Cel Mai Bun Espressor Automat 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Test De Sarcina

Ad

Cum sa alegi cel mai bun espressor automat?

Espressoarele pentru cafea automate sunt niste aparate electrocasnice din ce in ce mai cautate si apreciate de catre consumatorii romani. Cu ajutorul unui asemenea aparat puteti obtine o cafea extrem de gustoasa direct la dumenavoastra acasa, fara sa fiti nevoit sa apelati la cafenele sau coffe shop-uri. Desi initial este o investitie destul de mare, daca trageti linie si calculati toate cafelele pe care le cumparati o sa vedeti ca va recuperati banii intr-un timp relativ scurt.

Tipuri

  • Espressor super-automat - acesta poate fi cel mai bun espressor automat de cafea pentru tine daca-ti doresti un aparat cat mai evoluat din punct de vedere al performantelor. Te scuteste de o serie de atributii manuale uzuale precum rasnitul boabelor de cafea sau cunoasterea si manevrarea pentru o reteta specifica. Practic, acest aparat face toate lucrurile in locul tau si detine inclusiv o gama vasta de optiuni si retete de preparare in memorie. Insa cantitatile si calitatea bauturii va fi una prestabilita.
  • Espressor semi-automat - acest espressor este o varianta mult mai ieftina, dar poate fi deseori si mult mai practica. Chiar daca va trebui sa stabilesti cu exactitate granulatia cafelei si cantitatile de ingrediente, pe care sa le analizezi anticipat, urmand ulterior ca aparatul doar sa pregateasca cateva retete de baza, principalul avantaj e ca poti menaja rezultatul dupa bunul plac. Astfel, fie ca vrei o cafea mai tare, una mai slaba, cu mai multa sau mai putina spuma ori deloc, un aparat semi-automat iti ofera sansa de a-ti controla preferintele cu un minim de efort.
  • Espressor cu capsule - aceste espressoare sunt una dintre cele mai populare achizitii la aceasta ora. Utilizarea lor intuitiva permite pregatirea cafelei doar in cateva secunde, fara prea mult efort. Nu trebuie decat sa te asiguri ca ai cantitatea corespunzatoare de apa la dispozitie si capsulele favorite, urmand sa setezi programul ideal de pregatire. Un dezavantaj al acestor espressoare automate poate fi costul capsulelor de cafea si faptul ca foarte multe espressoare sunt compatibile doar cu capsulele producatorului (de exemplu, la un aparat Nescafe va trebui sa folosesti capsule Nescafe). Totusi exista o varietate de aparate, cu diferite tipuri de arome ale bauturilor incapsulate, pentru toate gusturile.

Puterea

Importanta puterei nu poate fi omisa. Afecteaza ritmul la care se face cafeaua si intensitatea cafelei, iar toate aceste variabile sunt interdependente. Ar putea parea ciudat la inceput, dar cu cat puterea masinii este mai puternica, cu atat bautura generata este mai slaba si cu atat mai rapida se prepara cafeaua.

Apa nu are suficient timp pentru a consuma parfumul boabelor zdrobite din cauza fierberii rapide. In consecinta, va trebui sa luati in considerare ceea ce este mai esential pentru dvs.: ritmul cafelei sau intensitatea cafelei. Modelele cu o capacitate de 600 pana la 2000 W sunt populare printre aparatele de cafea domestice. O indicatie de 800-1200 wati este considerata acceptabila pentru uz casnic.

Functii

  • Cafea personalizata – majoritatea modelelor de espressor automat vin cu optiunea de a prepara mai mute tipuri de cafea, avand parametrii presetati. Totusi, cele mai bune modele iti ofera posibilitatea de a seta noi parametrii (cantitatea de cafea, presiunea, cantitatea de lapte etc), pentru a obtine o cafea personalizata.
  • Dispozitiv de scurgere ajustabil – acesta este de dorit atunci cand folosesti cesti de dimensiuni diferite. Spre exemplu, pentru un pahar mai mare pe care il folosesi pentru latte machiato, este util sa poti ridica dispozitivele de scurgere pentru a nu ii sta in cale.
  • Sistem anti-calcar – astfel nu va trebui sa cureti aparatul de calcar atat de des.
  • Tavita pentru incalzirea cestii – o functie total optionala, dar placuta. In tavita pe care vei aseza ceasca aparatul va introduce apa calda pentru a ridica temperatura vasului.

Performanta

Cand spunem performanta, in cazul unui espressor automat, ne referim la presiunea de operare a aparatului. In functie de aceasta caracteristica deosebit de importanta, alegi tinand cont de urmatoarele aspecte:

  • presiunea de operare mai mica de 9 bari are ca rezultat o cafea apoasa, fara spuma, slaba;
  • presiunea de operare de 9-15 bari are ca rezultat o cafea savuroasa, cu spuma;
  • pentru presiunea de operare mai mare de 15 bari optezi doar daca iti doresti sa cumperi un espressor pentru HORECA.

Temperatura

Temperatura la care trebuie sa ajunga apa din care se prepara o cafea buna este de 90 grade Celsius. Cu exceptia cazului in care te indrepti catre un espressor automat dintr-o categorie inferioara, vei putea sa gasesti aceasta temperatura de lucru la cele din clasa medie si, bineinteles, la modelele superioare vei putea sa setezi singur temperatura optima. Mai mult de atat, cele mai bune espressoare automate pot sa preincalzeasca ceasca de cafea inainte de momentul in care o umpli.

Ergonomia

Desi in ansamblu utilizarea espressoarelor este destul de intuitiva exista cateva aspecte ergonomice care ar trebui sa-ti influenteze alegerea. De exemplu, mobilitatea accesoriilor joaca un rol important caci, cu cat vei reusi sa-ti cureti aparatul mai usor, cu atat el va arata mai bine si va fi mai durabil.

Totodata, ar trebui sa te asiguri ca distanta de la dozator si pana la tava este una suficienta si ca-ti vor incapea canile fara problema. De altfel confortul in utilizare poate fi dat si de prezenta unor indicatoare luminoase sau sonore care sa te atentioneze cand cafeaua e in curs de pregatire, cand aceasta s-a finalizat de pregatit, cand aparatul nu dispune de suficiente resurse etc.