Cel Mai Bun Erbicid 2024

Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Lac Pentru Parchet

Ad

Cum sa alegi cel mai bun erbicid?

Odata cu modernizarea agriculturii, au aparut si erbicidele, care sunt de mare ajutor pentru culturi curate, fara buruieni care afecteaza cresterea plantelor, nemaifiind necesara activitatea de plivire manuala, foarte obositoare si consumatoare de timp. Pe piata gasesti diferite tipuri de erbicide la preturi bune, care te vor ajuta in munca ta.

Cum se da cu erbicid

Pe piata poti gasi usor erbicide ieftine si bune care sa te ajute sa ai grija de culturile tale. Fie ca ai o mica gradina, fie un teren agricol unde pui diferite produse, stropirea la timp si in cantitatile necesare vor avea efecte bune si te vor ajuta sa eviti munca grea de smulgere a buruienilor care pot sufoca plantele. De asemenea, un erbicid de gazon te ajuta sa iti mentii peluza cu un aspect ingrijit si placut.

Inainte de achizitionare este important sa vezi exact ce ai nevoie, fie un produs cu spectru larg de folosire, fie unul dedicat, spre exemplu erbicid pentru fasole, si sa respecti intocmai indicatiile date de producator in ceea ce priveste dozajul si modul de stropire.

Flacolul se agita bine inainte de utilizare, apoi se toarna peste o cantitate de apa potrivita. Se amesteca din nou pana obtii o solutie omogena. Trebuie sa fii foarte atent atunci cand pregatesti solutia si cand stropesti pentru a nu intra in contact cu aceasta, sa fii echipat corespunzator.

Nu se recomanda stropirea cu erbicide in zilele cu vant. De asemenea, nu lasa animalele in zona unde ai stropit. Daca iti mai ramane in doza, vezi care sunt conditiile de depozitare.

Poti opta si pentru ingrasamant gazon cu ierbicid, sau mai corect erbicid, care are dublu rol, atat de a starpi buruienile, cat si de a hrani solul cu nutrienti.

Pentru a gasi usor cel mai bun erbicid pentru culturile pe care le detii, trebuie sa ai in vedere cateva carateristici, precum:

Momentul aplicarii

Preemergente – acestea se aplica pe sol inainte de a cultiva si au rol de prevenire a cresterii buruienilor. Trebuie sa citesti cu atentie indicatiile oferite de producator, deoarece incorporarea poate sa difere de la un tip la altul.

Substanta se va absorbi inainte de germinare, prevenind astfel deteriorea culturilor. Dupa aplicare, este recomandat sa se marunteasca din nou solul si sa se niveleze. Daca sunt substante volatile, acestea trebuie bine incorporate pentru a nu polua prin evaporarea substantei active. De asemenea, pentru a fi bine absorbite, este necesar ca solul sa fie uscat.

Postemergente – acestea mai poarta denumirea si de contact, deoarece se dau dupa ce buruienile au aparut deja. Cu cat frunzele sunt mai mari, cu atat este mai buna absorbtia.

Dupa anotimp

Daca vrei sa stropesti in perioada de stagnare a vegetatiei, de la finalul iernii pana primavara devreme, atunci se recomanda produsele preemergente.

In primavara, cand buruienile incep sa se dezvolte si sa creasca, este util sa folosesti produse postemergente, care se absorb prin frunze si radacini, avand un mare grad de eradicare.

Modul de actiune

Actiune totala: acestea se recomanda pentru a pregati terenul intre culturi, pe alei si trotuare, pe miriste, avand rolul de a distruge toate plantele, atat anuale, cat si perene. Rezultatele apar destul de repede, in 5 – 7 zile, in functie de tipul utilizat.

Actiune selectiva: conform unor pareri despre cele mai bune erbicide se recomanda cele cu actiune selectiva, care pot fi utilizate in gradini, pe campuri, la vie, pentru intretinerea gazonului etc. Ele nu afecteaza plantele ce sunt cultivate, avand un efect de distrugere doar asupra buruienilor, dar trebuie sa fii atent sa alegi in functie de ceea ce ai nevoie (tipul de cultura, tipul de daunatori).

Astfel, una dintre cele mai dese intrebari este ce ierbicid pentru pir pot folosi? Pirul este foarte daunator pentru culturi, fiind intalnit atat pe campuri, in vie, cat si in gradinile de legume si poate fi inlaturat cu ajutorul unor erbicide selective, care au efect doar asupra acestuia, spre exemplu: Pulsar R 40, Rekord Max ™ etc.

Pentru gazon, o solutie buna poate fi si ingrasamantul cu erbicid care are un efect indelungat, asigurand nutrientii necesari pentru iarba si inlaturarea buruienilor.

Cantitate

In functie de suprafata de teren pe care o ai de stropit, vei alege si cantitatea de erbicid pe care o vei achizitiona. Dozajul este diferit de la tip la tip si trebuie sa citesti cu atentie indicatiile producatorului, pentru a vedea pe fiecare tip de cultura ce cantitate este necesara, ce cantitate de apa pe suprafata.

Pentru gradini si peluze, poti sa optezi pentru cantitati mai mici, de la 100 la 500 – 600 ml, care sa fie suficiente pentru suprafete de 300 – 500 m. Pentru un hectar, in general se foloseste o cantitate de 1 – 2 l, fiind mai avantajos sa cumperi doze mai mari. Poti gasi si la cantitati de 5l, 10l, 20l sau mai mult, in functie de necesitati.

Producator

Erbicidele, desi au la baza substante toxice, sunt produse sigure si nu afecteaza recolta, daca sunt urmarite cu atentie toate indicatiile date de producator.

Din acest motiv, este foarte important sa iti alegi cu grija produsul si sa te asiguri ca ai la indemana si la vedere toate indicatiile de care ai nevoie: cum se stropeste, care este dozajul in functie de fiecare tip de cultura in parte, pentru ce suprafete se recomanda etc.

De asemenea, producatorii care sunt responsabili si au grija sa ofere cele mai bune produse clientilor vor veni cu o serie de omologari si avize, pentru a certifica ca respecta toate normele impuse, pentru a avea o recolta la un grad optim de siguranta.

Astfel, poti alege un erbicid Stomp, producatorul (Basf) avand mai multe inovatii in domeniu, precum protectia substantelor active in capsule microscopice, ce aduc mai multe avantaje, printre care clatire usoara, fara a ramane reziduri, cantitate mica la hectar, siguranta in manipulare.

Pentru porumb, cartofi, tomate poti sa alegi Titus erbicid, (de la DuPont) de tip selectiv, omologat in Romania. Mai sunt si alte branduri cunoscute, pe care te poti baza, precum: Bayer, Adama, Nufarm, Syngenta, Sharda etc.

Cand se da cu erbicid in vie?

Pentru vita de vie se pot folosi atat erbicide preemergente, inainte de a rasari buruienile, cat si postemergente, cand plantele au deja peste 10 cm. Daca te intrebi ce erbicid se foloseste la vita de vie poti sa te orientezi catre Erbicid Pantera 40 EC, Glifotim, Goal 4F, etc. Important este sa repartizezi cat mai uniform erbicidul folosit si sa eviti contactul cu frunzele de pe butuci.

La 20 l apa, cat erbicid punem?

Dozarea erbicidului in apa este diferita in functie de mai multi factori si este specificata de fiecare producator in parte pe eticheta produsului, cel mai adesea fiind in jur de 200 – 400 ml la 20l apa.

Exista erbicid ecologic?

Cel mai la indemana erbicid ecologia este mulciul viu, care ajuta terenul cu substante nutritive si impiedica aparitia buruienilor.

Cand se da cu erbicid total?

Daca ai achizitionat unul dintre cele mai bune erbicide totale, trebuie sa fii atent cum il folosesti, pentru a nu compromite culturile. Se poate aplica primavara, pentru a pregati terenul, sau toamna, pentru a elimina complet toata vegetatia ramasa dupa o cultura.

Cat erbicid intra la un hectar?

Cantitatea de erbicid la hectar tine de mai multi factori, precum tipul de cultura, modul de aplicare si, de obicei, este specificata in clar de fiecare producator in parte. Spre exemplu, la erbicid Equip pentru porumb se folosesc intre 1,5 – 2,5 l la hectar.

Ce erbicid se foloseste la capsuni?

Pentru a avea o buna recolta la capsuni, trebuie facut din timp un plan pentru a combate buruienile ce pot sufoca culturile, cel mai adesea fiind necesar un erbicid pentru pir, care este frecvent intalnit. Astfel, imediat ce ai pregatit terenul, se aplica un erbicid total, pe toata parcela, iar dupa o perioada de 7 – 10 zile se pot incepe lucrarile la teren si se planteaza. Se aplica erbicide preemergente si, daca este cazul, in perioada de vegetatie se trece si la o stropire postemergenta.

De ce este erbicidul atat de periculos?

Substantele ce intra in componenta erbicidelor sunt foarte toxice si au un efect negativ asupra lucratorilor, daca acestia nu respecta instructiunile de utilizare si intra in contact cu solutia. De asemenea, folosite in exces, pot avea efecte negative asupra solului si culturilor.