Cel Mai Bun Frigider 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Bicicleta Orizontala

Ad

Cum sa alegi cel mai bun frigider?

Un frigider este unul dintre acele electrocasnice fara de care nu poti trai. Este probabil cel mai scump articol din bucataria ta, ceea ce face cu atat mai important sa alegeti cu intelepciune. Dar trebuie sa decideti tipul, capacitatea, finisajul si caracteristicile. Si apoi exista alte optiuni pe termen lung, cum ar fi durabilitatea si eficienta energetica.

Daca incercati sa gasiti un frigider care sa se potriveasca cu restul bucatariei dvs., acordati atentie si designului manerului. Puteti gasi manere similare cu celelalte aparate daca va uitati dupa aceeasi marca de produse.

Tipuri de frigidere

In zilele noastre, avem acces la un numar mare de producatori si marci de frigidere. Acestea sunt foarte diferite si pot avea diverse particularitati. Astfel poti gasi frigider bun cu o usa sau 2 usi, cunoscute ca si side by side (frigider dublu). Tot si cu 3 usi sau 4 usi, cu usi reversibile.

Exista modele incorporabile si clasice, fara congelator si cu congelator, mic sau mare, ingust (slim) sau mai lat. Printre alte variabile interesante mentionam si faptul ca putem intalni si frigider cu compartiment 0 grade, cu 3 sertare, 4 rafturi sau 5.

Frigidere care au congelator in partea superioara

Frigiderele cu congelatorul deasupra sunt economice, fiabile, in general mai compacte si exista o gama larga de alegere. Ele sunt ideale pentru gospodariile mici cu spatiu limitat in bucatarie.

Frigidere care au congelator in partea inferioara

Frigiderele cu congelatorul dedesubt sunt cel mai achizitionat tip de frigider. Dispunerea convenabila ofera un acces mai bun la articolele utilizate frecvent si indeparteaza o multime de aplecari necesare in mod obisnuit cu frigiderele care au congelator in partea superioara.

Frigidere side by side

Frigiderele side by side au de regula o capacitate mare de depozitare. Aspectul ofera acces facil atat la frigider cat si la congelator, cu efort minim. Usile mai mici, cu deschidere centrala, ofera mai mult spatiu in bucatarie. Frigiderele side by side ofera dotari precum dozatoare de gheata si apa, tehnologii speciale pentru usi si panouri de control tactile.

Ele sunt ideale pentru familiile care doresc un echilibru bun intre spatiul destinat frigiderului si congelatorului.

Frigider minibar

Frigiderele de tip minibar sunt utile pentru depozitarea obiectelor de zi cu zi. Sunt o optiune accesibila, cu toate caracteristicile esentiale; congelator de mici dimensiuni, rafturi reglabile si control al temperaturii. Sunt perfecte pentru birou, camin sau camere de hotel.

Capacitate de stocare

Capacitatea unui frigider este mai putin relevanta decat cantitatea de spatiu intern folosibil pe care il au cele mai bune frigidere. Cauta intotdeauna ergonomia diferitelor modele. Gandeste-te ce tipuri de alimente si mancaruri vei avea in frigider si unde ai vrea ca acestea sa fie stocate. Ia in calcul numarul de rafturi si compartimente, precum si inaltimea acestora.

Cu cat spatiile de depozitare(rafturi, compartimente, zone pentru sticle, oua, etc.) sunt mai numeroase, cu atat frigiderul poate fi considerat a fi mai spatios si mai util, deci este un mare avantaj pentru posesorul frigiderului respectiv.

Marimea fizica a frigiderului

Aceasta este urmata de determinarea tipului de electronic, precum si de volumul sau. Insa, toate acestea mai depind si de un lucru foarte important: numarul de persoane care folosesc frigiderul.

Consideram ca investitia ar trebui facuta in functie de cat de mult spatiu este folosit. E inutil sa alegi un frigider mare cat timp jumatate din volumul utilizabil al sau este gol in marea majoritate a timpului. Din aceasta cauza, alege acel model care sa nu ocupe prea mult spatiu din bucataria ta pe care ai fi putut sa-l folosesti in alte scopuri.

Cu aproximatie, un adult ar trebui sa beneficieze individual de un volum de minim 100 de litri pentru frigider. In cazul in care se va folosi doar pentru mentinerea in stare proaspata a unor alimente obisnuite, precum conserve, fructe, legume, lactate si alte produse similare, cel mai bun frigider poate fi si unul de 200 de litri pentru un cuplu, sau peste 300 de litri pentru 4 persoane.

Dimensiunea

Poate fi chiar cel mai important aspect cand incepem sa cautam un nou frigider. Principala greseala a multor cumparatori este ca aleg modele care doar sa se potriveasca spatiului in care urmeaza sa fie puse. Cu toate acestea, multi uita sa ia in calcul si alte aspecte, precum inaltimea. Asigura-te ca iei in calcul si deschiderea usii. Nu vrei ca acesta sa fie asezat intr-un fel in care chiar si accesarea sa sa fie dificila. Se presupune ca electronicele ar trebui sa ne faca viata mai usoara.

Atunci cand i se alege locatia, un mic spatiu trebuie sa fie atribuit si zonei de ventilatie sau de curatare a frigiderului. Fara acel spatiu destinat ventilatiei, aparatul va fi predispus la aparitia defectiunilor mult prea devreme decat am fi cotizat.

Unghiul de deschidere

Majoritatea usilor frigiderelor au o deschidere mai mare de 90 de grade. Asta inseamna ca in directia deschiderii ar trebui sa ne asiguram ca nu exista pereti care pot fi loviti, deoarece putem sa zgariem atat suprafata frigiderului, cat si peretele. Cativa centrimetri in plus ar putea fi perfecti pentru a evita asemenea incidente.

Deschiderea usii

Latimea frigiderului va determina si marimea usii. Trebuie sa te asiguri ca spatiul dintre frigider si alte obiecte ar trebui sa fie cel putin la fel de mare, daca nu chiar mai extins decat latimea frigiderului. Anumite rafturi sau compartimente nu pot fi reglate sau scoase daca usa nu este deschisa complet.

Adancimea, latimea si inaltimea

Pot fi considerate dimensiunile standard ale frigiderului, insa asta nu inseamna ca cele extra sunt de neglijat. Masuratorile acestor valori se recomanda a fi facute in functie de suprafata pe care este asezat sau de la perete. Latimea se va calcula de la un capat la altul al frigiderului, pe orizontala. Inaltimea se va calcula de la podea si pana in partea superioara. In cazul adancimii, se va pleca din partea posterioara, de langa perete, si masuratorile se vor face incluzand si spatiul destinat ventilatiei, precum si cel atribuit deschiderii usii.

Adancimea va reprezenta suma a trei distante: perete-frigider(ventilatie), frigiderul propriu-zis(adancimea structurii electronicului) si frigider-latime(cel putin la fel de mare precum latimea aparatului).

Sistemul de racire

Frigiderele pot fi diferentiate dupa sistemul de racire cu care vin echipate. Sunt cateva categorii mari si grase: statice, no frost sau full no frost. Mai exista si alte denumiri pentru sistemul no frost, dat de unii producatori: Neo Frost (Beko) sau Smart Frost (Liebherr).

Frigider static

Sistemul presupune ca pe spatele peretului se formeaza un strat de gheata, periodic fiind necesara dezghetarii sistemului. Avantajul insa, este faptul ca se mentine o umiditate corespunzatoare la interior, care mentine alimentele intr-o stare favorabila.

Frigider no frost

Acesta combate dezavantajul sistemelor statice, si anume formarea peretelui de gheata. Datorita acestei tehnologii, pe interior este recirculat un jet de aer rece, care raceste uniform incinta si mentine o temperatura constanta. Nu este lipsit insa de dezavantaje. Sistemul are tendinta de a deshidrata alimentele, datorita aerului care este recirculat in incinta.

Frigider full no frost

La acest sistem, atat in compartimentul superior, cat si cel inferior (congelator) este prevenita formarea ghetii. Recomandarea noastra, este alegerea unui sitem No Frost. Previne formarea ghetii interioare, dar si necesitatea de a decongela frecvent compartimentele. In mod normal, un sistem no frost, presupune un cost de achizitie mai ridicat. Merita pentru un plus de confort in utilizare. Cel mai bun frigider cu siguranta ar trebui sa aiba asa sistem.

Clasa energetica

Poate doar printre electronicele mai vechi sa mai avem posibilitatea de a intalni clase energetice mai slab calitative decat clasa A. Este un mare beneficiu adus clientilor de a li se oferi doar produse care sa aiba un consum cat se poate de redus raportat la volumul si performanta lor.

Chiar si cel mai bun frigider va fi un motiv mai putin de ingrijorare in ceea ce priveste electricitatea consumata. Spre exemplu, un frigider cu clasa energetica A++, volum si functionalitati standard va avea un consum mediu de aproximativ 300 de kW pe an, in conditiile in care acesta functioneaza in permanenta.

Frigiderul cu compresor inverter

In cazul unui frigider cu compresor inverter, acesta lucreaza cu o putere variabila, care se adapteaza in functie de necesitati. Ecesta evita opririle fregvente si pornirele dese. Astfel cand necesitatea de putere este mai mica, acesta functioneaza la o putere cat mai mica. Asa se obtine o economie de energie care poate ajunge si la peste cincizeci de procente comparativ cu un frigider vechi.

Rar mai intalnesti in zilele noastre frigidere care nu ar avea si congelator. Asa ca ai la dispozitie mai multe feluri in care frigiderul poate fi configurat. Mai exact congelator sus, congelator jos sau congelator lateral, adica side by side. Cu siguranta ca fiecare din tipurile mentionate au diverse avantaje si dezavantaje.

Silentiozitatea si zgomotul

Cand cumparati un frigider, verificati neaparat nivelul zgomotului produs. Este un indice exprimat in dB (decibeli). Poate parea ca este un aspect insignifiant, dar devine o problema stringenta in anumite conditii. Daca locuiti intr-o garsoniera, apartament cu bucatarie open space sau o incinta limitata, orice zgomot se propaga fara nici o bariera.

Acest lucru devine deranjant mai ales in timpul somnului. Un frigider care depaseste un nivel al zgomotului produs de 40-42 dB devine deranjant pentru urechea umana. Mai ales ca acesta este constant pentru cateva minute. Mereu cautati un indice cat mai mic, astfel va asigurati ca fonic, frigiderul ales va satisface necesitatile. Frigiderele sunt chiar mai silentioase decat o masina de spalat rufe.