Cel Mai Bun Congelator No-Frost 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Vitamina C

Ad

Cum sa alegi cel mai bun congelator no frost?

Un congelator no frost reprezinta solutia optima pentru familiile si persoanele care prefera sa cumpere periodic o cantitate mai mare de alimente si sa le stocheze la temperatura potrivita, astfel incat sa poate fi consumate in perioada urmatoare. Daca vrei ca totul sa fie organizat frumos, sa ai acces usor la alimentele congelate, un congelator vertical este cea mai buna alegere.

Congelatoarele verticale sunt compartimentate la fel ca congelatoarele combinelor frigorifice. Ai sertare de jos pana sus. Cele mai mici congelatoare verticale au 3 sau 4 sertare, iar cele mai mari au chiar si 7-8 sertare. Congelatoarele verticale no frost sunt similare cu un frigider clasic sau cu o combina frigorifica, diferenta fiind din punct de vedere al functionalitatii.

Avantaje

Toate grijile astea dispar cu ajutorul unui congelator No Frost. Acesta nu produce gheata deci nu trebuie dezghetat niciodata. Iar pe langa faptul ca nu va trebui sa dezgheti congelatorul, alimentele isi pastreaza mai bine prospetimea cand sunt inghetate cu ajutorul curentilor de aer reci. Daca vrei ca totul sa fie organizat frumos, sa ai acces usor la alimentele congelate, un congelator vertical este cea mai buna alegere. Congelatoarele no frost ofera performante foarte bune, sunt fiabile si sunt foarte usor de intretinut.

Un alt avantaj al congelatorului vertical este ca are o compartimente, care te ajuta sa delimitezi tipurile de alimente, astfel incat sa ai un acces si utilizare mai facila. Faptul ca poti alege dimensiunea in functie de nevoile familiei tale, are un design frumos si modern ce poate fi asortat usor cu mobila si poate fi amplasat aproape oriunde, face din acest produs, un electrocasnic foarte util in orice casa.

Ce inseamna no frost?

Tehnologia No Frost este o inovatie reala in universul congelatoarelor. Aceasta tehnologie reduce timpul si energia investite in intretinerea congelatorului si ofera de o serie de avantaje incontestabile. Tehnologia No Frost are la baza un mecanism format din trei elemente: Un temporizator, o bobina care incalzeste si un senzor de temperatura. Temporizatorul are rolul de a porni periodic – o data la sase sau mai multe ore – bobina care incalzeste si care este asezata pe vaporizatorul frigiderului (bobina ce raceste).

Astfel, gheata este topita inainte de a se depune in strat gros, iar apa obtinuta se scurge intr-un compartiment special printr-un canal colector. Senzorul de temperatura are rolul de a mentine fluxul normal de racire din interiorul frigiderului, oprind incalzirea bobinei in momentul in care temperatura este de 0 grade Celsius.

Volum

Cele mai mici congelatoare au un volum de depozitare de 65-80 l iar cele mai mari depasesc 400 l, mai ales in cazul lazilor frigorifice. Daca obisnuiesti sa depozitezi alimente multe de pe un sezon pe altul, este indicat sa achizitionezi un congelator mare, cu un volum mare de depozitare astfel incat sa incapa toate alimentele pe care obisnuiesti sa le pastrezi. In schimb, daca vei folosi congelatorul doar ocazional, iti recomandam un congelator mic, cu un volum mai mic de depozitare.

Daca congelatorul il vei cumpara pentru una sau pentru doua persoane, atunci un congelator de dimensiuni reduse ( 70-80 l ) si cu un spatiu de depozitare mediu este suficient. In schimb, daca ai o familie de 4 sau mai multe persoane, va trebui sa alegi un congelator cu un spatiu de depozitare mai mare de 150 de litri.

Functii

Cu cat un congelator vertical are mai multe functii cu atat este mai bun. Asta deoarece astazi cel mai bun congelator no frost dispune de tot felul de functii care ajuta atat la o pastrare mai buna a alimentelor cat si la o utilizare mai simplificata a aparatului.

 • Congelara rapida - Indiferent ca o gasesti sub denumirea de congelare rapida, super freezing sau super frost, aceasta functie nu trebuie sa lipseasca daca vrei sa alegi cel mai bun congelator pentru tine.
 • Functia MultiAirFlow - Asigura distribuirea uniforma a aerului, cu scopul asigurarii unei temperaturi constante in congelator – fluctuatiile de temperatura putand sa degradeze calitatea alimentelor depozitate atunci cand temperaturile alterneaza
 • Functionare in caz de urgenta Functionarea in caz de urgenta se refera la autonomia de functionare fara curent a congelatorului. Un congelator bun are o autonomie de functionare fara curentde pana la 40 ore. Daca vrei sa te asiguri ca penele de curent nu iti afecteaza calitatile alimentelor congelate, este indicat sa achizitionezi un congelator cu o autonomie de functionare fara curent cat mai mare.
  Datorita functiilor speciale si anume datorita posibilitatii de reglare a temperaturii in functie de necesiti, intr-un congelator poti sa pastrezi in conditii optime o gama larga de alimente. Nu doar carnea isi gaseste locul potrivit aici ci si legumele sau fructele proaspete, deserturile, cuburile de gheata, bauturile pe care doresti sa le pastrezi reci sau pungile cu diverse alimente sezoniere pe care vrei sa le pastrezi pentru consumul in timpul iernii.

Randament

Randamentul este definit pe baza a doua coordonate: clasa climatica si clasa de eficienta energetica.

 • Clasa climatica - Clasa climatica reprezinta un indicator care va spune in ce parametri de temperatura poate functiona optim un congelator. Cunoscand acest lucru, puteti crea conditiile cele mai confortabile pentru modelul selectat.
  Iata cele patru categorii importante:
 • Clasa I ( SN – de la +10°C pana la +32°C)
 • Clasa II (N – de la +16°C pana la +32°C)
 • Clasa III ( ST – de la +18°C pana la +38°C)
 • Clasa IV ( T – de la +18°C pana la +43°C)
 • Eficienta energetica - Aici aparatele pot fi repartizate pe diferite trepte de economie, denumite pe litere intre A si G. Cele mai economice apartin clasei ( A, A+, A++, A+++). Daca ai posibilitatea sa alegi si bugetul iti permite, atunci elege un congelator vertical cu clasa energetica A++ sau chiar A+++

Zgomot

Exista multe electrocasnice mici si electrocasnice mari la care zgomotul reprezinta un factor aparte de selectie. Poate ca in prima instanta suneti tentat sa treceti cu vederea acest aspect, insa uneori un nivel de zgomot prea mare va poate crea probleme. Cu siguranta nu iti doresti un congelator vertical care sa faca un zgomot care sa nu te lase sa dormi. De aceea cel mai bun congelator vertical face un zgomot foarte mic, la un nivel de sub 50 dB.