Cel Mai Bun Dezumidificator 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Asigurare De Calatorie

Ad

Cum sa alegi cel mai bun dezumidificator?

In functie de locul in care locuiti, umiditatea poate varia de la a fi o neplacere minora pana la o forta distructiva. Prea multa umiditate in casa dvs. poate provoca putrezirea lemnului, in timp ce faciliteaza cresterea mucegaiului. Nu doriti sa va asumati riscuri pentru sanatate sau siguranta prin achizitionarea unui dezumidificator inferior.

Cele mai bune modele au un higrometru care monitorizeaza cantitatea de umiditate din aer si porneste automat unitatea ori de cate ori aceste niveluri depasesc limitele dorite. Alternativ, puteti obtine o unitate cu un temporizator programabil, astfel incat sa functioneze numai la orele stabilite. Un dezumidificator certificat Energy Star cu un rezervor de mare capacitate, care este dimensionat adecvat pentru camera sau casa ta este ideal.

Afla care este cel mai bun umidificator.

Tipuri

Exista doua variante de aparate concepute special pentru dezumidificarea aerului: dezumidificatorul chimic si dezumidificatorul electric.

  • Dezumidificator chimic – functioneaza eficient in mediile in care umiditatea este medie. Se bazeaza pe substante chimice de deshidratare. Acesta absoarbe umiditatea din aer pentru a mentine o umiditate relativa in limitele permise.
  • Dezumidificator cu condensare – este compus dintr-un compresor si un ventilator. Compresorul improspateaza aerul pana la condensare, apa este recuperata, apoi vidata, iar aerul este emis in camera sub forma de caldura.
  • Dezumidificator electric – aspira aerul care trece printr-un ventilator, apoi printr-un gel care retine apa.

Capacitate

Exista doi indicatori: cantitatea de apa pe care o poate absorbi din aer in 24 de ore si respectiv volumul pe care il poate stoca in rezervor (intre 0.6ml si 10l, cel mai frecvent 2 – 4l), cel din urma influentand frecventa de golire a acestuia si confortul tau personal.

Mirosul de umezeala aparuta ocazional, doar pe vreme umeda, indica un nivel cuprins intre 50 si 70%, in timp ce izul de mucegai si igrasie sesizat intr-o camera in care aerul se simte umed, duce mai curand spre intervalul 70 – 80%. Daca deja vezi urme de mucegai pe pereti si pete de apa, este bine sa iei in considerare o valoare de 80 pana la 90%, iar la aparitia ochiurilor de apa deja vorbim despre 90 – 100%.

Pentru un nivel de 50 – 70% si o suprafata de 30mp ai nevoie de un model care poate absorbi intre 15 si 17l/zi (45mp: 22 – 25l/zi, 65mp: 28l/zi, 90mp: 34l/zi, 140mp: 40l/zi). Daca este vorba despre un nivel de umiditate de 70 pana la 85%, acelasi spatiu de 30mp va necesita un dezumidificator casnic cu capacitate de 22l/zi (45mp: 28l/zi, 65mp: 34l/zi, 90mp: 40l/zi, 140mp: 50l/zi). Iar cazurile care inseamna o umiditate de 90 pana la 100% implica o eficienta de 22 – 25l/zi pentru acelasi spatiu de 15mp (45mp: 28 – 34l/zi, 65mp: 34 – 40/zi, 90mp: 40l/zi, 140mp: peste 50l/zi).

Eficienta

Toate dispozitivele elimina o cantitate diferita de umiditate pe zi. Aceasta capacitate este masurata in mod standard in litri de condens. Cat de mult poate un anumit model sa indeparteze umezeala din aer intr-o anumita perioada de timp, se poate afla doar alegand un dispozitiv suficient de puternic, care va fi capabil sa reduca rapid umiditatea, mentinandu-se la standarde optime. Daca dezumidificatorul nu dispune de suficienta energie, va functiona fara oprire, ducand la supraincalzirea acestuia si in consecinta vei plati mai mult pentru energia electrica. Cel mai bun dispozitiv va reduce rapid umiditatea, si datorita higrostatului incorporat se va opri cand umiditatea va ajunge la un nivel optim, reluandu-si functiile imediat ce aceasta a crescut.

Functii

Unul dintre cele mai mari avantaje ale modelelor actuale este functia de programare. Astfel, cauta sa achizitionezi este un aparat autonom, care sa fie echipat cu un higrostat si cu un ecran digital. Aceasta tehnologie permite urmarirea nivelului de umiditate din locuinta si reglarea sa in mod automat. De asemenea, majoritatea modelelor ofera acces la modul de programare personalizata – timp de pornire, timp de functionare etc.

Zgomot

Majoritatea produselor se incadreaza intre 35 si 50dB, unde 50dB este nivelul unei conversatii purtate pe un ton obisnuit in casa. Daca preferi optiuni mai silentioase, iti putem spune ca vei gasi si variante sub 25dB.