Cel Mai Bun Tensiometru 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Baldachin Pentru Copii

Ad

Cum sa alegi cel mai bun tensiometru?

Stiati ca hipertensiunea este una dintre cele mai dese cauze ale mortii spontane? Neavand simptome specifice, „boala muta”, asa cum i se mai spune, se traduce prin cresteri bruste ale tensiunii arteriale, anormale si foarte periculoase pe termen lung. O multime de persoane sunt hipertensive fara sa stie, tocmai pentru ca nu isi masoara tensiune periodic, fie din comoditate, fie din impresia falsa ca lor nu li se poate intampla.

Tensiometrele de pe piata au tot mai multe functii, sunt tot mai usor de folosit si se gasesc in multe magazine. Totusi, cu cat exista mai multe optiuni de cumparare, cu atat va poate fi mai greu sa decideti care este cel potrivit pentru dumneavoastra. Aceste aparate au diferite caracteristici de care trebuie sa tineti cont, iar acest articol vi le va detalia si va va ajuta sa faceti alegerea cea mai buna, cat mai rapid.

Tensiometru electronic sau automat

Aceste aparate sunt extrem de usor de folosit de catre orice persoana si ofera o acuratete destul de mare a rezultatelor. Pot fi de doua feluri:

  • Tensiometre de brat - Aparatele de masurat tensiunea pentru brat sunt considerate mai precise si se fixeaza pe portiunea dintre cot si umar. Camera de presiune se umfla in mod automat in cazul tensiometrelor digitale si se afiseaza raspunsul pe ecran. In comparatie cu modelele pentru incheietura, tensiometrele pentru brat sunt mai voluminoase.
  • Tensiometre de incheietura - Mecanismul tensiometrelor electronice de incheietura este acelasi precum in cazul celor pentru brat, dar aceste aparate de obicei sunt mai putin precise deoarece tensiunea masurata la nivelul incheieturii este mai sensibila la miscarile corpului si la pozitie. Pe de alta parte, au un design mai compact, vor fi mai usor de transportat si vor avea un pret redus. Mana pe care este fixat aparatul trebuie sa fie pozitionata la nivelul inimii pentru cea mai buna masurare.

Tensiometru semi-automat

Variantele semi-automate sunt relative iesite din uz, avand in vedere faptul ca este mult mai simplu si la indemana, atat pentru o persoana obisnuita, cat si pentru un cadru medical, sa foloseasca un aparat automat. La cele semi-automate, este necesar sa fie introdus aer in manseta.

Tensiometru mecanic

Tensiometrul mecanic este destul de dificil de utilizat si necesita si o oarecare pregatire. Acest tip este de fapt un tensiometru manual. Se pozitioneaza stetoscopul pe localizarea arterei si se umfla manseta. Aceasta se dezumfla apoi treptat, in timp ce se asculta bataile inimii si se noteaza valorile tensiunii arteriale. Necesitand atat cunostiinte de anatomie, cat si cunostiinte tehnice si medicale, acest tip de tensiometru cu stetoscop este utilizat doar de catre personalul medical, de catre medici si de catre asistente. Tehnica a fost inlocuita treptat cu utilizarea tensiometrelor electronice de brat, fiind mult mai usoare de utilizat.

De asemenea se recomanda sa achizitionati Cel Mai Bun Glucometru. Un aparat de glicemie ofera utilizatorului posibilitatea de a afla in orice moment valoarea glicemiei din corp. Acest aspect este deosebit de important in special pentru persoanele diabetice care trebuie sa isi masoare glicemia de cateva ori pe zi pentru a tine afectiunea sub control.

Sfaturi pentru a alege cel mai bun tensiometru digital

  • Dimensiunea mansetei - Manseta tensiometrului este de obicei ajustabila, cu marimi potrivite pentru o circumferinta de pana la 42 de cm. In cazul in care aparatul va fi folosit de catre o persoana supraponderala, este bine sa se citeasca detaliile producatorului cu privire la circumferinta maxima pentru a se putea alege cel mai bun tensiometru cu o manseta potrivita;
  • Alimentarea - Cele mai multe dispozitive de masurat tensiunea functioneaza pe baza de baterii, dar exista si variante care pot fi alimentate la priza. Bateriile au o durata medie de aproximativ 6 luni si un aparat cu baterii este mai usor de transportat. Daca tensiometrul este folosit doar in casa, alimentarea acestuia la reteaua centrala de energie electrica este o alegere potrivita;
  • Afisajul - O interfata usor de utilizat cu afisaj si butoane mari face mai usor sa navigati pe monitorul tensiunii arteriale si sa intelegeti rezultatele;
  • Conturi multiple - O functie de conturi multiple va permite sa urmariti tensiunea arteriala a mai multor persoane, astfel incat sa puteti partaja monitorul cu membrii familiei si sa scapati de necesitatea de a cumpara mai multe dispozitive;
  • Rezultate precise - Precizia este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cauti intr-un tensiometru. Pentru a verifica exactitatea monitorului dvs, puteti sa il duceti la cabinetul medicului si sa vedeti cum se compara cu rezultatele sale pe loc;
  • Memorie - Cu o capacitate de stocare mare, puteti pastra inregistrarile tensiunii arteriale pe o perioada mai lunga de timp pentru a oferi medicului o imagine mai buna a sanatatii dumneavoastra;
  • Validarea clinica - Tensiometrul pe care urmeaza sa il cumperi poate fi validat clinic sau testat clinic. Si pentru a inlatura orice confuzie, trebuie subliniat faptul ca acestea sunt doua notiuni total diferite.

Avantajele folosirii unui tensiometru electronic

Multe persoane constata ca utilizarea unui monitor de tensiune arteriala acasa ii ajuta sa simta ca detin controlul asupra starii lor de sanatate. Monitorizarea la domiciliu poate oferi, de asemenea, medicului dvs o imagine completa despre cum variaza tensiunea arteriala de la o zi la alta.

Atunci cand hipertensiunea arteriala nu este controlata, pacientii prezinta un risc ridicat de atac de cord, anevrism cerebral sau accident vascular cerebral. Desi studiile arata ca un tensiometru la domiciliu poate fi foarte eficient, doar o treime din persoanele cu hipertensiune arteriala isi verifica tensiunea acasa.

Cand incepi un nou tratament, este intelept sa-ti iei tensiunea arteriala in fiecare dimineata si seara timp de aproximativ o saptamana. Dupa ce tensiunea arteriala si tratamentul sunt optimizate, trebuie doar sa va luati tensiunea cateva zile pe luna sau cum va recomanda medicul.