Cel Mai Bun Aragaz 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Hanorac Pentru Femei

Ad

Cum sa alegi cel mai bun aragaz?

Aragazul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din bucatarie, de aceea, trebuie sa acordam o atentie deosebita alegerii lui, tocmai pentru ca ar trebui sa reprezinte o investitie pe termen lung. In prezent, pe piata exista o paleta ampla de modele de aragazuri cu diverse dotari si functii, insa este esential ca mai intai de toate sa ne lamurim nevoile si asteptarile pe care le avem. Va propunem sa urmariti in continuare acest material care va va explica in detaliu care este diferenta dintre modelele existente pe piata, vei intelege ceea ce vi se potriveste, iar la final, vom realiza un top 10 cele mai bune aragazuri votate in acest an cu cel mai bun raport calitate/pret.

Tipuri de aragazuri

Daca inainte unicele solutii erau acele combinatii dintre un aragaz format din plita si cuptor pe gaz sau unul electric, acum nu doar ca exista mai multe moduri de alimentare si gatire, ci si amestecuri intre ele pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Aragaz pe gaz

Aceste modele sunt recunoscute pentru proprietatea lor de a incalzi uniform. O flacara acopera partea inferioara a vasului de gatit si distribuie caldura uniform in jurul ei. Aragazul pe gaz te ajuta sa economisesti mai mult in comparatie cu un model electric.

Ele incalzesc mai repede si nu au nevoie de o sursa de electricitate pentru a putea functiona, deci pot fi utilizate chiar si atunci cand se intampla ca sursa locala de energie electrica sa nu fie disponibila.

Aragaz electric

Un aragaz electric produce caldura prin transformarea energiei electrice care trece prin bobina in caldura folosind metale conductibile. Ele dispun de un termostat care sa iti precizeze atunci cand un arzator este pornit, insa nu multe au acea functionalitate de a te informa cu privire la temperatura prea ridicata a suprafetei de gatit.

Recipientele din fonta, sticla sau ceramica nu sunt adecvate pentru a gati pe un aragaz de acest tip. De asemenea, incercati sa miscati vasele deja pozitionate pe suprafata doar prin ridicare, deoarece frecarea cu sticla ceramica ar putea face ca aceasta sa se zgarie.

Si cuptoarele cu bobina electrica produc caldura fara a genera flacara, deci riscul de a se produce un incendiu este minim.

Sunt dezavantajate de gatirea uniforma din cauza distributiei neregulate a suprafetei bobinei. Totusi, un numar mare de cumparatori de aragazuri aleg aceste produse din cauza preturilor mici si a simplitatii lor.

Aragaz cu inductie

Aragazurile cu inductie folosesc senzori pozitionati sub suprafata plitei care creaza un camp magnetic ori de cate ori un vas din metal este asezat deasupra elementului magnetic. Prin intermediul unor interactiuni electromagnetice dintre suprafata si metal, temperatura vasului de gatit creste.

De ce este considerata a fi cea mai buna tehnologie de gatit? In primul rand, inductia incalzeste doar acea zona care ia contact direct cu vasul din metal, insemnand ca orice alta zona din apropiere va ramane complet rece, sau cel putin isi va pastra temperatura si nu va suferi niciun fel de modificari.

De asemenea, din cauza reactiei de incalzire care are loc la nivel molecular, mancarea din recipient este incalzita foarte rapid, iar utilizatorul are posibilitatea de a avea control total asupra temperaturii.

Dimensiunea

Indiferent cate functii are un aparat, acesta nu va va fi de folos daca nu incape in bucatarie. Evitati situatiile in care aduceti aparatul in casa, iar apoi il returnati. E greu de manevrat si de transportat asa ca returul ar trebui sa iti iasa din calcul. Masarati bine spatiul si cautati un aragaz electric potrivit. Majoritatea au o inaltime standard de 85 de cm, insa nu uita ca un aragaz electric are picioare reglabile de obicei. Suprafata de lucru poate fi cu 2, 3, 4 sau 5 ochiuri. Alege-l in functie de numarul de tigai sau oale cu care obisnuiesti sa gatesti simultan.

Materialul

Pentru a alege un produs fiabil este important sa acorzi importanta materialului din care este produs. Acest lucru iti va spune care este durabilitatea suprafetei unui aragaz electric. Fiecare material are proprietatile si avantajele sale.

  • Otelul emailat este o varianta ieftina. Are proprietati igienice si poate fi gasit in diverse culori.
  • Otelul inoxidabil este o varianta mai scumpa, dar este mult mai usor de curatat.
  • Aliajul de aluminiu tratat special are cele mai multe proprietati. Acesta nu se murdareste usor, nu se zgarie si necesita o ingrijire minima.
  • Sticla ceramica este apreciata de cumparatori datorita faptului ca se incalzeste si raceste foarte repede. De regula, pe sticla sunt marcate zonele incalzite. Aceasta are proprietati de polarizare termica, ceea ce inseamna ca permite trecerea radiatilor caldura pe vertical, dar nu sunt raspandite pe intreaga suprafata a plitei. Practic, doar arzatorul aragazului electric este incalzit, iar spatiul din jurul sau este rece.

Numarul de arzatoare

Plita aragazului este predispusa cu un anumit numar de suprafete de gatit ce au adesea dimensiuni diferite. Foarte rar se achizitioneaza modele cu 2 arzatoare, la fel se intampla si cu cele care au un numar de peste 5.

In schimb, acele aragazuri cu 4 arzatoare frecventeaza in majoritatea locuintelor. Sunt considerate a fi suficiente, iar dimensiunile lor sunt destul de variate incat sa favorizeze gatirea oricarui tip de mancare.

Electrocasnicele cu 4 arzatoare au un mod de distributie asemanator: unul dintre ele este mic (util pentru incalzire sau pentru actionarea asupra unui recipient de dimensiuni mici), doua medii si unul mare (pentru prepararea unor mancaruri care solicita un volum mai mare si mai intens de caldura).

Tipul de cuptor

Trebuie sa stiti ca un cuptor poate fi de doua tipuri: simplu sau dublu. Cele simple au un singur compartiment, pe cand cele duble sunt distribuite in doua spatii cu setari unice de gatire.

Aragaz cu cuptor pe gaz

Ele gatesc mancarea cu ajutorul radiatiilor de caldura produse de sursa principala care poate fi vizibila in partea superioara sau inferioara, cat si invizibila. Caldura produsa de acest element trece de la un perete metalic la altul si gatesc uniform si in profunzime alimentele.

Avantajul lor in fata celor pe gaz este insusi temperatura uniform distribuita si rapiditatea cu care alimentele sunt preparate. Sunt usor de utilizat, curatat si se gasesc in toate magazinele care comercializeaza electronice si electrocasnice.

Aragaz cu cuptor electric

Ele gatesc mancarea cu ajutorul radiatiilor de caldura produse de sursa principala care poate fi vizibila in partea superioara sau inferioara, cat si invizibila. Caldura produsa de acest element trece de la un perete metalic la altul si gatesc uniform si in profunzime alimentele.

Avantajul lor in fata celor pe gaz este insusi temperatura uniform distribuita si rapiditatea cu care alimentele sunt preparate. Sunt usor de utilizat, curatat si se gasesc in toate magazinele care comercializeaza electronice si electrocasnice.

Aragaz cu cuptor mixt

Multi cumparatori se plang de faptul ca aragazul cu gaz nu favorizeaza calitatea cuptorului, iar caldura produsa in interiorul sau nu este distribuita uniform si nici foarte puternica. In schimb, cuptoarele electrice au o reputatie mai buna in ceea ce priveste imprastierea caldurii.

Alimentarea cu gaz presupune un consum mai mic pentru aragaz si clientii isi doresc un aragaz cu dubla alimentare, folosind gazul pentru plita si bucurandu-se simultan si de beneficiile unui cuptor electric.

Producatorii au realizat o solutie pentru rezolvarea acestei probleme si satisfacerea cerintelor posesorilor de aragazuri, aducand pe piata aragazul cu dubla alimentare, care utilizeaza cele doua tipuri de energii pentru fiecare dintre componentele sale functionale.

Capacitatea cuptorului

Capacitatea cuptorului este un alt aspect ce trebuie analizat atent indicand posibilitatile de gatit care ar putea fi direct proportionale cu numarul membrilor familiei. In principiu, ar fi recomandat sa aiba o capcaitate de 54-70 de litri, in functie de marimea familiei, de frecventa cu care gatiti, oferind usurinta in utilizare, dar si functii care optimizeaza procesul culinar.

Puterea cuptorului

Puterea cuptorului este un indicator foarte important ce determina eficienta produsului si ar fi ideal sa ofere optiuni de reglare, astfel incat sa puteti preincalzi mai rapid cuptorul si prepara alimentele mai usor. In cazul modelelor cu alimentare electrica, trebuie sa aveti in vedere si consumul de energie electrica.

Cele mai multe modele de pe poata prezinta o putere de 2500 W, iar cele mai puternice pot atinge chiar si 3000 W. Modelele electrice au avantajul de a permite reglarea temperaturii cu exactitate, ceea ce va optimiza procesul culinar. In plus, cuptorul se va incalzi mai rapid si va asigura o coacere uniforma.

Functiile unui aragaz bun

  • Functia de reminder - daca sunteti in cautarea unui model la pret bun, merita sa verificati daca gasiti si o versiune cu functie de reminder, deoarece poate fi confortabil sa respectati timpul de gatit prin setarea unei alarme.
  • Comenzi touch - in zilele noastre comenzile touch au devenit o normalitate. Comenzile tactile sunt mai fine si mai usor de curatat. Este posibil sa aiba optiuni confortabile, de exemplu, blocarea de tip Child Lock. Este foarte usor de utilizat si de interactionat cu un panou de control intuitiv si bine pus la punct.
  • Curatarea cuptorului - aici sunt mai multe variante si tehnologii cu care poate fi dotat cuptorul. Poate avea autocuratare catalitica, pirolitica sau hidrolitica. Toate aceste tehnologii au scopul de a elimina resturile de grasimi si murdaria ce se produce in timpul coacerii.
  • Supapa de siguranta - la majoritatea producatorilor aceasta optiune a devenit o normalitate. Este o tehnologie introdusa pentru siguranta, care va opri alimentarea cu gaz daca arzatorul se defecteaza sau flacara este stinsa din greseala.
  • Programe ale cuptorului - cuptorul electric va permite sa gatiti folosind o varietate de surse de caldura, cum ar fi un gratar si un ventilator impreuna. Aceasta combinatie este perfecta pentru a gati eficient si rapid mai multe tipuri de preparate culinare, cum ar fi bucatile de carne sau pestele proaspat.
  • Programele presetate - sunt practic niste retete dedicate de preparare a bucatelor. Tot ce vei face tu este sa alegi programul si conectezi aragazul. Aragazul singur va stabili timpul de preparare si deconecta aragazul cand cina poate fi servita.
  • LED termostat - este practic un bec LED care se stinge cand cuptorul atinge temperatura setata si se aprinde cand temperatura scade si se reia incalzire. Util pentru cei care gatesc des preparate la cuptor.

Accesorii

Accesoriile sunt si ele importante, iar printre acestea amintim de tava fie mai adanca, fie mai intinsa cu care cuptorul vine la pachet ori ale ustensile necesare in prepararea bucatelor preferate. De asemenea, in cazul celor care beneficiaza de functiile grill si rotisor, trebuie sa verificati prezenta respectivelor accesorii ce va vor ajuta sa preparati chiar si bucati mari de carne, fara a le sectiona. In plus, gratarul plitei, atunci cand discutam despre cele cu alimentare pe gaz, ar fi bine sa ofere un echilibru cat mai bun si o curatare locala facila.