Cel Mai Bun Balansoar Pentru Copii 2024

Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Masina De Tocat Carne Electrica

Ad

Cum sa alegi cel mai bun balansoar pentru copii?

Asteptam noua luni de zile sosirea micutilor nostri copii si in cele din urma, momentul soseste. In primele luni de viata acestia trebuie leganati din cand in cand, pentru a se linisti sau pentru a-i adormi.

Treburile de uz casnic nu pot astepta, astfel incat cea mai buna solutie poate fi achizitia unui balansoar pentru leganat. Sunt diferite tipuri de leagan care exista pe piata, alegerea celui mai bun se face doar urmarind anumite criterii pe care vrem sa le indeplineasca.

Tipuri

Exista doua tipuri de balansoar pentru copii:

  • Balansoar electric - Dupa cum sugereaza si numele, balansoarul electric functioneaza pe baza de baterii sau pe baza unui cablu de alimentare. Cu acest tip de balansoar, este posibil sa reglezi frecventa de rotire si viteza cu care se leagana. De asemenea, poti ajusta inclinarea scaunului in functie de preferintele personale sau de nevoile copilului, iar cel mai fascinant lucru este ca acest model electric are un player de muzica pentru a-i putea distrage atentia copilului. Activarea si oprirea acestuia se pot face cu o comanda automata sau manuala.
  • Balansoar mecanic - Balansoarul de tip mecanic se balanseaza doar atunci cand copilul misca picioarele. Este mult mai distractiv pentru el, dar dezavantajul este ca nu exista muzica, iar dependenta de parinte este mai mare.

Beneficii

Achizitia unui balansoar pentru copilul tau este un lucru care prezinta numeroase avantaje. Primul beneficiu pe care il prezinta este captarea atentiei copilului. Sansele ca acesta sa nu mai planga tot timpul cresc, copilul fiind mai fericit si relaxat. De asemenea, reduce riscul de cadere a copilului, deoarece leaganele de acest fel sunt prevazute cu centura de siguranta. Cu toate acestea, este indicata plasarea balansoarului intr-un loc in care petreceti mai mult timp, pentru a putea supraveghea copilul.

Alte avantaje sunt reprezentate de posibilitatea de reglare a vitezei si a inclinarii scaunului, prezenta muzicii etc. Sa nu mai vorbim de jucariile interactive care pot stimula abilitatile sale motorii. De asemenea, este usor de intretinut – pur si simplu trebuie spalat si schimbate bateriile in mod regulat.

Si, in sfarsit, economisirea de timp. Utilizand un leagan de acest fel, vei avea timp mai mult pentru treburile de uz casnic sau alte ocupatii cotidiene.

Rezistenta

Deoarece este un accesoriu care este conceput pentru a sprijini copilul in timp ce il leagana, balansoarul trebuie sa fie foarte solid si foarte confortabil. Alegerea trebuie sa se faca in functie de calitatea partilor componente, de modul de asamblare, de rezistenta si de materialul din care sunt realizate diversele componente.

Securitate

Un leagan bun pentru copii are un scaun dotat cu o centura de siguranta foarte confortabila. Acestea din urma trebuie sa aiba puncte care pot fi in functie de dimensiunea copilului. Pentru cei mici, ideala este prinderea in cinci puncte pentru ca centura sa tina si partea superioara a corpului in siguranta. Pentru cei mai mari, pot fi alese si balansoare cu centuri in trei puncte care se ajusteaza in jurul picioarelor si soldului.

Capacitate

Fiecare leagan are o anumita capacitate maxima pe care o poate suporta. Aceasta trebuie respectata pentru a evita accidentele, asa ca cel mai bine ar fi sa nu incalci indicatiile producatorului, pentru ca cel mai bun balansoar pentru copii poate deveni cu usurinta cel mai periculos instrument pentru copil.

Inclinare

Gradul de inclinare a balansoarului trebuie adaptat in functie de varsta copilului. Daca copilul are mai putin de 6 luni, gradul de inclinare trebuie sa fie sub 50 °, pentru ca astfel nu-si mai poate tine capul in sus. Pentru cei care au mai mult de 6 luni, exista o libertate mai mare pentru alegerea unghiului de inclinare dorit. Daca se doreste inclinarea la mai mult de 50 °, este nevoie de alegerea unui model cu centura in cinci puncte, pentru a pastra gradul de siguranta necesar pentru copil.

Accesorii

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru balansoare, fie ele electrice sau mecanice, este reprezentat de husa de protectie pentru insecte sau cea pentru protectie solara. Utilizarea celei din urma este indicata mai ales daca balansoarul este folosit afara, in lumina directa a soarelui.

Cum se instaleaza un balansoar pentru bebelus?

Poti incepe in primul rand cu instalarea cardului. Va fi nevoie sa reglezi centura si sa actionezi cataramele care se afla pe spatele spatarului. Ulterior poti sa instalezi bara de jucarii, bateriile in locul special destinat si componentele pentru vibratii, daca acestea exista. Dupa ce ai terminat cu toate, poti sa treci deja la asamblarea cadranului pentru sezut.

Cum sa curatati balansoarul pentru bebelus?

Bebelusul trebuie sa stea in cel mai curat mediu si pentru acest lucru va fi nevoie sa cureti in mod periodic balansoarul. Este foarte important sa verifici in mod regulat starea in care se afla rama si husa textila. Inainte de a incepe sa cureti, poti verifica eticheta pentru a determina exact cum se va realiza intretinerea.

Pentru a curata sezutul trebuie sa il scoti de pe cadran, sa prinzi hamurile de siguranta si sa introduci husa la masina de spalat, utilizand un program pentru curatare usoara. Nu folosi inalbitori. Lasa materialele sa se usuce la temperatura camerei. Pentru bara de jucarii poti doar sa o stergi utilizand o carpa umeda si un detergent de concentratie mica. Cadranul urmeaza sa fie curatat cu o carpa moale si cu detergentul potrivit.

Ce masuri de siguranta trebuie sa imi iau atunci cand folosesc balansoarul?

Inainte ca bebelusul sa inceapa sa foloseasca balansoarul este foarte important sa acorzi atentia cuvenita elementelor de protectie importante. Daca bebelusul este in scaun, foloseste centurile de siguranta.

Nu lasa bebelusul nesupravegheat in leagan. Este important si sa verifici care este cel mai mare numar de kilograme pe care balansoarul il suporta pentru a evita accidentele.