Cel Mai Bun Termosemineu 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Cuptor Electric Incorporabil

Ad

Cum sa alegi cel mai bun termosemineu?

Cu totii ne dorim sa avem un camin confortabil, mai ales in perioada rece si pentru asta avem nevoie de o incalzire eficienta. Confortul termic este foarte important pentru o locuinta moderna, mai ales in zone unde clima implica temperaturi foarte reci pe timpul iernii.

In ziua de astazi, exista multe produse eficiente ce pot incalzi locuintele noastre, iar unul dintre cele mai moderne este termosemineul. Acesta nu trebuie confundat cu semineele clasice, pentru ca are un mod diferit de functionare, fiind construit pe alte principii.

Dimensiune

In ceea ce priveste dimensiunile, exista doua tipuri de termosemineuri, iar tu va trebui sa alegi modelul care ti se potriveste cel mai bine. Modele foarte complexe si voluminoase, vor avea nevoie de un spatiu de amplasare mai mare, ocupand mult loc intr-o camera obisnuita. Modelele mai putin voluminoase pot fi instalate cu usurinta chiar si intr-o sufragerie. Totusi, trebuie sa verifici foarte bine inainte spatiul din camera si dimensiunile termosemineului, pentru a te asigura ca il vei putea monta fara probleme.

Randament

Randamentul este determinat de eficienta energetica a termosemineului. Cu cat acesta este mai mare, cu atat produsul va fi unul mai economic, deci vei cheltui mai putini bani pe combustibil. In acelasi timp, cu o cantitate mai mica de combustibil, vei putea incalzi o suprafata mai mare. Valoarea randamentului este exprimata in procentaje, astfel termosemineele fiind impartite pe clase de randament: A,B,C, etc.

Functii

In functie de preferinte si de nevoile tale, ti-ar putea fi de folos sa achizitionezi un produs ce dispune de cateva functii speciale sau care este dotat cu anumite accesorii, ce iti vor usura folosirea, cum ar fi:

  • Pompa si vase de expansiune, pentru apa calda
  • Termostate – acestea vor regla automat arderea, pentru a pastra o temperatura constanta
  • Panouri de control cu LCD – pentru controlul ventilatiei si/sau al arderii.
  • Telecomanda
  • Ventilatoare cu tiraj fortat

Cata caldura ofera un termosemineu?

Aceasta valoare difera in functie de tipul de termosemineu ales insa tinand cont de toate specificatiile de mai sus. Ceea ce este important de mentionat este faptul ca termosemineele incalzesc doar camera in care sunt montate ceea ce inseamna ca nu vei putea incalzi mai multe camere cu ele.

Cum se intretine corect un termosemineu?

In general tot ceea ce trebuie sa faci este sa elimini cenusa si sa ai grija sa vezi toate hibele si crapaturile posibile inainte ca ele sa devina o problema. O data pe an profesionistii vor curata toata instalatia si este necesar sa apelezi la firme specializate si sa nu te ocupi personal de asta.

Cum pot mentine lemnul in stare buna si ce lemn sa folosesc?

Cel mai bun lemn pentru semineu este cel masiv din stejar, fag si carpen. Urmatoarele seminee eficiente sunt peletele si brichetele din acelasi lemn. Este foarte improtant sa pastrezi lemnul la loc ventilat si uscat pentru ca in momentul in care este ars va da cea mai buna performanta in momentul arderii.