Cel Mai Bun Cuptor Cu Microunde 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Centrala Pe Gaz

Ad

Cum sa alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

Un cuptor cu microunde este unul dintre cele mai utile electrocasnice dintr-o locuinta. Fie ca vrei sa incalzesti repede mancarea, fie ca ai pofta de o punga de popcorn la serialul preferat, acest aparat a devenit indispensabil.

Pe piata vei intalni cuptor cu microunde separat sau incorporabil, care poate fi dotat chiar si cu grill sau rotisor. Pentru 2021, alternativ poti alege un model mic de ultima generatie. Daca optezi pentru un model profesional 4in1, poti alege intre stilul rustic, vintage si cel modern.

Tipuri

Cam toate modelele de microunde din piata vor face acelasi lucru si majoritatea sunt acceptabile. Trebuie sa va ganditi ce buget aveti, ce optiuni va intereseaza, ce tip doriti (incorporat sau nu) si daca aveti o preferinta referitoare la stil.

  • Cuptor cu microunde de sine statator
  • Cuptor cu microunde incorporabil
  • Cuptor cu microunde cu abur
  • Cuptor cu microunde cu gratar
  • Cuptor cu microunde cu convectie
  • Cuptor cu microunde inverter

Design

Ne dorim un cuptor cu microunde care sa arate frumos in spatiul nostru. Pe piata sunt doua variante mari de cuptoare cu microunde: standard – adica pot fi asezate direct pe o masa sau intr-un spatiu liber din bucatarie sau incorporabil – ceea ce inseamna ca va fi prevazut un loc special in mobila de bucatarie, de obicei deasupra cuptorului. Important este sa masurati foarte bine spatiul, pentru ca usa sa se deschida suficient.

Putere

Este foarte important sa alegi un aparat care sa-ti asigure o incalzire cat mai rapida a alimentelor, decongelarea acestora si functia de gatire. In acest caz, puterea dispozitivului joaca un rol foarte important, pe piata existand modele cu o putere care este cuprinsa intre 700 si 1500 W. Foarte important este ca acest aparat sa-ti ofere posibilitatea de ajustare a puterii de incalzire, in general, aceasta fiind graduala, pe trei trepte de incalzire, ceea ce iti ofera posibilitatea de a alege temperatura optima pentru incalzirea unui anumit tip de preparat.

Capacitate

Capacitatea se masoara, similar cuptoarelor clasice, in litri. In cazul versiunilor cu microunde aceasta este cuprinsa intre 20 si 35litri si conditioneaza cantitatea de mancare pe care o poti gati. De exemplu, in orice aparat de 20 – 23litri poti introduce o punga standard de popcorn, insa pentru a prepara un pui de gaina mai mare, este posibil sa ai nevoie de un volum de peste 23-25litri. Tine deci cont de tipul de retete pentru care iti propui sa folosesti cuptorul.

Functii

Prezenta unui numar cat mai ridicat de functii si extra-optiuni va ridica pretul de achizitie al aparatului, dar iti va oferi si versatilitate, ceea ce inseamna ca poti utiliza cuptorul cu microunde pentru diverse operatiuni. Pornind de la functiile standard ale acestuia (incalzire si dezghetare/decongelare), un astfel de dispozitiv electrocasnic iti va oferi functia de gatit, de grill, rotisor, preparate pentru gratar, coacere sau pregatit mancare cu aburi. Acestor functii li se alatura cele legate de autocuratarea cuptorului, de posibilitatea de distribuire a undelor electromagnetice sau cele cu programe prestabilite sau personalizate de incalzire a anumitor tipuri de alimente care necesita mai multa atentie la incalzire (cum ar fi lichidele).