Cel Mai Bun Panou Radiant Cu Infrarosu 2024

Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cea Mai Buna Hota Telescopica

Ad

Cum sa alegi cel mai bun panou radiant cu infrarosu?

Un panou radiant cu infrarosu are o tehnologie inovativa care foloseste unde electromagnetice invizibile pentru ochiul uman si provoaca un efect de incalzire terapeutic asupra obiectelor din raza de actiune. Acest proces este similar cu modul in care soarele incalzeste pamantul.

Fie ca intentionezi sa le folosesti acasa sau intr-un mediu de lucru (hala de productie, sera, spatiu comercial, cladire de birouri etc.), panourile radiante pot fi alese in functie de dimensiunile incaperii si pot fi chiar personalizate pentru a se potrivi perfect cu locul in care sunt amplasate.

Spre deosebire de metodele de incalzire prin convectie (calorifere, aeroterme clasice, convectoare electrice etc) care se bazeaza pe incalzirea aerului, panourile radiante ofera caldura intr-un mod asemanator soarelui sau focului din soba, incalzind doar corpurile (obiecte, persoane, plante, animale etc.) care se afla in spatiul de actiune si avand un efect minim asupra aerului din incapere. Dupa acest proces, corpurile calde din camera vor incalzi prin convectie aerul.

Avantaje

 • Un panou radiant cu infrarosu va fi mai eficient decat incalzirea prin convectie deoarece nu mai apare problema aerul cald care urca lasand loc aerului rece in partea de jos. Astfel, obiectele si persoanele vor primi caldura necesara indiferent de inaltimea incaperii
 • Panourile radiante pot fi utilizate si in exterior
 • Caldura va fi simtita aproape instantaneu dupa ce aparatul este pornit si nu mai este nevoie sa astepti uniformizarea temperaturii aerului
 • Sunt usor de integrat in design-ul incaperii si pot fi alese modele colorate, tip plasma sau cu imprimeuri care dau impresia unei opere de arta
 • Panourile cu infrarosu nu provoaca condens si umiditatea excesiva va fi evitata
 • Aerul uscat provocat de unele aparate cu incalzire prin convectie poate avea un efect iritant asupra cailor respiratorii, a ochilor si a tegumentelor. In cazul panourilor radiante cu infrarosu, aceasta problema este inexistenta si nu va afecta persoanele care sufera de alergii sau dificultati respiratorii
 • Radiatiile infrarosii stimuleaza circulatia sangvina si au efecte benefice asupra afectiunilor reumatice si inflamatorii. In plus, diminueaza tensiunea musculara si contribuie la regenerarea celulara
 • Costurile de intretinere al sistemului de incalzire electrica cu panouri radiante sunt minime

Dezavantaje

 • Panoul radiant incalzeste doar corpurile din raz
 • a sa de actiune si daca nu sunt utilizate suficiente aparate, intr-o parte a incaperii, temperatura ar putea fi mai scazuta
 • Tavanul sau peretele din spatele unui panou electric de incalzire va ramane rece si apare riscul igrasiei
 • Panourile cu infrarosu se racesc instantaneu dupa ce au fost oprite
 • Intr-o incapere foarte mare, vor fi necesare mai multe panouri radiante electrice

Amplasare

Daca ai hotarat sa alegi o metoda de incalzire in apartament sau casa cu panouri radiante, locul de amplasare este unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le iei in considerare.

Poti alege panouri radiante de tavan, iar aceasta amplasare este recomandata in special pentru familiile cu copii deoarece se elimina riscul ca acestia sa atinga suprafata fierbinte a aparatului. In aceasta situatie este important ca panoul sa aiba o telecomanda pentru control la distanta.

Variantele cu picioare de sustinere sunt potrivite pentru a fi asezate pe podea si au chiar roti pentru a putea fi miscate in functie de necesitati.

Daca ai nevoie de un panou radiant pentru baie sau pentru incaperi mici, cea mai buna optiune va fi amplasarea lui pe perete deoarece in acest mod, panoul nu va ocupa mult spatiu si poate fi chiar camuflat sub forma unui tablou.

De obicei, panourile cu infrarosu sunt utilizate in interior, dar exista si posibilitatea montarii unor panouri radiante de caldura in exterior (terasa inchisa sau deschisa, foisor, stadioane sportive etc.).

Termostat

Termostatul este un accesoriu esential al panoului cu infrarosu deoarece acesta va porni si opri automat aparatul pentru a mentine temperatura dorita, reducand astfel si consumul de curent. In acelasi timp, un ecran de comanda intuitiv si modern te poate ajuta sa alegi temperatura potrivita pentru tine.

Consum

Consumul de curent electric depinde de o serie de factori: puterea si dimensiunile panoului (un panou dimensionat corect in raport cu spatiul va avea un consum mic), temperatura exterioara, incalzirea din incaperile alaturate, numarul de laturi exterioare, termoizolarea camerei, numarul de ferestre, setarile termostatului si frecventa deschiderii usilor si a ferestrelor.

Potrivit persoanelor care au testat panourile radiante cu infrarosu, in sezonul rece (noiembrie – martie), se inregistreaza un consum aproximativ de 3 – 4 kW/zi la o incapere de 10 – 18 mp, in functie de izolatie. Astfel, o locuinta de 60 mp va avea un consum de aproximativ 18 – 24 kW/zi.

Pret

Pretul panourilor radiante variaza in functie de puterea si dimensiunile aparatului. Pretul unui panou electric pentru incalzire cu infrarosu cu o putere de 400 W care va fi potrivit pentru o suprafata de 3 – 6 mp poate fi in jur de 500 lei. Un astfel de aparat va incalzi spatiul in mai putin de 10 minute.

Daca incaperea are 8 – 11 mp, va fi necesar un panou cu o putere de 500 W care va costa in jur de 800 – 1000 lei. Pentru un volum al spatiului mai mare, pot fi achizitionate aparate cu mai multa putere sau pot fi amplasate mai multe panouri radiante cu infrarosu.

Ce sunt panourile radiante?

Panourile radiante sunt aparate de incalzire care folosesc o tehnologie unica prin care imita modul in care soarele si focul incalzesc corpurile din jur.

Cum functioneaza panourile radiante?

Panourile radiante transforma energia electrica in energie radianta (radiatii infrarosii) prin care incalzesc obiectele, persoanele, animalele si plantele din campul vizual. In continuare, prin convectie, corpurile calde vor incalzi la randul lor aerul din incapere.

Cat consuma panourile radiante cu infrarosu?

Un panou radiant cu infrarosu va avea un consum de aproximativ 3 – 4 kW/zi pentru o camera.

Cat costa incalzirea cu panouri radiante?

Conform recenziilor utilizatorilor existenti, incalzirea cu panouri radiante a unei case izolate cu 4 incaperi costa 200 -250 lei/luna.

Este important ca panoul sa fie dimensionat corect si sa aiba o putere potrivita raportat la incapere. Un panou prea mic pentru spatiul alocat de incalzire va consuma mai mult curent decat un panou mai mare in aceeasi camera.

Cat consuma un panou radiant pe ora?

In medie, un panou radiant functioneaza 6 – 8h/zi si consuma aproximativ 4 kW/zi pentru o camera de 18 mp la o temperatura de -4.4 grade Celsius.