Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Fresh Forest, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Imprimanta Multifunctionala
Cel mai bun glucometru va afisa cu acuratete valorile de glicemie, are un timp de masurare scurt (de maxim 5 secunde), este portabil (greutate si dimensiuni reduse), utilizeaza consumabile usor de gasit si include o serie de functii suplimentare (memorare, alarma sonora, comunicare vocala a rezultatelor, ecran mare etc).
Un aparat de glicemie ofera utilizatorului posibilitatea de a afla in orice moment valoarea glicemiei din corp. Acest aspect este deosebit de important in special pentru persoanele diabetice care trebuie sa isi masoare glicemia de cateva ori pe zi pentru a tine afectiunea sub control.
Dupa determinarea valorilor glicemiei, utilizatorul poate lua legatura cu medicul specialist care poate schimba tratamentul sau doza de insulina in functie de valorile obtinute. In acest mod, pacientul devine mai responsabil fata de starea sa de bine si are mai mult control asupra acesteia.
In acelasi timp, considerand ca nivelul glicemiei influenteaza buna functionare a intregului organism, orice persoana poate beneficia de pe urma unui astfel de aparat, in special femeile insarcinate, rudele celor diabetici si prediabeticii.
Cel mai bun glucometru trebuie sa te ajute sa iti mentii starea de sanatate sub control, chiar si atunci cand esti mai pretentios si doresti ceva smart, sau esti adeptul tehnologiei simple. Glucometrul este un dispozitiv pentru masurarea valorilor glicemiei din sangele capilar. Glicemia se poate efectua si ca analiza din sangele venos, insa pentru persoanele care au probleme metabolice, din cauza frecventei cu care trebuie sa isi masoare valorile glicemiei, se foloseste valoarea din sangele capilar pentru o monitorizare continua. Pentru acest lucru, este nevoie de un aparat de masurat glicemia.
Efectuarea unor teste cu un glucometru cu intepatura permite determinarea nivelului de glucoaza de mai multe ori pe zi. Persoana trebuie sa se intepe in deget cu ajutorul unui ac special si sa puna picatura de sange pe o barleta (banda de test) atasata dispozitivului de masurat glicemia. In continuare, aparatul va afisa valoarea glucozei.
Cele mai multe glucometre au nevoie de o cantitate foarte mica de sange, aceasta variind intre aproximativ 0.5 microlitri si 1 microlitru. Cu cat dispozitivul necesita mai mult sange, cu atat mai mult apare sansa ca utilizatorul sa nu recolteze cantitatea potrivita si sa fie nevoit sa refaca testul. Aceasta poate fi o adevarata problema in situatiile de urgenta.
Un glucometru fara ac este un aparat de masurat glicemia care nu necesita intepare. Acestea sunt dispozitive moderne, multe dintre ele fiind inca intr-un proces de testare.
Un aparat de masurare pentru glicemie fara intepatura poate fi gasit sub forma de senzori implantabili, bratara care determina glicemia prin masurarea nivelului fluidelor corporale din epiderma, senzor de antebrat (preferat in randul copiilor), plasture, dispozitive tip clips pentru ureche sau lentile inteligente care masoara glicemia din lichidul lacrimal.
Cercetatorii stiintifici continua sa lucreze la noi tehnologii pentru a usura viata persoanelor care trebuie sa isi monitorizeze zilnic nivelul de glucoza.
Pentru a obtine cele mai corecte valori de glicemie, masurarea se face dimineata, inainte de mancare. Persoana nu trebuie sa manance cu 8 ore inainte de testare. Valorile normale in aceste conditii se situeaza intre 60 – 100 mg/dl. Daca valorile sunt intre 100 – 125 mg/dl, glicemia este glicemie bazala modificata, iar un rezultat peste sau egal cu 126 mg/dl reprezinta diabet zaharat.
Timpul de citire este numarul de secunde care trece intre momentul in care proba de sange este plasata pe barleta dispozitivului si momentul in care glucometrul afiseaza nivelul glicemiei. Este important ca acest interval temporar sa fie cat mai scurt, in special in cazul urgentelor. Majoritatea aparatelor afiseaza rezultatele dupa 5 – 15 secunde.
Un glucometru de dimensiuni reduse va fi mai simplu de transportat. Acest aspect devine deosebit de relevant in cazul persoanelor care au nevoie sa isi masoare glicemia de 4 – 12 ori pe zi. Un dispozitiv mic si usor va putea fi folosit in orice imprejurari si va putea fi luat la serviciu, la plimbare sau in calatorii.
Cele mai comune accesorii care vin la pachet cu aparatul de glicemie sunt stilourile sau acele pentru intepare, solutia de control pentru verificarea eficientei dispozitivului si benzile de test (barletele) pe care se pun picaturile de sange. Toate acestea vor veni de obicei intr-o borseta sau un alt recipient de depozitare.
In momentul achizitionarii unui glucometru, este important ca utilizatorul sa verifice pretul acestor accesorii care vor trebui achizitionate frecvent, dar si disponibilitatea lor in magazinele virtuale sau fizice.
Aparatele sunt vin in diverse forme si dimensiuni. Poti alege tipul potrivit pentru tine, astfel incat sa fie cat mai simplu de manipulat si de utilizat. Daca aparatul este folosit de o persoana in varsta, luati in calcul ca cifrele sa fie de dimensiuni destul de mari ca sa poata fi citite cu usurinta.
Un alt aspect care trebuie sa fie luat in calcul este contrastul pe care il ofera ecranul, pentru ca si acest lucru influenteaza capacitatea unei persoane de a citit valorile. Exista si aparate care comunica rezultatele prin voce, acestea fiind relative mai scumpe, dar de utilitate destul de mare unor persoane cu probleme de vedere.
Chiar daca toate aparatele au nevoie de o cantitate mica de sange, e bine sa faceti o comparatie si sa alegeti produsul care necesita cea mai mica cantitate de sange. Astfel evitati sa va intepati si sa nu fie suficient sangele obtinut pentru un test de glicemie si, sa fiti nevoit sa va intepati din nou.
Pretul unui glucometru poate varia de la 60-70 de lei pana undeva la 500 de lei, daca vorbim despre un glucometru profesional de uz spitalicesc. Un glucometru one touch, o gama des achizitonata, are un cost de aproximativ 150 de lei.
Utilizatorul trebuie sa isi spale mainile inainte de folosirea glucometrului pentru a evita infectiile. Se pot utiliza si dezinfectante cu alcool. Mainile trebuie sa fie uscate si calde. In continuare se porneste glucometrul si se introduce o banda de testare in aparat.
Pentru a extrage proba de sange, se inteapa varful unui deget cu acul special, dupa care se pune o picatura de sange pe banda sau in partea laterala a benzii. Afisarea rezultatului va avea loc dupa 5 – 15 secunde. paratul de glicemie va inregistra valoarea, care nu trebuie sa fie peste pragul de 126mg/dl, in sens contrar, persoana in cauza este diabetica. Locul din care s-a extras sangele trebuie sa fie sters cu alcool sanitar, iar rezultatul obtinut se poate nota intr-un caiet pentru a putea tine o evidenta.
Glucometrul este pornit, benzile de test sunt introduse in aparat si o picatura de sange este extrasa din deget cu ajutorul unui ac special. Proba de sange este plasata pe banda de test, iar dispozitivul va masura valoare glicemiei din proba oferita. In final, rezultatul va fi afisat pe ecran.
Cele mai multe glucometre trebuie sa fie calibrate periodic (o data la aproximativ 12 luni) pentru a nu avea erori. Exista o serie de glucometre fara calibrare care au un sistem automat de calibrare inclus si nu necesita calibrare din partea utilizatorului.
De asemenea va recomanda sa achizitionati si Cel Mai Bun Tensiometru. Stiati ca hipertensiunea este una dintre cele mai dese cauze ale mortii spontane?
Diabetul este o boala metabolica. El poate fi de tip 1 sau de tip 2. Este o afectiune a sistemului endocrin, mai exact a pacreasului care secreta insulina. In diabetul zaharat, insulina secretata fie nu este suficienta pentru metabolizarea glucozei din sange, fie nu exista. Insulina este cea care micsoreaza nivelul glucozei sau glicemiei din sange. In absenta acesteia, un diabetic va inregistra valori mari ale glicemiei, si totodata grave tulburari metabolice.
Diabetul zaharat poate afecta toate organele din corp si functionarea acestora. Aceasta categorie de persoane trebuie sa isi achizitioneze neaparat un glucometru pentru a isi monitoriza atent fluctuatiile glicemiei pe parcursul intregii zile si in functie de alimentele consumate. Diabeticii sunt bolnavi cronici care primesc glucometru gratuit. Acestia trebuie sa se inregistreze la un medic endorinolog pentru boli metabolice si diabet si vor primi gratuit un aparat de masurat glicemia.
Diabetul zaharat se poate declansa si in sarcina, iar atunci este numit diabet gestational. Astfel, femeile insarcinate sunt inca o categorie speciala care trebuie sa isi achizitioneze un glucometru.
Exista si persoane prediabetice. Acestea sunt cele care inca nu au dezvoltat diabet, dar sunt cu valorile undeva la limita. De asemenea, cele care au rude cu diabet, ar trebui sa isi achizitioneze un aparat de acest fel si sa isi determine regulat glicemia pentru a preintampina boala.
Chiar si o persoana sanatoasa poate sa isi cumpere un glucometru ieftin si bun, pentru asa cum trebuie sa facem cate un set de analize regulat, asa ne putem determina si singuri daca nivelul nostru de glucoza este in parametri sau suntem undeva la risc. Avand in vedere ca investitia nu este foarte mare, iar beneficiile sunt mari, oricine ar trebui sa aiba un casa un astfel de dispozitiv.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.