Cel Mai Bun Boiler Electric 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Centrala Termica

Ad

Cum sa alegi cel mai bun boiler electric?

Un boiler electric poate fi considerat echipamentul ideal pentru a profita de confortul apei calde la tine acasa. Scopul acestuia este de a incalzi apa cu ajutorul elctricitatii pentru baie sau bucatarie. Avand in vedere ca pretul platit pentru incalzirea apei calde din casa reprezinta de aproape 20% din bugetul gospodariei pe luna, trebuie sa alegi cel mai bun boiler electric potrivit nevoilor tale.

Capacitate

La modul general, primul criteriu de alegere a unui boiler electric il reprezinta capacitatea sa. Cauta sa obtii un volum de 50 de litri pentru o persoana, pentru ca aceasta capacitate corespunde unui dus (aproximativ 30 de litri), catorva spalari pe maini (in jur de 5 litri) si catorva vase spalate in rutina zilnica (aproximativ 15 litri). Astfel, cand vezi in fisa tehnica a boilerului 50 l, 100 l, 150 l, 200 l, 300 l, este suficient sa te gandesti cate persoane il utilizeaza si vei gasi varianta potrivita pentru cel mai bun boiler.

Consum

Daca nu este un model solar sau termodinamic, boilerul constituie o sursa importanta de consum al electricitatii. Pentru reducerea cheltuielilor energetice, cea mai buna varianta este alegerea unui boiler care sa se incadreze in clasa de eficienta energetica A. Bineinteles, reducerea cheltuielilor energetice se realizeaza cel mai bine daca nu faci risipa de apa utilizata zilnic in diverse scopuri.

Sistem

Un boiler electric are nevoie de o rezistenta electrica pentru a incalzi apa. De subliniat faptul ca exista doua tipuri de rezistente: fie in contact direct cu apa, ceea ce este adaptat apelor clare neutre sau cu duritate scazuta, fie plasata in afara apei, ceea ce nu este recomandat pentru apele calcaroase, dure.

Pentru a combate coroziunea, un boiler electric trebuie sa foloseasca, de asemenea, o anoda. Aceasta poate fi fie din magneziu – adaptata mai ales apelor de duritate mare, fie cu curent electric impus, mai potrivit pentru apele dure. Exista si un al treilea tip, unul hibrid, care combina proprietatile celor doua mentionate anterior.

Design

Un boiler electric ocupa de obicei destul de mult spatiu. Daca nu dispui de suficient spatiu pentru amplasarea lui, forma pe care o poate avea conteaza mai putin. Exista, totusi, o gama variata de modele, de la boilerele electricele orizontale la modelele plate care sunt mai bine adaptate spatiilor mici.

Daca cauti, totusi, un model mai mic, trebuie sa stii ca exista si ceea ce poarta denumirea de boiler electric instant sau boiler electric fara rezervor. Cum indica si denumirea sa, acest aparat nu are un rezervor de apa, ci incalzeste apa instantaneu. Un alt avantaj al acestuia este faptul de a fi compact.

Exista si aspectul designului pe care il are un boiler electric. Intotdeauna tindem sa alegem produsul care are cea mai draguta aparitie. Cea mai mare parte a utilizatorilor prefera look-ul modern, in acord cu timpurile traite. De subliniat este si faptul ca unele marci propun si alte culori decat albul.

Optiuni

Identificarea optiunilor pe care le are un boiler electric si care permit un confort mai mare in utilizare. De exemplu, poate fi vorba despre modul automat sau manual de pornire sau de posibilitatea de programare pentru a profita de mai multe ore libere. Unele modele au si functia de producere rapida a apei calde, de exemplu in mai putin de o ora.

Accesorii

La modul general, un boiler electric are nevoie de instalarea unui grup de siguranta care sa permita evacuarea apei dilatate sau simpla vidanjare a aparatului, a unui limitator de presiune pentru a nu se defecta aparatul in cazul unei suprapresiuni si a unui limitator de temperatura care are scopul de a regla apa calda la iesire la o temperatura de 50 de grade celsius. Bine de stiut este ca aceste accesorii nu sunt incluse la achizitia aparatului decat la anumite marci, iar pentru achizitia lor separata va fi nevoie de un buget suplimentar.

Instalare

Este foarte importanta alegerea unui loc pentru amplasarea boilerului pentru a verifica daca modelul dorit este potrivit cu situatia reala. Ideala este instalarea acestuia in apropierea locurilor in care este nevoie mai multa de apa calda pentru a evita pierderea de caldura. De asemenea, este important si tipul de fixare, deoarece cu cat capacitatea boilerului va fi mai mare, cu atat acesta va fi mai greu. Ideala este utilizarea unui trepied pentru a obtine siguranta rezistentei in locul in care boilerul este fixat.

Cum se instaleaza un boiler electric?

Cele mai multe boilere electrice se pot monta pe peretele din bucatarie sau din baie tinand cont de preferintele si nevoile tale. Toate informatiile despre bransarea dispozitivului se afla in cartea tehnica. Iti recomandam sa apelezi la o firma care sa se ocupe de montarea boilerului tau pentru ca specialistii stiu cel mai bine cum se monteaza corect un boiler.

Cum umplu boilerul cu apa?

Tinand cont de faptul ca pornirea aparatului atunci cand nu e plin cu apa duce la deteriorarea rezistentei este absolut necesar sa stii de la bun inceput cum se alimenteaza dispozitivul cu suficient lichid.

Deschide robinetul amplasat in grupul hidraulic pentru ca boilerul sa se umple cu apa. Ulterior trebuie sa deschizi robinetul complet pentru ca apa sa iasa din dispozitiv si se lasa in pozitie deschis pana cand iese tot aerul din boiler.

Cum pot pune in functiune boilerul electric?

Dupa ce esti absolut sigur ca boilerul este plin cu apa si nu apare riscul de daune in rezistenta electrica pot regla potentiometru de temperatura pe poitia ON si poti alimenta aparatul cu tensiune. Urmeaza sa vezi pe ecran ca se afiseaza un mesaj din care poti intelege ca boilerul este aprins.