Cel Mai Bun Erbicid Pentru Porumb 2024

Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Centrala Pe Gaz

Ad

Cum sa alegi cel mai bun erbicid pentru porumb?

Buruienile sunt plante care cresc in locuri nepotrivite si sunt considerate indezirabile. Acestea concureaza cu plantele de cultura pentru accesul la factorii care ajuta la cresterea plantelor, incluzand aici substantele nutritive, apa, lumina si spatiul. Daca nu sunt controlate la timp, buruienile pot suprima complet plantele de cultura. In plus, ele dezvolta un mediu propice pentru aparitia diverselor boli sau daunatori, care pot afecta grav cultura. Tocmai de aceea, daca ai o cultura de porumb, este esential sa stii care este cel mai bun erbicid porumb pentru cultura ta.

Alegerea celor mai bune erbicide pentru porumb nu este o sarcina tocmai usoara, intrucat sunt numeroase optiuni si, de asemenea, si diversi factori de care sa tii cont. Pentru a te ajuta sa alegi cel mai bun erbicid porumb pentru cultura ta, iti oferim in continuare un top al celor mai bune erbicide pentru porumb, precum si un scurt ghid care sa iti arate cum sa il alegi pe cel mai bun pentru plantatia ta.

Chiar daca exista erbicide pentru porumb extrem de eficiente si utile in combaterea buruienilor din cultura ta, sunt si cativa factori care influenteaza alegerea unui anumit erbicid porumb. Despre acesti factori, despre cum sa alegi cel mai bun erbicid pentru porumb iti vom vorbi in cele ce urmeaza.

Erbicide totale sau erbicide selective?

Daca vorbim despre erbicide totale sau erbicide selective, este important sa stim cateva detalii despre fiecare dintre acestea, inainte de a le folosi pentru combaterea buruienilor din cultura de porumb.

  • Erbicidele totale: se utilizeaza atunci cand se doreste eliminarea completa a buruienilor si plantelor de pe un teren. Acestea distrug toate plantele de pe suprafata vizata, motiv pentru care se utilizeaza pe spatii necultivate. Asadar, nu vei alege erbicide totale pentru a erbicida o suprafata deja cultivata cu porumb.
  • Erbicidele selective: sunt erbicide care afecteaza doar anumite tipuri-tinta de plante, fara a afecta plantele de cultura. Asadar, acestea pot fi utilizate si pe suprafata deja cultivata.

Tine cont de perioada de aplicare a erbicidului

In functie de perioada de aplicare, exista doua tipuri de erbicide: preemergente si postemergente. Pentru a decide care dintre cele doua tipuri este ideal pentru cultura ta de porumb, este esential sa cunosti cateva detalii despre fiecare dintre ele.

Erbicidele preemergente se aplica inainte de rasarire si au scopul de a preveni aparitia buruienilor in culturile agricole. Acestea, odata ajunse pe sol, intra in solutia solului sau formeaza o pelicula care este toxica pentru buruieni. Astfel, erbicidele preemergente impiedica dezvoltarea ulterioara a buruienilor. Intrucat buruienile odata rasarite prezinta competitie pentru porumb, consumand resursele solului, este recomandat ca acestea sa fie combatute cat mai repede posibil, din stadii foarte mici de vegetatie.

Erbicidele postemergente se aplica in vegetatie. Ele pot fi erbicide totale sau selective.

Erbicidele postemergente se aplica in vegetatie. Unul dintre avantajele acestora este acela ca, fiind aplicate in vegetatie, se pot identifica varietatile de buruieni aparute in cultura de porumb, astfel incat sa se aleaga acel erbicid care tinteste grupul de buruieni existente.

Este bine sa tii cont de sol cand alegi un erbicid porumb

Unul dintre factorii care influenteaza alegerea unui anumit erbicid porumb se refera la sol. Continutul de materie organica joaca un rol important, intrucat este principalul factor care controleaza absorbtia si mentinerea substantelor in sol. Erbicidele difera in functie de gradul de solubilitate, motiv pentru care acelasi tip de erbicid poate fi extrem de eficient pe un anumit tip de sol si mai putin eficient pe alt tip de sol.

Persistenta este un factor esential in alegerea unui erbicid porumb

Perioada de timp in care un erbicid ramane activ sau persista in sol este, de asemenea, un factor esential in alegerea unui anumit tip de erbicid pentru porumb. Este importanta aceasta perioada deoarece ea determina durata de timp in care te poti astepta sa beneficiezi de protectie impotriva buruienilor in cultura de porumb.

Un alt factor esential in alegerea celui mai potrivit erbicid porumb este rotatia culturilor

Plantele de cultura pot fi afectate de reziduurile de erbicid aplicate in sezonul anterior. Tocmai din acest motiv, atunci cand alegi un anumit erbicid pentru porumb, este bine sa tii cont de perioada de asteptare necesara pentru a planta un alt tip de cultura pe suprafata vizata. Exista anumite erbicide care limiteaza optiunile de plantare.

Tine cont de factorii climatici cand alegi un erbicid porumb

Daca ploua dupa aplicarea erbicidului postemergent, eficienta sa poate fi redusa. Erbicidele difera in functie de timpul necesar de lipsa a ploilor dupa aplicare. Asadar, asigura-te ca stii care sunt cerintele specifice erbicidelor alese inainte de erbicidarea porumbului.

Concluzie

Exista diverse tipuri de erbicide pentru porumb. Pentru a alege erbicidul potrivit pentru cultura ta, este esential sa tii cont de cativa factori. De aceea, este important ca intotdeauna sa te documentezi cu privire la tipul de erbicid pe care doresti sa il folosesti, pentru a te asigura ca indeplineste nevoile culturii tale de porumb.