Cel Mai Bun Generator De Ozon 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Congelator No Frost

Ad

Cum sa alegi cel mai bun generator de ozon?

Ozonul este un gaz produs prin ruperea moleculelor de oxigen si este considerat unul din cei mai puternici agenti dezinfectanti naturali, fiind implicat in distrugerea bacteriilor, virusilor si ciupercilor. Totodata, poate fi un aliat de incredere in lupta cu pesticidele de pe diverse alimente.

Generatoarele de ozon (ozonificatoarele de aer) sunt aparate care au scopul de a produce ozon intr-un spatiu neocupat pentru a il purifica si a proteja sanatatea persoanelor fata de virusi, bacterii, fum, mirosuri neplacute si microorganisme daunatoare sistemului imunitar.

Tipuri

Generator de ozon casnic

In scop casnic, prin ozonificare se inlatura mirosurile(mucegai, animale de companie, carne stricata, transpiratie), fumul de tigara si se elimina bacteriile de pe carnuri sau pesticidele de pe legume si fructe. Ozonificatoarele cu acest rol au un consum si costuri reduse, dar sunt recomandate pentru spatii de dimensiuni mici deoarece pot produce doar cateva grame de ozon pe ora(1-3 grame /h in 9 mp).

Generator de ozon profesional sau industrial

Exista si generatoare de ozon industriale, potrivite pentru purificarea si dezinfectarea incaperilor foarte spatioase(chiar si de sute de metri patrati). Pretul acestora ar putea fi mai ridicat, dar tehnologia de functionare este mai eficienta, fiind mai rapida si distribuind o cantitate mare de ozon in atmosfera. Pot avea un randament de pana la 15kg de ozon /ora.

Un generator de ozon medical este prevazut pentru spitale si clinici cu scopul igienizarii incintelor de bacterii, virusi si alte microorganisme nocive sistemului imunitar.

Generator de ozon auto

Masina poate fi igienizata cu ajutorul unui generator de ozon. Se utilizeaza aparatul in functie de timpul recomandat(30 de minute-2 ore). Este indicat ca nici un om sau animal sa nu fie in masina in timpul procesului, dar si o perioada de timp dupa oprirea functionarii.

Generator de ozon portabil

In functie de locul in care urmeaza sa fie plasat generatorul de ozon, dar din considerente de portabilitate, se tine cont de dimensiunile acestuia. In functie de greutate, volum si design, va fi mai usor sau mai dificil de transportat.

Tehnologie

Aparatele de ozon cu descarcare electrica(care folosesc ”efectul corona”) sunt cele mai populare, fiind eficiente atat pentru scop industrial, cat si in cazul uzului casnic. Acestea nu necesita o alta sursa de oxigen decat aerul din mediu pentru a produce o concentratie de ozon de 3–6%. Fluctuatiile aerului ambiant(din cauza vremii sau a altor conditii de mediu) determina productia de ozon.

Dispozitivele care utilizeaza fascicule cu ultraviolete(UV) pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar, dar se considera ca au o productie inferioara de ozon(o concentratie de 0.5%) si timpul de folosire necesar este mai indelungat in comparatie cu cele care functioneaza pe baza de descarcare electrica. Pe de alta parte, generatoarele de ozon UV nu sunt influentate de conditiile de mediu, astfel sunt in special utile in spatii precum piscinele si SPA-urile.

In cazul metodei cu plasma rece, oxigenul pur este expus unei plasme create prin descarcarea bateriei dielectrice, iar datorita acestei tehnologii, pretul ar putea fi mai ridicat. De asemenea, se produce o concentratie maxima de aproximativ 5% ozon.

Prin generarea de ozon electrolitic(EOG) se pot atinge concentratii de 20-30% independent de calitatea aerului, deoarece apa este utilizata ca materie prima. Se impart moleculele de apa in H2, O2 si O3. In majoritatea metodelor EOG, gazul de hidrogen va fi indepartat pentru a lasa oxigenul si ozonul ca singure produse de reactie. Acest model este mai costisitor si se foloseste de obicei in domeniul medical.

Consum

Consumul de curent este influentat de capacitatea generatorului de a produce ozon. Un aparat pentru uz casnic poate functiona cu baterii de 1,5W, consumul mediu fiind de 100-2000W/ora si durata recomandata de utilizare este de aproximativ 15 minute o data. In cazul unui dispozitiv industrial sau medical se ajunge la un consum de energie de peste 1000W.

Design

Unele modele au un design mai compact, cu o greutate redusa si sunt mai usor de utilizat, in anumite cazuri prin simpla apasare a unui buton, in timp ce altele au o metoda de folosire complexa sau un material mai vulnerabil fata de conditiile de mediu sau socurile mecanice.

Aparatele de ozonificare pot fi construite dintr-o gama larga de materiale: inox, plastic, ceramica, sticla, titan, aluminiu, cuart etc. Cel mai obisnuit material in constructia generatoarelor de ozon este otelul inoxidabil datorita rezistentei crescute. In general, acoperirea ceramica este utilizata ca bariera dielectrica in unele dispozitive.

Condintii mediu

Unele tehnologii de functionare utilizate in ozonificatorul de aer pot fi usor influentate de conditiile atmosferice din incaperea in care sunt folosite. Daca temperatura si umiditatea sunt ridicate, va fi produs mai putin ozon de catre unele generatoare(cu descarcare electrica), iar ozonul rezultat va fi mai rapid transformat in oxigen la caldura de peste 35 grade Celsius. Aparatele cu tehnologie electrolitica, ultraviolete si plasma sunt cele mai recomandate intr-un astfel de mediu.

Indicatii

  • Aparatele trebuie sa fie utilizate pentru o durata limitata, in spatii libere, fara persoane sau animale in incapere.
  • Dupa procesul de purificare, este sugerata o perioada in care incaperea se lasa libera pentru ca ozonul sa se disperseze.
  • Nu este indicata folosirea dispozitivelor cu ozon in cazul persoanelor care sufera de astm.
  • Se recomanda curatarea incaperii inainte de tratamentul cu ozon si aerisirea dupa efectuarea acestuia.
  • Ozonul este un agent oxidant puternic care poate fi daunator oamenilor sau animalelor in contactul direct si are anumite efecte negative: dureri de cap, iritatii, tuse, fiind caustic al mucoaselor respiratorii.

Ce este ozonul?

Ozonul este o molecula compusa din trei atomi de oxigen care actioneaza ca oxidant, avand capacitatea de a dezinfecta mediul. Desi are potentialul de a elimina bacteriile, virusii, ciupercile si are microorganisme, poate de asemenea interactiona cu organismele umane si animale intr-un mod negativ, astfel se recomanda utilizarea lui intr-un spatiu gol.

Ce pret are un aparat ozon?

Pretul unui generator de ozon variaza in functie de dimensiunile spațiului pe care îl poate dezinfecta, tehnologia incorporata(descarcare electrica, raze UV, electrolitica, plasma rece), consum, design si materialele din care este confectionat. Un generator de ozon eficient, cu o capacitate de ~10g/h depaseste 3,000 lei.

Cum functioneaza un ozonificator?

Functia principala a generatorului de ozon este producerea ozonului, iar pentru acest scop, in cazul tehnologiei cu descarcare electrica, aparatul genereaza o tensiune ridicata(numita ”efectul corona”). In continuare este necesar ca temperatura gazului vectorial sa fie controlata de racirea apei. Cu cat este mai rece, cu atat va fi mai buna incorporarea ozonului. Un dispozitiv care functioneaza folosind efectul corona are frecvente de la 600 Hz la 2KHz, iar tensiunea variaza intre 4Kv si 20 Kv.

Poti folosi generatorul de ozon acasa?

Generatorul de ozon poate fi utilizat si acasa, dar in timpul tratarii aerului este necesar ca spatiul sa nu fie ocupat de oameni sau animale deoarece ozonul in cantitati concentrate poate avea efecte adverse asupra organismului. Dupa folosire, ozonul se descompune in oxigen si mediul redevine sigur si curat.

Ozonul distruge interiorul masinii?

Daca folosesti aparatul cu ozon in masina conform indicatiilor din manualul de utilizare, nu va distruge interiorul. Intr-o concentratie foarte mare si utilizat frecvent, poate produce anumite daune materialelor si se recomanda aerisirea masinii dupa purificare.