Cel Mai Bun Uscator De Rufe 2024

Creeaza Gratuit un Funnel Care Vinde! - Site Web Gratuit!
Oferta limitata: inregistreaza-te gratuit pe viata! (include 3 tuneluri de vanzare, 2000 de contacte și e-mailuri nelimitate de trimis!)

S-ar putea sa te intereseze si ➤ Cel Mai Bun Ceas De Dama

Ad

Cum sa alegi cea mai buna masina de uscat rufe?

Un uscator de rufe automat iti permite sa ai rufe curate si uscate rapid indiferent de anotimp, fie ca vorbim de articole de imbracaminte sau de articole de lenjerie de pat. O masina de uscat rufe te salveaza in multe situatii, mai ales daca stai la bloc si nu ai balcon. Daca iti doresti sa scapi repede si bine de aceasta operatie, poti sa optezi pentru un astfel de produs.

Daca pana astazi solutia cea mai la indemana parea a fi uscatorul de rufe clasic, afla ca uscatorul de rufe automat prezinta mult mai multe avantaje pe care merita sa le cunosti. Un uscator de rufe reprezinta o alegere importanta, fiind considerat un electrocasnic ce va fi utilizat pe termen lung, motiv pentru care este esential sa identificam modelul care se potriveste nevoilor noastre.

Datorita tehnologiilor avansate si a noilor standarde de performanta, cele mai recente uscatoare pentru rufe aduc numeroase beneficii. Setarile imbunatatesc performanta, reduc consumul de energie si pot mari durata de viata a hainelor pe care le uscam.

Uscator de rufe cu condensare

Sunt cele mai practice si strang apa care iese din rufe intr-un container cu care este prevazut. In cazul unui uscator de rufe cu condensare, aerul fierbinte trece prin cuva, uscand hainele, apoi este racit cu ajutorul unui schimbator de caldura pentru a scoate toata umezeala din el inainte de a fi evacuat din uscator. Unele uscatoare sunt dotate cu un furtun pentru scurgerea apei rezultate din condensarea aerului cald, altele sunt dotate cu un rezervor ce trebuie golit manual.

Avantaje:

  • nu este nevoie sa fie amplasate intr-o incapere bine ventilata deoarece umezeala din aer este extrasa inainte de a fi evacuat
  • sunt relativ ieftine cand vine vorba de uscatoare de rufe automate

Dezavantaje:

  • eficienta energetica slaba, consumul de curent electric este destul de mare
  • se incalzesc destul de tare in timpul functionarii, la fel si incaperea in care se afla datorita aerului cald evacuat

Uscator de rufe cu pompa de caldura

Sunt echipate cu o pompa de caldura, aceasta tehnologie reduce sifonarea rufelor uscandu-le cu jumatate din energia de care are nevoie uscatorul cu condensare. Uscatoarele de rufe cu pompa de caldura, spre deosebire de cele fara pompa nu evacueaza aerul cald ci il refolosesc, circuitul fiind unul inchis. De aceea din punct de vedere energetic sunt cu aproape 50% mai eficiente decat modelele fara pompa de caldura care evacueaza aerul cald in exterior.

In cazul uscatoarelor de rufe cu pompa de caldura, in momentul cand aerul fierbinte este racit cu ajutorul schimbatorului de caldura, acesta capteaza energia termica a aerului, refolosind-o pentru a-l incalzi din nou.

Avantaje:

  • foarte eficiente din punct de vedere al consumului energetic, consumul de curent electric este cu pana la 50% mai mic fata de consumul uscatoarelor fara pompa de caldura
  • hainele sunt mai bine protejate impotriva temperaturilor ridicate deoarece aerul nu este la fel de tare incalzit ca si in cazul modelelor fara pompa de caldura
  • nu produc caldura in incaperea in care se afla deoarece aerul cald este refolosit si nu evacuat in exterior

Dezavantaje:

  • sunt cele mai scumpe, insa merita investitia

Capacitate

Capacitatea uscatorului reprezinta un aspect pe care trebuie sa il luati in considerare in vederea alegerii unui uscator de rufe. Aceasta depinde in mod direct de necesitatile utilizatorului, astfel ca o familie cu mai multi membri va alege un uscator cu capacitate mai mare, in timp ce familiile cu mai putin membri vor opta pentru un produs cu capacitate mai mica.

Capacitatea minima a uscatoarelor de rufe este de 5 kg, in timp ce capacitatea maxima ajunge pana la 10 kg. In principiu, familiile cu 3-4 membri se pot orienta catre modele cu capacitati de pana la 7 kg, in timp ce familiile mai numeroasa vor trebui sa caute un mod cu capacitatea de peste 8 kg.

Senzori

In primul rand, este vorba despre senzorii de incarcare care avertizeaza utilizatorul in momentul in care este depasita limita de incarcare. Orice depasire a sarcinii recomandate de producatori va afecta rezultatele obtinute la uscare. In plus, nerespectarea acesteia poate duce la un consum energetic mai mare, durata crescuta si scaderea duratei de viata a aparatului.

Un uscator de rufe bun va avea in dotare un set de mai multi senzori. Unul dintre ei este senzorul de umiditate. Acesta are rolul de a estima nivelul umiditatii interioare si de a adapta puterea furnizata catre pompa de caldura. Atunci cand hainele nu au nevoie de prea multa caldura, acesta va limita fluxul de aer cald livrat. In acest fel, tesatura hainelor este protejata, inclusiv materialele delicate, evitand expunerea lor la temperaturi prea mari.

Programe

Programele difera de la un model la altul, de la o marca la alta, insa, in general, acestea sunt destul de bine gandite sa acopere o gama ampla de nevoi. Programele sunt proiectate in functie de gradul de uscare, dar si de tipul tesaturii. Astfel, regasim programe cu uscare intensa, uscare partiala pentru depozitare sau uscare cu pastrare mai umeda pentru a facilita calcarea lor.

Este important sa aveti in vedere ca uscatorul de rufe ales sa beneficiaze de program de uscare variabil, unde aveti posibilitatea de a alege timpul de functionare. In plus, ar fi preferabil, ca in grila de programe sa existe si unul pentru articole delicate, dar si pentru reimprospatarea hainelor.

Printre cele mai populare programe regasim cel de uscare bumbac, uscare sintetice, uscare jeans si uscare haine sport.

Acestea trebuie sa se muleze perfect pe nevoile voastre, astfel ca, de exemplu, daca aveti copii mici trebuie sa aveti in vedere si existenta unui program pentru hainele bebelusilor. De asemenea, daca exista persoane alergice in familie, atunci nu ar fi rau sa va ganditi ca uscatorul sa dispuna si de program antialergic.

Functii

Ca si functii suplimentare, uscatorul ar trebui sa beneficieze de functia anti-sifonare ce va va ajuta ca hainele sa fie mai putin sifonate ori unele sa nu mai necesita calcare cu fier de calcat. De asemenea, foarte utila este si functia de programare intarziata ce permite amanarea inceperii programului de spalare dorit. In cazul in care aveti copii mici, nu ar trebui sa lipseasca nici functia de blocare acces copii ce permite dezactivarea panoului de control astfel incat cei mici sa nu aiba posibilitatea de a deregla uscatorul.

Consum

Eficienta energetica este si ea un factor important pentru ca va influenta in mod direct costurile ulterioare cu energia electrica. Scopul este sa ne orientam catre modele cat mai economice, incadrate in clase de eficienta energetica superioare. ( A – A+++ )In mod evident, cu cat clasa atinge performante mai mari, cu atat pretul poate creste, insa este mai rentabil sa achizitionezi un uscator din clasa A, chiar daca investitia este putin mai mare, in timp se va amortiza.

Zgomot

Nivelul de zgomot este un alt factor important pentru majoritatea cumparatorilor, cu atat mai mult cu cat uscatorul va fi amplasat intr-o incapere in apropierea dormitorului. Recomandat ar fi ca modelul ales sa aiba un nivel de zgomot mai mic de 70 dB, iar foarte multe uscatoare indeplinesc aceasta conditie. In plus, ca o comparatie cu masina de spalat rufe, un uscator de rufe este mai silentios decat o masina in timpul centrifugarii.