Cel Mai Bun Marsupiu 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Aparat De Aer Conditionat Portabil

Ad

Cum sa alegi cel mai bun marsupiu pentru bebelusi?

Accesoriul de puericultura destinat exclusiv purtarii bebelusilor, marsupiul ergonomic, este un ham adaptat morfologiei dorsale a copilului. Sistemele de purtare a bebelusilor trebuie sa fie reglabile pentru ca purtatul sa fie posibil pentru ambii parinti, dar si pentru copil, pe masura ce acesta creste.

Exista o multitudine de modele de marsupii ergonomice pentru copii, de la cele din bumbac 100%, la cele din diverse materiale naturale sau mai putin. Alegerea acestui echipament trebuie facuta in functie de anumite criterii carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita pentru ca sistemul sa fie potrivit copilului tau.

Tipuri

Alegerea unui marsupiu se face sau ar trebui sa se faca cu cel putin cateva zile inainte de nasterea bebelusului. Selectarea acestuia trebuie sa se faca in functie de utilizarea sa. Astfel, se disting doua tipuri de marsupiu:

  • Modelele ventrale - Marsupiile ventrale sunt cele in care bebelusul sta cu fata spre purtator, la pieptul lui. Este, in acest sens, indispensabil pentru purtarea bebelusului fara ca bratele parintelui sa oboseasca in timpul plimbarilor, iar bebelusul sa se simta confortabil. Acest model este util si celor care vor sa aiba si alte ocupatii in timp ce stau aproape de bebelus, nemaifiind necesar sa-l lase cu o alta persoana sau in patut singur.
  • Modelul dorsal - Este comod mai ales pentru plimbarile mai lungi, atunci cand copilul incepe sa devina greu. Greutatea copilului va fi astfel distribuita in mod egal pe umeri, spate si solduri, iar transportarea copilului nu va mai fi obositoare, chiar daca plimbarile sunt mai lungi.
  • Ergonomic vs neergonomic - Exista cateva diferente considerabile intre marsupiile ergonomice si cele neergonomice de care trebuie sa tineti cont, atunci cand alegeti intre acestea doua.
    Marsupiul ergonomic este, desigur ca, cel pentru care trebuie sa optezi de fiecare data, deoarece va permite copilului sa stea intr-o pozitie corecta, adica in forma de litera C, iar piciorusele vor sta in forma literei M. In acest sistem ergonomic bebe, copilul poate fi alaptat cu usurinta. De asemenea, cel care poarta un astfel de marsupiu nu se va mai plange de dureri de spate.
    Marsupiul neergonomic ofera opusul modelului de mai sus. Intr-un astfel de sistem, copilul nu va sta intr-o pozitie confortabila, lucru care poate duce la unele probleme pe viitor. Totusi, sistemul neergonomic este accesibil pentru mai multe categorii de persoane.

Confortabilitate

  • Confortul bebelusului - Bebelusul trebuie sa se simta confortabil atunci cand este purtat intr-un astfel de sistem. Modelul fiziologic este cel care se adapteaza cel mai bine morfologiei copilului si care ii asigura acestuia o pozitie corecta, in care coloana vertebrala este protejata si nu este fortata. Coapsele trebuie, de asemenea, sa aiba o pozitie asemanatoare celei pe care o avea in burta mamei, iar pentru acest lucru trebuie sa se acorde o atentie deosebita structurii pe care o are sistemul.
    Odata ce bebelusul este instalat in sistem, parintele trebuie sa se asigure ca il simte aproape, pentru ca, in cazul in care va adormi, capul sa i se aseze pe piept fara sa il chinuie, iar caile respiratorii sunt eliberate pentru a permite respiratia fara probleme.
  • Confortul purtatorului - Un marsupiu ergonomic trebuie sa fie potrivit si purtatorului, pentru ca greutatea copilului sa nu cauzeze dureri de umeri sau de spate. Sistemul trebuie asezat bine pe purtator, tensionat corespunzator, iar chingile sa fie cat mai confortabile, pentru a nu afecta musculatura purtatorului.
    In cazul unui model dorsal, este de dorit o centura suplimentara care face ca greutatea copilului sa fie distribuita uniform pe spate si solduri. Daca modelul este unul ventral, acesta trebuie reglat astfel incat greutatea sa cada pe bazinul purtatorului. Iar bretelele nu trebuie sa comprime umerii.
    De asemenea, sistemul trebuie sa fie usor de dat jos, pentru a putea lasa copilul sa-si continue somnul, in cazul in care adoarme la pieptul tau.

Facilitati

De regula, reglajele si fixarea bretelelor nu trebuie sa iti ia mai mult de 10 minute. Este foarte important ca chingile sa ramana ferme si sa nu se relaxeze in timpul mersului, oricare ar fi marimea si greutatea copilului. De asemenea, cataramele de deschidere trebuie sa se deschida cu usurinta, dintr-un singur gest, fara a fi nevoie de ajutorul unei alte persoane.

Marime

Trebuie sa alegi marsupiul in functie de varsta, marimea si greutatea bebelusului, dar tinand cont si de morfologia purtatorului. Exista mai multe variante de sisteme pentru copiii de peste 6 luni, insa nici perioada de inceput nu duce lipsa de variante.

Material

De materialul din care este facut sistemul de purtare depinde confortul bebelusului si al parintilor. Modelul ideal trebuie sa aiba dublura de bumbac, pentru ca acesta este principalul material care permite pielea sa respire si este hipoalergenic. Exista si modele care sunt in totalitate din tesatura (bumbac sau alte materiale naturale), acestea fiind cele mai lejere.

Accesorii

Pentru plimbari mai lungi, accesorii precum: husa de protectie, gluga, protectie pentru bretele, buzunare mici sunt esentiale. Acestea usureaza viata purtatorului.

Pret

Exista o gama atat de variata de marsupii ergonomice, incat alegerea se va face doar in functie de posibilitatea parintilor. Modele cele mai ieftine incep de la cateva zeci de lei, iar cele mai sofistificate pot ajunge la cateva sute de lei.

Cum cumpar cel mai bun portbebe?

Oferta este foarte larga si fiecare tip de piesa este recomandata pentru o anumita categorie de varsta. Sunt si piese care pot sa fie intrebuintate de la nastere in timp ce altele sunt pentru varsta de 4 sau 6 luni. Amplasarea copilului in sistemul structurat recomandat pentru 6 luni este incomoda si nociva pentru copiii mai mici.

Cum instalez un marsupiu pentru bebelusi?

Pentru cele mai multe modele se fixeaza piesa pe adultul care va purta marsupiul si ulterior bebelusul se introduce in sistem. Este important sa te asiguri ca sistemele de fixare au fost reglate pentru dimensiunile tale si ca sunt foarte bine inchise.

Cum pun copilul in port bebe?

Regula de baza este ca cel mic sa fie tot timpul cu fata catre persoana care il poarta si in momentul in care este pus in fata ar trebui sa ai acces sa ii poti atinge fruntea aplicand usor capul. Sunt si marsupii care ii permit bebelusului sa miste manutele libere in timpul plimbarii si care sunt foarte utile pentru ca micutul nu se va plictisi.

De la cate luni se pune bebelusul in marsupiu?

Pe piata exista o sumedenie de modele de port bebe, care pot fi folosite chiar si pentru nou nascuti. Insa, cele mai potrivite sunt wrapurile, cat si marsupiile ergonomice, in care micutului ii va fi confortabil si va sta in pozitia corecta. Atunci cand cautati un marsupiu pentru bebelusi cititi cu atentie specificatiile pentru a alege un marsupiu potrivit pentru varsta copilului.

Care este pozitia corecta in marsupiu?

O pozitie corecta a micutului in marsupiu nu-i va provoca nici lui disconfort, nici purtatorului. Astfel, urmati pasii de mai jos pentru o pozitionare corecta:

  • In primul rand, copilul trebuie purtat intotdeauna cu fata catre parinte;
  • Funduletul trebuie bine sustinut, ca si cum ar sta asezat pe scaunel;
  • Piciorusele trebuie sa formeze vizual litera M;
  • Spatele trebuie sa fie bine sustinut;
  • Bebelusul trebuie sa stea cat mai aproape de parinte;
  • Capul trebuie sa fie sprijinit corect, cu mana sau de spatiul special.

Ce inseamna marsupiu ergonomic?

Marsupiul ergonomic va permite copilului sa stea intr-o pozitie corecta, adica in forma de litera C, iar piciorusele vor sta in forma literei M. In acest sistem ergonomic bebe, copilul poate fi alaptat cu usurinta. De asemenea, cel care poarta un astfel de marsupiu nu se va mai plange de dureri de spate.