei de dimineata, in cazul in care detine un astfel de aparat, este sa umple rezervorul cu boabe si sa ajusteze puterea bauturii. Mai departe responsabilitatea si-o asuma espressorul, aceasta va macina cafeaua, va incalzi ceasca, cu ajutorul senzorilor va controla doza de apa si va seta taria bauturii.

Avantaje:

  • Macinarea boabelor de cafea chiar inainte de prepararea bauturii
  • Reglarea gradului de macinare
  • Setari de preparare mult mai flexibile
  • Adesea este prevazuta functia de preparare cappuccino
  • Gust mai bogat si mai profund al bauturii
  • Curatare automata

Dezavantaje:

  • Dimensiuni impunatoare
  • Zgomot
  • Pret

Unul dintre avantajele acestui tip de unitate nu este doar procesul automatizat de preparare a cafelei, ci si gustul bauturii, secretul caruia se ascunde in boabele proaspat macinate care nu au reusit inca sa-si piarda din aroma.

Cafetiera

La randul sau, necesita implicarea ta practic la orice etapa de preparare a bauturii. Principiul de lucru al dispozitivului consta in incalzirea apei pana la o anumita temperatura si trecerea acesteia prin cafeaua macinata. Sarcina care iti revine este sa umpli rezervorul cu apa si cel de cafea, sa instalezi (si dupa care sa cureti) recipientul si sa pornesti masina.

Avantaje:

  • Dimensiuni reduse
  • Pret accesibil
  • Simplitatea dispozitivului

Dezavantaje:

  • Bautura are un gust mai putin aromat ca in cazul aparatului de cafea
  • Prea mult timp pierdut pentru utilizare

Putere

O caracteristica de baza care nu poate fi ignorata. Cu cat masina de cafea este mai puternica, cu atat iti vei primi ceasca de cafea mai rapid. Puterea mare este, de asemenea, responsabila de presiunea necesara pentru a prepara un expresso bun. Punctul de referinta – 1500W pentru o masina de 2 litri. Cu cat rezervorul este mai mare, cu atat si puterea trebuie sa creasca.

Volumul rezervorului pentru apa

Pentru dispozitivul folosit acasa 1-2 litri vor fi suficienti. Angajatii unui birou vor bea considerabil mai multa cafea, deci vei avea nevoie de un model cu un volum mai mare de 2 litri si o putere de peste 1500W.

Presiune

Standardul unui aparat pentru cafea este de 9 bari la filtru si 15 bari la iesirea din pompa de presiune. Multi producatori respecta strict aceste recomandari si probabil nu vei da gres cand vei face alegerea, dar nu ezita sa verifici.

Tipul de incalzitor

Acelasi principiu: cazanul incalzeste simultan intreg volumul de apa, termoblocul – in proportii. Daca ai nevoie de un rezultat rapid, ia un termobloc. Daca pui accent pe aroma si gustul bauturii, alege un model de tip cazan. Fanii inraiti de cafea cred, pe buna dreptate, ca acest tip de incalzitor creeaza conditii ideale pentru prepararea soiurilor rare de cafea, unde temperatura si presiunea sunt extrem de importante.

Reglarea precisa a parametrilor

Aparatul de cafea iti va permite sa te joci cu setarile si sa reglezi modul de macinare a boabelor (cu cat mai mare, cu atat este mai putin pronuntat gustul), regimul de temperatura (o diferenta de cateva grade poate dezvalui aroma si gustul cafelei in diverse moduri) si taria bauturii.

Optiuni suplimentare:

  • Preparare simultana a 2 cani
  • Sistem anti-picurare
  • Container pentru resturi
  • Temporarizator
  • Modul de economisire a energiei (oprire automata atunci cand aparatul nu este folosit)

Un alt tip de aparat de cafea este espressorul manual. Aceasta unitate include un vas in care este turnata cafeaua macinata, aceasta este presata intr-o tableta, dupa care sub presiune este introdusa apa (sau aburul).

Printre altele, presiunea este o caracteristica cheie a unei cafetiere de acest tip. Pentru a pregati un expresso clasic vei avea nevoie de cel putin 8-9 bari. Prin urmare fanii acestei bauturi au trebui sa acorde preferinta celor cu o presiune de cel putin 15 bari. Cei ce indragesc un americano mai puternic pot opta pentru 12 bari.

Puterea expressor-ului manual este strans legata de indicatorul de presiune. Daca aceasta este mai mica de 1000W, cu greu vei ajunge sa obtii chiar si acei 9 bari.