Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Ocean, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Rochie
Ceaiul a fost folosit timp de multe secole ca stimulator al sanatatii in toate partile lumii - incepand din China si Japonia pana in America si Europa. Astazi exista mii de arome diferite de ceai facute din tot felul de condimente si ierburi, precum si din frunzele plantelor de ceai.
Beneficiile ceaiurilor din plante pentru sanatate sunt cuprinzatoare si complet naturale. Alb, verde, rosu sau negru, ceaiul are numeroase efecte asupra sanatatii, cel mai important fiind efectul antioxidant, care previne imbatranirea. Bogat in minerale (calciu, fier si potasiu), un ceai pe zi poate fi extrem de benefic pentru organism dar si pentru frumusetea pielii tale.
Poti recunoaste un ceai bun inca de la prima vedere si degustare. Un ceai de calitate va avea, in primul rand, o culoare naturala. Aceasta poate diferi in functie de soi si poate varia de la nuanta de galbui deschis la maro inchis. Daca ceaiul pe care l-ai cumparat are o nuanta neobisnuit de intensa, este posibil ca acesta sa fie tratat cu coloranti artificiali.
Aroma ceaiului trebuie sa fie una discreta, placuta, cu note aromatice subtile. De exemplu, ceaiul din fructe de padure va avea un gust acrisor, usor dulceag si nu o aroma extrem de puternica sau dulce, precum sucurile sau bauturile pasteurizate pe baza de ceai din comert.
Un ceai de calitate superioara va fi intotdeauna 100% natural. Mai exact, acesta va contine strict frunze de ceai si, eventual, bucati de fructe deshidratate sau condimente precum boabele de cacao sau semintele din pastaie de vanilie.
Verifica atent eticheta si, daca vei observa arome artificiale sau potentiatori de gust in lista cu ingrediente, vei sti, cu siguranta, ca bautura nu este una de cea mai buna calitate.
In comert exista cateva abrevieri specifice, folosite pentru a clasifica ceaiurile in functie de calitate. De exemplu, indicatorul OP inseamna ca produsul este de cea mai inalta calitate, urmat de FP – calitate medie si, in final, PS, BPS sau PD – cea mai slaba treapta calitativa.
Fii atent si la indicatorii care arata gradul de macinare. Cu cat frunzele de ceai sunt mai mari, cu atat produsul va avea o calitate superioara si un gust mai placut. Ceaiurile cu frunze mici – ramasite sau praf – sunt marcate pe ambalaj cu litera F, respectiv D.
Tara de provenienta a ceaiului spune, la randul sau, multe lucruri despre calitatea acestuia. In general, cele mai bune ceaiuri provin din China, Japonia sau Ceilon.
Pe eticheta celui din urma, vei gasi mereu inscriptia "Packed in Sri Lanka" (impachetat in Sri Lanka), iar inscriptia "Garden Fresh" iti va indica faptul ca produsul a fost ambalat in acelasi loc din care a fost cules, ceea ce contribuie la pastrarea prospetimii pe termen lung.
Un ceai foarte scump nu inseamna neaparat un ceai de cea mai buna calitate. Exista multe branduri care comercializeaza ceaiuri de calitate medie, prezentat drept ceai Premium, in ambalaje sugestive, chiar daca acesta poate contine arome artificiale.
Daca vrei un ceai de top, evita-l pe cel impachetat in pliculete individuale si alege-l pe cel pastrat in hartie de staniol si cutii prin care poti vedea continutul. In ceea ce priveste costurile, este indicat sa verifici pretul per 100 grame sau per kilogram, comparand tarifele gasite si studiind piata inainte sa faci o alegere.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.