Acest site foloseste linkuri de afiliere: daca faceti clic pe un link, este posibil sa castigam un comision.
Descopera Parfum de rufe concentrat Kifra Ocean, 80 spalari, 200 ml | Vezi Pret |
Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)
S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Balansoar Pentru Copii
Prea multa umiditate poate fi un lucru rau. In afara de cresterea electricitatii statice, frisoanelor si parului deteriorat, aerul mai uscat poate crea conditii de reproducere ideale care sa permita germenilor si virusurilor sa prospere. Pentru a combate aceasta afectiune nedorita, aveti nevoie de un umidificator de aer acasa.
Desi exista o serie de tipuri diferite de umidificatoare de aer pe piata, cele mai bune si mai sigure folosesc tehnologia cu ultrasunete sau evaporare pentru a adauga umiditate in aer. Veti avea nevoie de un umidificator de aer suficient de mare pentru a face fata zonei prevazute, indiferent daca este doar camera bebelusului sau intreaga ta casa. Veti dori, de asemenea, un umidificator de aer care sa fie silentios, sa contina un filtru, sa aiba calitatea Energy-Star si sa fie usor de curatat.
Afla care este cel mai bun dezumidificator.
O casa cu umiditate mica este o casa in care nu poti supravietui. Aerul uscat irita nasul si sinusurile, provoaca iritatii si mancarimi ale pielii, usuca pielea si o exfolieaza, favorizeaza iritatia pleoapelor si gatului si ingreuneaza respiratia, mai ales pe timpul noptii. Aici intra in functiune umidificatorul de aer pentru a creste umiditatea.
O umiditate ridicata inseamna o casa cu ferestre cu condens, cu un aer inchis, greu de respirat si sufocant. Cei mai multi care locuiesc intr-o casa cu o umiditate ridicata resimt o senzatia apasatoare, un miros greu si lipsa aerului proaspat. Mucegaiul, acarienii si bacteriile sunt des intalnite intr-o casa cu umiditate ridicata iar alergiile sunt favorizate intr-un astfel de mediu. Aici intra in functiune dezumidificatorul de aer pentru a reduce umiditatea din casa.
Umidificatoarele de aer sunt de doua feluri (traditionale si cu ultrasunte) si functioneaza cu jet de aer rece sau cu jet de aer cald (unele sunt cu ambele variante).
Acestea sunt umidificatoare mai sigure de folosit, chiar si pentru camera copiilor, si vin in cateva variante diferite. Folosind aer rece, au avantajul major ca elimina anumite riscuri de accidente.
Umidificatorul va folosi apa prin fierbere, eliberand apoi vapori calzi in incapere. Are avantajul sau dezavantajul, in functie de preferinte, ca ridica temperatura in interior cu pana la 2 grade Celsius, ceea ce nu este prea bine pe perioada verii. In schimb, poate fi un plus iarna, atunci cand ne ajuta sa scadem costul cu incalzirea. Un plus in cazul sau este ca va steriliza apa, deci nu va permite raspandirea bacteriilor, iar versiunile dotate cu filtre ajuta si ele in acest sens.
Au si anumite dezavantaje, in principal legate de posibilitatea unor accidente. Aparatele elimina vapori calzi, iar arsurile nu sunt excluse daca nu suntem atenti. Este in mod special o problema daca este pus la indemana copiilor.
Atunci cand vorbim de cel mai bun umidificator, in mod normal discutam de un astfel de aparat, mai ales de variantele de top din categoria sa.
Variantele cu ultrasunete vor folosi in continuare apa, dar modalitatea de livrare a vaporilor este diferita. Aparatul foloseste ultrasunete si vibratiile ce rezulta din acestea, pentru a realiza dispersia apei in camera. Intr-un model cu ultrasunete, mai ales cele de top, puteti avea apa atat calda cat si rece, deci alegeti dumneavoastra modul de folosire pe care-l preferati. Puteti folosi varianta cu aer cald iarna, iar cea cu aer rece pe timpul verii, si aveti avantajele ambelor tipuri.
Modelul de umificator ales depinde in mare masura de dimensiunile spatiului caruia trebuie acesta sa ii faca fata. Parerile expertilor sunt variate: unii sustin ca un nivel adecvat de umiditate este cuprins intre 30 si 50%, altii opteaza mai degraba pentru intervalul 40 – 60%, cu mentiunea ca in perioadele de viroze respiratorii e de preferat ca valoarea sa se apropie cat mai mult de limita superioara a acestor intervale, pentru un plus de confort.
In cazul incaperilor obisnuite, de dimensiune mica sau medie – aici ne referim la o camera standard de apartament la bloc, de pilda, sau la un living de pana in 30 mp – un umidificator mic sau mediu este suficient. Acestea sunt variante portabile, pe care le poti deplasa cu usurinta pentru a le lasa sa functioneze acolo unde este nevoie de ele.
Daca doresti ca umidificatorul sa serveasca o intreaga casa, poti opta pentru una dintre variantele in consola, care pot acoperi pana la peste 200 mp, insa aici trebuie neaparat facuta mentiunea ca exista riscul ca umiditatea sa nu fie egal repartizata in intreaga locuinta.
Umidificatoarele au mai multe sau mai putine functii, in functie de model. Printre acestea, poti identifica: adaptabilitatea la camera unui bebelus sau unui copil, ecranul tactil, telecomanda, temperatura reglabila, purificator de aer, lumina, ultrasunete, UV, difuzarea uleiurilor esentiale.
Un umidificator cu ionizare este esential daca incaperea este amplasata intr-o zona in care exista mult praf. Este recomandat sa ai acesta functie de ionizare pentru ca in momentul umidifcarii va reduce depunerile de praf din aerul din camera. Casele moderne au capacitatea de a izola ionii negativi si ne obliga sa traim intr-un mediu mai putin sanatos . De aceea este recomandat sa apelezi ori de cate ori ai ocazia la un umidificator si purificator care sa echilibreze atmosfera in locuinta ta.
Defineste volumul de aer pe care unitatea il poate umidifica, capacitatea determinand, in esenta, performanta umidificatorului de aer. In mod normal, umiditatea aerului este cuprinsa intre 40 si 60%, dar in timpul iernii, cand se utilizeaza incalzirea, aceasta rata poate scadea la 30%, ceea ce poate fi daunator pentru sanatatea ta. Aici intra umidificatorul de aer, care distribuie aer proaspat si restaureaza umiditatea corespunzatoare, astfel incat higrometrul sa nu afiseze un numar alarmant.
Avand un umidificator de aer nu garanteaza rezolvarea problemei umiditatii aerului. Daca dispozitivul tau nu are o capacitate suficienta, poate ca nimic nu se schimba si ca higrometria camerei ramane periculoasa pentru sanatatea ta. Pentru a nu pierde bani, trebuie sa fii atent la aceasta caracteristica si sa gasesti ceea ce este potrivit pentru dimensiunea camerei unde va fi pus. Daca ai o camera foarte mare si niciun model de umidificator nu are capacitatea de a improspata aerul care circula, exista o solutie. Pot fi folosite mai multe umidificatoare de aer care vor fi amplasate in fiecare locatie strategica a camerei.
Marea majoritate a produselor de acest tip genereaza intre 30 si 40dB, in functie de tehnologie si dimensiune, nivel care se situeaza undeva intre cel al soaptelor si discutiei pe un ton normal. Daca vrei sa folosesti umdificatorul in camera de zi sau birou, te poti descurca fara probleme cu modelele standard. Pentru dormitor si camera copiilor iti recomandam insa sa cauti versiuni care se apropie cat mai mult de sau chiar coboara sub 25 – 30dB.
www.pareriadevarate.ro foloseste cookies pentru o experienta mai buna pe site. Continuarea navigarii constituie acceptul dvs.