Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Ocean, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Panou Solar Pentru Apa Calda
Cei mai multi gameri stiu cat de important este sa ai un computer adecvat pentru a tine pasul cu streamingul puternic, grafica la rezolutii Full HD sau 4K si multe altele. Un calculator de gaming este un pc creat in mod special sa ofere performante maxime in jocuri.
Procesorul constituie o componenta foarte importanta, deoarece are sarcina de a prelucra toate datele de care are nevoie sistemul pentru a functiona optim. Acesta este primul si cel mai important aspect pe care trebuie sa il iei in calcul, deoarece de el depinde foarte mult modul in care se va misca pc-ul tau.
Procesorul trebuie sa fie destul de puternic astfel incat placa video sa poata functiona la capacitate maxima. Nu trebuie sa formam un sistem de gaming dintr-o placa video foarte performanta si un procesor care sa nu poata face fata.
Frecventa procesorului este mai importanta pentru gaming decat numarul de nuclee, insa performantele acestuia nu trebuie masurata comparand frecventele procesoarelor din serii diferite. De exemplu, nu comparam frecventa unui procesor i9 cu i3. Chiar daca acestea au aceasi frecventa de procesare, procesorul i9 este cu 36% mai performant, deci este o optiune mai buna pentru un sistem de gaming.
In ceea ce priveste tipul procesorului, acesta poate varia de la un producator la altul. Cei de la Intel, sunt renumiti pentru modelele i3, i5, i7 sau chiar i9, care au o frecventa foarte buna, datorita faptului ca pot avea mai multe nuclee (i5 – 4 nuclee, i7 – pana la 6 nuclee, i9 – pana la 18 nuclee).
Un alt producator renumit e AMD, care are pe piata procesoare de tipul Ryzen 5 sau Ryzen 7, care pot avea 6, respectiv 8 nuclee. Cu cat un procesor are mai multe nuclee si o frecventa mai mare, cu atat va fi mai performant si informatiile vor fi procesate cu rapiditate mai mare si fara blocaje.
Acest termen face referire la memoria pe care o detine procesorul. De ea depinde rapiditatea cu care vei avea acces la informatiile recente, la cele pe care le folosesti cel mai frecvent. Daca vrei ceva cu adevarat bun, opteaza pentru pc-uri cu circa 6 MB Cache.
Cantitatea memoriei RAM, tipul si frecventa acestia poate face o diferenta mare nu numai in calculator pentru jocuri, ci si in utilizare normala a altor programe. Memoria RAM poate duce la sacadare in jocuri prin pierdere de frame-uri sau chiar la nefunctionarea jocului daca memoria nu este suficienta.
Memoria RAM este ocupata de toate aplicatiile deschise. Chiar daca nu sunt pornite jocuri, o parte din ea este consumata de sistemul de operare, firewall, anti-virus etc. Pe scurt, chiar daca nu ai pornit o aplicatie, o parte din memoria RAM este consumata doar ca pc-ul sa functioneze.
Doi parametri sunt importanti la memoria RAM: capacitatea si frecventa.
Ea se exprima in megahertzi(MHz) si trebuie sa fie direct proportionala cu cantitatea de date stocate simultan, este indicat sa alegeti memorii cu frecventa de cel putin 1.600Mhz la 8, 12 sau 16GB RAM pentru un pc de gaming.
Puteti avea doua tipuri de componente: HDD sau SSH. HDD-urile( Hard Disk Drive) sunt cele utilizate in mod conventional, cu o capacitate de stocare exprimata in GB sau TB si viteze medii de scriere.
SSD-urile(Solid StateDrive) pot fi considerate cele mai rapide, din moment ce pot avea viteze de scriere excelente, insa performantele se vor reflecta in costul de achizitie al respectivului sistem. Prin urmare, desi nu este un element esential, deoarece afecteaza in principal timpii de incarcare, consideram ca un pc de gaming trebuie sa fie dotat cu un SSD.
Placa video este cea mai importanta componenta a unui sistem de gaming si implicit, cea mai scumpa. Placa video trebuie sa fie corelata cu procesorul astfel incat aceasta sa poata functiona la capacitate maxima. Sunt doua tipuri de placi video pentru sistemele pc: cele integrate si cele dedicate.
Cand vorbim despre un sistem de gaming, este recomandat ca placa video sa fie una dedicata, diferentele intre performante fiind semnificative. Desi sunt mai multi producatori de placi video pentru jocuri, in spatele acestora stau doi mari producatori de cipseturi: Intel prin nVidia si AMD prin Radeon.
Este recomandat ca placa video sa aiba cel putin 2 GB memorie VRAM, pentru a putea rula majoritatea titlurilor dorite la specificatii minime. Ideala este o placa video cu 4 sau 6 GB memorie VRAM, pentru a putea sa te bucuri de jocuri la calitatea grafica exceptionala.
Placa de baza este componenta sistemului pc prin care toate componentele comunica intre ele. Este crucial ca toate componentele sistemului de gaming sa fie compatibile cu placa de baza, altfel acestea nu vor functiona. Printre producatorii respectati de placi de baza putem mentiona: ASUS, Gigabyte sau AsRock.
Racirea procesorului este foarte importanta ca acesta sa functioneze bine. Daca procesorul se incinge prea tare, se poate stinge sistemul sau sa scada frecventa. Alegerea unui cooler adecvat este foarte importanta pentru a mentine procesorul in intervalul optim de temperatura. Desi unele procesoare vin cu cooler stoc, acestea nu sunt indeajuns de performante pentru a obtine un overckloking important si stabil.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.